Сидеров с конвой към ареста, вече обяви гладна стачка

Задържането му е незаконно, обжалвам още днес, отсече адвокатът му
Обновена: 17 ное 2015 12:28 | 17 ное 2015 12:22, Камелия Цветанова
331

Снимка: Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви гладна стачка и от този момент няма нито да се храни, нито да пие. Това обяви адвокатът му Явор Нотов, след като след близо два часа разпит в Столичното следствие Сидеров беше предаден на конвойна рота, която трябва да го заведе в ареста в Националното следствие, където ще остане под стража за 72 часа.

Според Нотев обаче задържането му е напълно незаконно и ще бъде обжалвано още днес.

В постановлението на прокуратурата има много повече обвинения към Сидеров, които обаче не са били в искането на главния прокурор до парламента за свалянето на имунитета на Сидеров, твърди Нотев.

"Той е задържан с това  постановление, което е незаконно. В него пише неща, които не са в искането до Народното събрание и ако трябва да говорим за разликата, трябва да четем искането. Новото е с по - широко обвинение от разрешението от парламента, има думи и действия, които не присъстват в искането до парламента“, обясни Нотев.

Той разказа, че призоваването на Сидеров е било инсценирано на друг адрес, въпреки че изрично бил указал, призовката да бъде пратена другаде.

“На призовката пише, че той не е открит и то във време, в което всеки ден е по телевизията. Призовката е направена така, че да докаже на съда, че Сидеров не може да бъде открит“, каза Нотев.

Според адвоката имало смисъл Сидеров да бъде арестуван в нощта на нахлуването в НАТФИЗ, защото не се знаело какво ще стане тогава. Сега обаче то било лишено от смисъл.

Новината за ареста на Сидеров беше посрещната гневно от симпатизанти на "Атака", събрали се, за да покажат подкрепата си за него, а и за заместника му Десислав Чуколов, който също беше на разпит и също си тръгна от следствието с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Целият разпит на националистите премина при засилени мерки за сигурност.

Полицията се опита да убеди привържениците на "Атака" да освободят улицата пред Столичното следствие, но очаквано това не се случи.

Арестът на националистите беше разрешен с безпрецедентно гласуване в парламента. Преди това и двамата депутати се отказаха от имунитета си.

След като изтече мярката им за задържане в ареста за 72 часа, съдът ще реши в петък дали ще бъде взета най-тежката мярка за неотклонение за постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
0
 
! Отговори
СТАЧКА ЛИ преди 8 години
А ДА И АЗ СТАЧКУВАМ МЕЖДУ ОБЯД И ВЕЧЕРЯ ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХХАХААХ ДА ТЕ Е.А В ЖАЛКОТО МЕКОТЕЛО .............
220
1
 
1
 
! Отговори
глааад преди 8 години
Абе няма да те вкарат в кауша. Там ще си на месна диета доста време! Язък- щеше да пораснеш от здравословната храна!
219
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капка се съсипа да жали за тоя ..Толкова ли го бива в с.са, че не му дава развод?
218
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болен Сидеров най сетне освободи Альоша от наряд, уволниха го от москва след като толкова много години освобождаване Альоша от наряд, още от 91ва година когато пишеше за вестник демокрация и от когато не беше русофил, или рублофил, обърках се, той русофил ли е или рублофил ? Както и да е вече освободи Альоша от наряд окончателно
217
13
 
7
 
! Отговори
Разбирач преди 8 години
Няма ли кой да пита Гагжева на Сидеров или на сина му Димитър му е по-голям ? Тя е лапала на всички в Атака едновременно и може да даде много компетентно мнение.
216
7
 
