Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец

Невинен съм и ще го докажа, закани се Петко Петков
82
Доживот без замяна за стрелеца от Лясковец
Снимка: архив, БулФото

Окръжният съд във Велико Търново осъди стрелеца от Лясковец Петко Петков на доживотен затвор без замяна.

Съдът уважи предявените от пострадалите лица граждански искове в размер общо на 390 000 лева, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Петков бе признат за виновен, че на 14 март миналата година е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви петима негови колеги, изпратени на акция в дома му.

"Напълно съм невинен и ще го докажа. Започва голямата битка. Ще сваля превръзката на Темида", каза Петков след прочитането на присъдата.

Съдът призна подсъдимия за виновен и за това, че близо две години държал огнестрелно оръжие и боеприпаси в дома си, без да има разрешение за това. За това престъпление му беше определено наказание лишаване от свобода за срок от 8 години.

Съдът определи общо наказание доживотен затвор без замяна.

Петков е осъден и да заплати направените по досъдебното и съдебното производство разноски, в това число и държавните такси върху уважените граждански искове.

Присъдата на Окръжния съд подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд - Велико Търново.

Майката на убития спецполицай Емил Шарков – Ваня Рибчева, заяви, че физическият убиец на сина й е получил справедливо наказание, но истинските виновници за случилото се са хората, работили по планирането и провеждането на операцията.

"В този момент трябваше да приключат по същия начин още няколко други дела. Ако този човек, който получи присъда, е физическият убиец на сина ми, то трябва да отговарят и хората, които заложиха баретите като мишени в този случай. Те не са свършили работата“, каза още Рибчева пред журналисти.

Тя посочи, че в нейния списък на виновните за смъртта на сина й са тогавашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, командирът на СОБТ – Георги Гайков, директорът на сектор "Криминална полиция" Атанас Илков и други, по-нискостоящи в отделите, които по думите й са създавали документи с невярно съдържание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой му е дал на този идиотин толкова оръжие ?Виновни са и глупаците от отбора на Йовчев които са планирали тази идиотщина -можеше и да го изкарат с една граната с газ а не да си играят на престрелки с луд човек.
7
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е осъдиха невинния човечец за това че се е защитавал от не легитимиращата се полиция която тропа рано сутрин на вратата му въоръжена до зъби. И за това че един полицай е загинал заради некадърността на своя командир. Ама така е в БГ то невинните или първия удобен плаща а държавните служители дори и некадърни си стоят по постовете.
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1Ти глей теб да не свитнат че те много обичат да четат такива постове- - - - - -А защо ТИ мишко си въобразяваш че ще бъдеш подминат ????????? Или си мислиш че наведена главица ятаган не я сече ??????????? НАИВНИК !!!!!!!!!!
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай ви Петко трябва да е доволен че изобщо е жив -навсякъде другаде по света щяха да го застрелят на място колегите на убития Шарков, като куче и изобщо нямаше да се стига до съд. Сега за този *** ще се заделят до животно пари колкото за издръжка на трима пенсионера !!
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОЗОР ЗА БЪЛГТАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ !!!!!!!!!!!Чрез бай Петко ни осъдиха нас - обикновенните граждани на затвор и терор до живот !!!!!!
3
15
 
2
 
! Отговори
1 преди 8 години
Ти глей теб да не свитнат че те много обичат да четат такива постове
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая присъда е прекалена! Значи някой може да затрие 5-6 човека при птп и да отнесе 5-8 години, а този човек дори няма пряка вина за смъртта на неподготвената барета, който се е отнесъл супер безотговорно към изпълнението на служебните си задачи
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пецата е НЕВИНЕН,Шарко го свитнаха кривогледите му колеги.