14 години за решетките за мъж убил с кол старец

19-годишният престъпник е ударил 11 пъти дядото по главата
12
14 години за решетките за мъж убил с кол старец
Снимка: Булфото, архив

Бургаският окръжен съд наложи наказание 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим на 19-годишния Венцислав Делев, убил с дървен кол 74-годишен мъж от село Невестино. Убийството е извършено в къщата на жертвата, предаде БТА.

Според обвинителния акт Делев е нанесъл единайсет удара на възрастния мъж в областта на главата.

Днес магистратите допуснаха делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен.

В процеса като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани двете дъщери на убития.

Претендираното от тях обезщетение е в размер на по 250 хиляди лева за причинени неимуществени вреди. В последната си дума Делев изрази съжаление за стореното от него.

Съдът разпореди да бъде приведено в изпълнение и наложено на подсъдимия наказание от 6 месеца лишаване от свобода по предходно негово осъждане за кражба, което е било отложено за изпитателен срок от две години.

Бургаският окръжен съд осъди Делев да заплати по 100 000 лева обезщетение на гражданските ищци.
Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за този човек нито от дума от страна на бхк а за убитият бежанец междразследване видяхте ли сега как за 25 год справедливостта се изтече в канализациятамислете на изборите н неделя после ще е късно аз не гласувам от 92 год
8
1
 
4
 
! Отговори
до Джедай Мастър преди 8 години
От 9.9.44г. до сега те никога не са били виновни.
7
2
 
9
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
Защо на снимката пише Затвор Враца?За тези, които се възмущават на магистратите, че са дали много леко наказание, ще разясня, че този път те не са виновни. Понеже подсъдимият си е признал вината, наказанието му автоматично се намаля с 1/3 без съдиите да могат да направят нищо по въпроса. Така че присъдата е 20 г. за убийство, намалено с 1/3= 14 г. Разбира се тази възможност да се намалява наказанието автоматично е доста недомислена, тъй като при очевидна вина, престъпникът винаги си признава
6
1
 
8
 
! Отговори
Германия пък ниВръща преди 8 години
друг ***, убил старец за 220 лева!Крайно време е да се върне смъртното наказание точно за този тип негодници, които затриват човек за дребни пари и не им пука, макар че са здрави и прави и биха могли да си изкарат много повече пари с труд.Също така, за известно време трябва да се върне смъртната присъда за всеки, който кормувайки е отнел човешки живот, защото е бил пиян, или е нямал книжка, но е карал, или пък е надвишил позволената скорост, или не е спазил някое от правилата за движение!
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е сега така нареченият БХК?Поне един път ще защити , не да спомене нещо за някой пострадал нормален българин?
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Културни особености.
3
1
 
21
 
! Отговори
СУ-1234 преди 8 години
Този престъпник да не би случайно да е от контингента, защищаван от "б"хк ? Ако подобно нещо се случи с тях или с техни роднини ще бъдат ли все така големи "демократи" ?
2
1
 
28
 
! Отговори
БХК преди 8 години
за убийство по особено мъчителен начин с цел грабеж сме доволни за 13 години. така или иначе в затвора ще е с добро поведение и ще ги намалят на 6 години, след 3-4 години ще започнат да го пускат отпуски по за няколко месеца, я за женитба на племенница, я за погребение на чичо. а парите не са проблем, няма да ги даде защото няма толкова, така че те са само за парлама. ДОВОЛНИ СМЕ - НЯМА ГОЛЕМИ НАРУШЕНИЯ НА ПРАВАТА НА ЦИГА... ТАКА ДЕ НА ЧОВЕКА.
1
1
 
25
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
13 години и 4 месеца - това е някаква подигравка. В България съдебна система няма. В САЩ убийство се наказва с най-малко 25 години - почти двойно повече.