Убиецът от АМ "Струма" ще пледира за... самоотбрана

Адвокат Марин Марковски не знаел къде е бил клиентът му досега
10 ное 2015 09:30,
31
Убиецът от АМ "Струма" ще пледира за... самоотбрана
Снимка: архив Bulphoto

Близо 4 месеца мъжът, обвинен, че е убил работник на магистрала "Струма" се укриваше от правосъдието. Изидрването на Ембака започна веднага след трагедията на магистралата. Обвинението срещу него е, че на 26 юни тази година около 13:30 часа на новостроящ се обект на "Струма" умишлено е убил Николай Чивиев.

Още по темата

Този понеделник обаче Емил Първанов - Ембака реши сам да се предаде в прокуратурата и беше задържан за 72 часа.

"Не знам къде е бил той през тези месеци и не ме интересува къде е бил. Това няма значение за делото", заяви адвокатът му Марин Марковски и призна: "Ще го защитавам от сърце, ще пледираме за неизбежна самоотбрана. Първанов е бил преследван от другия мъж и дори на няколко пъти автомобилът му е бил ударен", твърди защитникът. 

"Това, че си пазач на един строителен обект не означава, че трябва да преследваш една кола и да я засичаш по доста опасен начин. Когато е стигнал Първанов, работникът му чупи предното стъкло на автомобила с палка, посегнал е да удари и жената до него. Със същата палка той тръгва да удря моя клиент по главата", коментира адвокат Марин Марковски пред Нова телевизия.

На 26 юни тази година Емил Първанов преби до смърт работника Николай Чивиев, защото не е пуснал автомобила му по забранен за движение участък, където все още се е полагал асфалт.

Жертвата на Ембака - 47-годишният Николай Чивиев бе ръководител на охраната по ремонтиращ се участък от автомагистралата. Той е бил намушкан с нож, а след това му е нанесен смъртоносен удар с камък по главата.

Ембака беше обявен за международно издирване, след като се укри непосредствено след извършване на престъплението. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
7
 
! Отговори
dsdsa преди 8 години
Пробит ***, да изгниеш в затвора дано....бял ден да не видиш!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ножът просто е бил на земята и сам се е порязал а камъкът орел го е изтървал!това ще се пледира навярно !
20
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Уважавам Марковски, защото е кадърен адвокат, макар че винаги защитава *** са пари...Но за пореден път представя твърдения по медиите, които не за доказани, опитвайки се да ги представи за факти! Автогонки, чупене на стъкло, посягане на жена...айде бе...Защо 4 месеца клиентът му не се предаде и не предаде въпросният автомобил за експертиза, за да изчисти името си!
19
1
 
3
 
! Отговори
спец преди 8 години
3 години условно
18
2
 
19
 
! Отговори
... преди 8 години
Да би мирно седяло не би чудо видяло!След като е нарушил правилата и е минал през забранената част и не е спрял,дори когато работникът го е чукнал с колата - за какво нахалство говорим?И каква самоотбрана като е предупреден 100 пъти?И като се има предвид миналото на този Ембака според мен дори няма нужда от адвокат-директно зад решетките!"Ще го защитавам от сърце.." - Брей,ще речеш,че цял живот са се познавали..какво ли не правят парите.
17
2
 
28
 
! Отговори
Виктор преди 8 години
Г-н Марковски, в правовата държава има закони и докато съдът не се произнесе, всеки е невинен до доказване на противното. Ноо, има едно голямо НО, народът е казал г-н Марковски "За всяко прасе идва Коледа", ако ме разбирате какво искам дакажа.
16
1
 
21
 
! Отговори
сатър преди 8 години
лелеее каква полиция имаме само.този се кри няколко месеца от закона и сега цъфна.а полицията не можа да го открие.смятайте каква полиция имаме тогава.на всичкото отгоре реват за придобивките си. чудно ми е как журналистите успяват да открият разни издирвани лица,а полицията не може
15
2
 
28
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
Близо 4 месеца убиецът е чакал супер адвокатът да уреди нещата.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Toja koito po4ina bag da go prosti Niki e bil s mutrata mu rodnina schef na stroeja
13
1
 
