Стрелецът Савов: МВР да поеме вината за Лясковец!

Оправдайте ме, стрелях при самоотбрана, настоя той
13 ное 2015 18:16, Анисия Иванова
44
Стрелецът Савов: МВР да поеме вината за Лясковец!
Снимка: Булфото

Стрелецът от Лясковец Петко Савов заяви, че не е виновен за смъртта на командоса Емил Шарков.

Великотърновският окръжен съд заседава по делото за стрелбата в Лясковец, като в днешния ден приключиха всички пледоарии по делото, както на обвинението, така и на защитата.

Трагедията стана на 14 март миналата година. Тогава Савов стреля срещу спецчасти на полицията, предприели акция срещу него заради заплахите, с които от две години тормозел децата от близкото училище.

Савов се барикадира в дома си, уби една от баретите, които се опитваха да отнемат незаконното му оръжие, и рани други трима.

Още по темата

На Савов е повдигнато обвинение за убийство на полицая Шарков и опит да умъртви още шестима полицейски служители. Той е обвинен и за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси.

По делото прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна при строг режим на изтърпяване. Най-тежкото наказание поискаха и близките на Шарков.

Пред съда обвиняемият каза днес, че съжалява за всичко, което се е случило, но няма вина в цялата ситуация. По думите му той е стрелял при неизбежна самоотбрана, за да защити своя и живота на майка си.

"Съжалявам за всичко, което се случи, защото от цялата ситуация пострадалите сме аз, майка ми, семейство Шаркови и едно дете, което остана сирак. Но аз нямам вина в тази ситуация, защото бях нападнат в дома си. Вината трябва да поеме Министерство на вътрешните работи. Разчитам на вашата съвест и моля да бъда оправдан по всички обвинения", каза още Савов.

В изявлението си пред съда Савов поиска още пълна възстановка на специализираната акция, която се проведе на 14 март в дома му.

По думите му записът от спецакцията е фалшифициран, затова поиска и нова проверка на записа, която да бъде извършена не от МВР, а от друга компетентна институция.

Според него оръжията, които е притежавал, са преместени от местата, на които ги е оставил. По думите му това е направено, за да се прикрие, че не той е виновен за смъртта на Шарков.

Присъдата по делото ще бъде произнесена на 19 ноември от 10.00 часа от Великотърновски окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох коментарите. Вие нормални ли сте?
30
2
 
14
 
! Отговори
а преди 8 години
Савов даде пример как се защитава дом и семейство - невинен е.
29
2
 
17
 
! Отговори
лл преди 8 години
Освободете човека!
28
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
shto za pravosadie e tova,deto za ubiistvo na edin chovek-prisadata e do jivot{ne che ne e spravedliva/,a za smartta na trima-i to ot recidivist,s mnojestvo prisadi-samo15g.?niama gram spravedlivost .neka interpol da go nameri,i da si poluchi zaslujenoto
27
0
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 8 години
БГ не е цивилизована страна. Надушвам ченгето в теб другарю "БГ". Рано или късно на хората ще им стане ясно, че няма държава, НЯМА.
26
1
 
20
 
! Отговори
Дффф преди 8 години
Има експертиза за куршумите, убили Шарков, нека от МВР я покажат. Акцията беше безпределно ***. Защо пратиха на човека отбор ченгета без нужда. Пратете психолози психолози мамка Ви, говорете с човека. Май се разбра, че *** чупели стъклата и градинката на човека нарочно и го изкарвали извън нерви. Тъпите ченгета решили с щурм да превземат апартамент на беззащитен човек, пълна лудница и некомпетентност.
25
1
 
4
 
! Отговори
BOP преди 8 години
edna takava specakciq ima6e i v Harmanli i pak Boko be6e 6ef kato Glaven sekretar.no togava garmaha s RPG-a
24
2
 
9
 
! Отговори
Друг съсед преди 8 години
Един съсед ми каза, че майката на бай Петко е стреляла с картечница по полицаите и като прегряло оръжието мятала гранати докато сменя цевта.
23
1
 
16
 
! Отговори
Боко преди 8 години
Баретите го нападат с много шум, гърмежи и крясъци. Бай Петко не е човек дето се плаши лесно и гръмва с чифтето. После всички стрелят като луди и случаен куршум уцелва Шарков в главата. Другите барети и бай Петко също са ранени. Паника си е било, то е ясно. Чудя се как ли още бай Петко не се е раболял в следствието от нелечима болест и да се приключи с тоя случай, че много срам за полицията донесе. Голям риск в тая служба-полиция има и стачкуват даже.
22
10
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
Така явно тук доста разбиращи има.Първо акцията ,като замисъл беше глупава.НО при предупредителни изстрели и виковете "полиция" не виждам къде е самозащитата и от кой се пази.Отделно акцията протича няколко часа,следователно много добре знае,че това е полиция.Протокол за връщане на оръжието му е съставен доста преди акцията и не го е върнал,не го е върнал след като са ходили и полицаи да говорят с него - това е и една от причините за акцията.АМАН от разбирачи вечер на ракийка в този сайт!
21
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мой личен приятел, от кухнята, ми каза, че тези така наречени Барети са се изпротстреляли! Човека е невинен
20
0
 
24
 
! Отговори
До 23 преди 8 години
Нов закон няма да има. Да те успокоя. На богаташите не им трябва въоръжена рая, защото ще им подпалят шалварите. Те знаят какво искат и няма да тръгнат против себе си. Може да има. Ако ние си го извоюваме.
19
3
 
38
 
! Отговори
жеко преди 8 години
бай Петко е народен герой но е мразен от власта защото дава лош пример на раята
18
2
 
9
 
! Отговори
Pensioner преди 8 години
Bg unak asker - ne se predava.:-)
17
1
 
4
 
! Отговори
Sertov преди 8 години
Da si sedi na all inclusiva - rahat si e toi, hem go ohraniavat da ne mu se sluchi pak podobna sluchka.
16
23
 
3
 
! Отговори
Съсед преди 8 години
При цял арсенал незаконни оръжия ....и физиономията на майка му ......... сигурен съм че и тя е стреляла ! То пак добре че не е изпаткал по от преди туй че да влезе в даскалото и да направи кръв , очила и алуминиева дограма !
15
15
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Не знам дали е прав или седнал, но е ку ку с оръжие.
14
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът е абсолютно прав, Петко Сасов е национален герой, за него трябва паметник да се направи и да се снимат филми. аКо бивш в Америка той щеше да е легенда като Уайът Ърп.Това е истината . сРещу беззаконието на милиционерския башибозумк само с оръжие и битка до смърт. да ги видим тогава тлъстите тюфлеци с техните компенсации и обезщетения. Право за оръжие на всеки и ако ти влезнат в апартамента или двор ... Огън. Скапани ***.
13
3
 
16
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Българския народ е тотално объркан , сбъркан , побъркан .....не знае живее ли мре ли , яде ли се*е ли ..........онези "бели следи" от някой самолети явно вършат добра работа ......простия и болен народ се управлява най лесно .......
12
3
 
27
 
! Отговори
ПРАВ Е ЧОВЕКА!!!! преди 8 години
...И ПРИ МЕНЕ ДА ДОЙДАТ В 4-СУТРИНТА -----И АЗ ШЕ СТРЕЛЯМ!!!!!!ХИЧ , ДА НЕ СИ МИСЛИ НЕКОЙ , ЧЕ ШЕ ГО ЧЕРПИМ С КАФЕ.....ХА,ХААААААААААА...