11
 
! Отговори
до смърт преди 8 години
до смърт ще гласувам за АТАКА!!!СРЕЩУ ТИКВАТА. НАКРАЯ ЩЕ ГЛЕДАМ СЕИР. КАК МЕГА ТИКВАТА ГУБИ ИЗБОРИ И ВЛИЗА В ПАНДЕЛАТА.
215
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех другарю са на волен няма да му е толко весело като в пет звездните хотели в париж и на тузарските плажове в куба с другарката деница ама успокой се . А това че използва толко грозно най бедните и уязвими хора в . България е това вече е жалко и отвратително
214
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тикво глупава, след смъртта на Волен ще се появят двама като него. Когато колелото се завърти, къде ще се крият корумпираните? Днес си отгоре,а утре си отдолу. Тогава, кой ще подкрепи крадливата Тиква?
213
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като им гледам днес каква им беше агитката на атака ,жалка картинка стотина клошари .,последователа на бог тангра йоло йолов каката тая кресливата от контрапротестите на ореха и леки жени от алфа . Ужас
212
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сидеров и аз обявявам пълни пости,което за ме е като гладна стачка!Заклевам се!
211
5
 
15
 
! Отговори
Ановимен преди 8 години
Защо Цацата не повдигне обвинение към другите осем депутати от АТАКА , че НАХЛУВАТ В ПАРЛАМЕНТА ВСЯКА СЕДМИЦА И ИСКАЗВАТ МНЕНИЕ ПО МИКРОФОНИТЕ. Учител и кумир на днешните управляващи от ГЕРБ е генерал ПИНОЧЕТ. ДЕЙСТВИЯТА НА ТЪПИТЕ ПОЛИЦАИ ОТ ДНЕС СА СЪЩИТЕ КАТО НА ПИНОЧЕТ. ДА БИЯТ И БЛЪСКАТ ДЕПУТАТИ ОТ АТАКА С ИМУНИТЕТ Е ЧУДОВИЩНО. При положение , че депутатите от АТАКА подклепиха исканията на същите полицаи преди седмица за справедливи.
210
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сериозно се замислям дали да не отида в полицията и пред полицаите да се изпикая на българската си лична карта и да се откажа от нащо гражданство.В каква държава живеем щом като под светлините на прожекторите са мутрите политици от ГЕРБ , РБ , наркодилърите и убийците , а Сидеров и Чуколов без никаква вина са в следствието. А може би вината им е , че не слугуват на американските и западните колонизатори ? В БЪЛГАРИЯ И УКРАЙНА НА ВЛАСТ СА ФАШИСТИТЕ , *** НА САЩ.Радващите се сега ще плачат
209
14
 
14
 
! Отговори
бай Ставри преди 8 години
ще го храним с мъжко мляко не се бойте
208
15
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Голямата работа! Ами като не му се яде-да не яде! ние какво да направим ?! И ние ли да гладуваме?! Има много здраве-кой каквото е дробил да со го сърба! Хубава работа - остава и за тоя пакостник да мислим сега?! Амииии!!!
207
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Па после не Бойко ще му плаща сумата, когато осъди държавата!!!А тези весели не.доразумения дето се кефят на ареста му.
206
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНяма да се храни и пие, ще кара на пури само.-------От естествена кожа...
205
16
 
38
 
! Отговори
Fan преди 8 години
Възраждат се мрачните комунистически времена...Неудобен политик - арест и в затвора!За някаква пре-експонирана идиотска хулиганска проява?Хората се кефят, и не се замислят че утре може тях да отведат...Извинете, но малко е странно онзи псевдополицая, който удари сидеров - да е на свобода и да дава интервюта...неговото не е ли хулиганска проява?! Да не говорим за стотиците случаи когато изнасилвачи, убийци и мутри се разхождат на свобода без никой да ги притеснява...
204
7
 
34
 
! Отговори
hahah преди 8 години
Един от членовете на бандата за мокри поръчки Килърите вече е на свобода срещу 30 000 лв. парична гаранция. Но Волен ще го дьржим доживотно в пандиза... Големата ЦаЦа
203
12
 
19
 
! Отговори
hahah преди 8 години
249Грешиш душко, аз дето не се занимавам с политика ще гласувам за атака само да се разкарат хората подготвили тоя резил за Бг.
202
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе откакто перхидролената златка влезе в ареста, нещо "атакистите" из форумите намаляха драстично. Нема кой да раздава пици ли вече, какво?