Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Невинен съм и ще го докажа, закани се Петко Петков
82
Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд във Велико Търново осъди стрелеца от Лясковец Петко Петков на доживотен затвор без замяна.

Съдът уважи предявените от пострадалите лица граждански искове в размер общо на 390 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Петков бе признат за виновен, че на 14 март миналата година е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви петима негови колеги, изпратени на акция в дома му.

"Напълно съм невинен и ще го докажа. Започва голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", каза Петков след прочитането на присъдата.

Съдът призна подсъдимия за виновен и за това, че близо две години държал огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си, без да има разрешение за това. За това престъпление му беше определено наказание лишаване от свобода за срок от 8 години.

Съдът определи общо наказание доживотен затвор без замяна.

Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното и съдебното производство разноски, в това число и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Велико Търново.

Майката на убития спецполицай Емил Шарков – Ваня Рибчева, заяви, че физическият убиец на сина й е получил справедливо наказание, но истинските виновници за случилото се са хората, работили по планирането и провеждането на операцията.

"В този момент трябваше да приключат по същия начин още няколко други дела. Ако този човек, който получи присъда, е физическият убиец на сина ми, то трябва да отговарят и хората, които заложиха баретите като мишени в този случай. Те не са свършили работата“, каза още Рибчева пред журналисти.

Тя посочи, че в нейния списък на виновните за смъртта на сина й са тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, командирът на СОБТ – Георги Гайков, директорът на сектор "Криминална полиция" Атанас Илков и други, по-нискостоящи в отделите, които по думите й са създавали документи с невярно съдържание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 22 пич утайките се мислят за бзсмъртни и като знаят че петко е *** сигурно даже му се пресмиват за присъдата ....това няма как да послужи за примертрябва да се удари някои голям
27
2
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
присъдата ще падне това е ясно - просто районния съдия, нали е малък - го е шубе и гледа да прехвърли топката нагоре и да се оправят
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До долнияабе като дойде някой Емил и у вас и те опраска пред *** и баща ти, тогава си спомни кой от къде гледа
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кварталния куку направи за смях елита на МВР - баретите...абсолютно смежна присъда..само заради общественния натиск1. няма как сутринта по тъмно някои да стреля по теб и къщата ти и да си сигурен че са полицаи ...просто няма нормален начин да се легитимират.2. 100% са подценили Петко - в доклада пише че е извършван инструктаж ... .но няма подписи - майтап3. Пълна липса на компетентност от местната полиция - да не можеш да се оправиш с Хахотои чакайте защита от атентатори - нанайси
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
състава на съда в този казус е от 2-*** съдии и 3-*** съдебни заседатели
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изпратиш 30 тежко въоръжени полицаи срещу пенсионер и болната му майка? Съдията е от онези На съда всичко е ясно, да влезе убитият! При нормален съдия, тежка присъда за началниците на МВР, както и за участниците в тази безумна акция. При НРБ просто кварталният щеше да извика Петко, да го убеди че е не прав, ако има някакъв проблем да помогне. Нопогледнете по-известните барети . Братя Галеви, Златко Баретата и пр. Един прокурор плашеше с тях: Ще ти пратя баретите, те знаеш, са много алчни!
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
#и аз искам да съм 20 заплати на 45 години
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наказателният кодекс не важи за обикновеният гражданин в тази ***!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука са се прикротили доста от ония "АЗ СЪМ 20 ЗАПЛАТИ".Работите ли, скучаете ли?
19
2
 
9
 
! Отговори
Козарев преди 8 години
ПОвеч то 10-ч5 години не трябваше да му дават. Разни "килъри" и други тем подобни мафиоти които заслужават наистина доживот, въпбще не стига до присъда.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели. (3) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище. Това горното е от Наказателния кодекс на РБългария
17
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че вдигнете му ПАМЕТНИК на бай ви Петко бе -като гледам колко почитатели и последователи са се навъдили -направо почвайте една подписка -и събирайте средства за бюст паметник на един убиец. Това само в страна като България може да се случи -но все пак не отдавам голямо значение на мненията ,понеже по такива форуми е пълно с безработни асоциални елементи които нямат къде другаде да си излеят злобата и хейта- от това, че са ***!!
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИНОВНИТЕ ОСЪДИХА НЕВИННИЯ НА ЗАТВОР ДО ЖИВОТ ?????????? Това само в българия може да се случи !!!!
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7 Аз шмульо -не се гавря с паметта на убит полицай. Такива като теб скрити зад анонимността си позволяват да чернят паметта на хора които нито познават ,нито някога ще познават подобни на тях ,понеже бидейки в качеството си на неудоволетворен от живота си лузър имат единствено смелост, когато са зад клавиатурата ,а в живота смелостта им е колкото на канален плъх.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ СМЕ КОНЦЛАГЕР , А НЕ ДЪРЖАВА ???
13
3
 
21
 
! Отговори
Boko преди 8 години
П О З О Р за правосъдието.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да крещи "отваряй, полиция" и да ми думка на вратата може и пияния гост на комшията от горния етаж. Но ако влезе, ще му се случи същото ...Да ти *** и съда и чудото.
11
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази присъда е явно несправедлива и ще бъде отменена от въззивната инстанция или най-късно на касационната
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е: ако на някой човек нахлуват в дома му въоръжени лица ще се защитава или ще стои и ще гледа тъпо?
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Бай ви Петко трябва да е доволен че изобщо е жив -навсякъде другаде по света щяха да го застрелят- - - - Бай Петко трябва да остане ЖИВ, защото е единствения ни пример как се брани бащино огнище !!!!!!!! ПОЗОР ЗА СЛУЖБИТЕ И ПРАВОСЪДИЕТО НИ !!!!