29
 
! Отговори
Страхотна логика преди 8 години
Така ... значи, влизам в парламента с АК-47 и десетина пълнителя и ги зачесвам всички. После пледирам самоотбрана, защото честотата на самоубийствата се е увеличила, хората, живеещи под прага на бедност са се увеличили, емиграцията се е увеличила и България като цяло загива. Което ерго е самоотбрана срещу отговорните за гореспоменатите събития!... Дали ще хвана декиш? Или зависи кой ми е адвоката?
12
0
 
34
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Значи бързат Тумбака и неговата труженичка по магистралата , защото Тубмака трябва изоре нивата, обаче видиш ли го спират, защото не може да мине по забраненото и при законна самозащита наръгва самозванеца и го довършва с камък. Това е пар екселанс самозащита плюс възпрепятстване изпълняването на служебните задължения. Работника, добре че е починал, защото дължи обезщетение на лицето. Нищо, роднините ще го изпратял. Други въпроси? Няма такава ДЪРЖАВА!
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ти на мене ли че ми кажеш да не минавам оттука бе уууууууууу! Я че минем и не ми пука! Че те пречукам като мръсно псе ако ми задтанеш на пътя!"
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МАрковски, изкарва едва ли не така нещата все едно човека е бил нападнат и в опит да спаси семейството и себе си от нападателите е убил. Истината обаче е, че това е човек, нарушител, който нагло и безцеремонно е правел каквото си иска, влязъл в забранен участък, не е спрял на стоп палка, бил е преследван и при опита да бъде заловен си е убил, охраната на обекта. Все едно полицаи да преследват престъпник и той да ги избие при ареста и да го оправдаят, че е било отбрана и се е спасявал.
9
1
 
26
 
! Отговори
do 6 преди 8 години
каква доблест и чест, какъв срам. Нагляри и простаци като този са силните в тази държава. Дребни тарикати с дадена им власт в ръцете. Много глави трябва да хвърчат в тази държава. Толквоа много, че спокойно 1 милион от населението ще трябва да избесим, ако искаме да изкореним корупцията. Българинът е корумпиран в самата си натура. Мисленето му стана такова.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ембака? Има ли някой в тази държава без прякор? И защо медиите държат да ни го назовават. Все едно хората са длъжни да знаят прякорите на всеки *** и всяка *** в тази държава. На Ембака да му спукат *** от бой сега и да го вкарват за 30 години в затвора.
7
0
 
40
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Колко престъпници е спасил този прасчо - направо ужас.Не мога да си представя как спи спокойно нощем. За едни пари да спасиш убиец това си е почти същото като работата на наемен убиец.
6
0
 
14
 
! Отговори
Георги преди 8 години
За съжаление никога не се набляга на първопричината довела до дадено престъпление! Много пъти в коментарите си по такива случаи казвам, че законите ни нямат възпиращо действие. Факта, че съществува БЕЗУМИЕТО,, споразумение"което автоматично намалява присъдата с 1/3 е достатъчно показателен! Поддържането в законите на хиляди вратички за измъкване също е причина престъпността да не намалява а напротив-да расте! И не на последно място е огромната корупция!
5
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щял да защитава от сърце този безцеремонен престъпник и убиец! Ще повърна!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MARKOVSKI, GLEDAJ DA NE POSLEDVA6 EMBAKA 4E SI MNOGO NAGUL.
3
2
 
42
 
! Отговори
666 преди 8 години
Как не ви е срам бе господин Марковски? Как не ви е срам? Ако имахте истинска доблест и чиста съвест щяхте да откажете да защитавате този убиец! Спите ли спокойно знаейки, че защитавате ония които убиват? Мислите ли се за недосегаем щом го правите? Докато правосъдната ни система е пълна с *** като вас невинните жертви ще продължат да се увеличават! Но вас очевидно ви интересуват само кървавите пари които прибирате.Помнете обаче-никой не си ги е взел с него на оня свят! И вие гол ще си отидете!