Задържаха за 72 часа поляка "терорист" от Бургас

Войчек Маевски може да получи от 3 до 15 години затвор
19 ное 2015 18:14, Красимир Ангелов
8
Задържаха за 72 часа поляка "терорист" от Бургас
Снимка: Булфото

Полският турист, подал сигнала за бомба на самолета, кацнал тази сутрин аварийно на бургаското летище, е задържан за 72 часа. Това обяви апелативният прокурор Любомир Петров.

Още по темата
Чужденецът е на 67 години и се казва Войчек Маевски.

Според прокурора туристът е употребил алкохол. Взета му е кръвна проба и натривки, за да се провери дали е боравил с взривно устройство.

Маевски ще бъде привлечен като обвиняем по текст от НК, според който е застрашил сигурността на въздухоплавателно средство. Според закона мъжът може да бъде осъден от 3 до 15 години лишаване от свобода.

По образуваното досъдебно производство са разпитани седем свидетели и екипажа. Процесуални действия се извършват и в момента.

Установено е, че полякът е съобщил на стюарда, че има бомба в самолета, знаейки, че информацията не е вярна. Това му изявление обаче е възприето от екипажа като терористична заплаха и затова е взето решение за принудително кацане на бургаското летище. При последвалата проверка взривно устройство не бе намерено.

Както е известно, че сигналът за бомба отцепи бургаското летище рано тази сутрин. Самолетът, пътуващ по линията Варшава-Египет, е бил чартърен. На борда му има 161 полски туристи. Всички пътници, без задържания мъж, ще бъдат превозени с друг самолет на полската авиокомпания Small Planet.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
Поляците са много добри весели те много обичат да правят шеги и да се майтапят просто човекът е бил под настроение и се е по майтапил или е искал да провери да ли службите за безопасност на полетите са на мястото си и реагират както проверка на сигнали.Аз мисля,че човека трябва да го освободят извинят и изпратят в Египет за където е пътувал
6
2
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
На бас, че нищо няма да му направят.
5
4
 
0
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
В момента силите за сигурност са толкова нервни, че ако само кажеш думата бомба в самолет и от 3 до 15 годинки на топло не ти мърдат.В Хановер полицаите гледаха часове на ред под всяка седалка на стадиона. Мани не знам как не ги болят кръстовете след това навеждане....и напълно за нищо.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това което можеш да си причиниш сам и сто да се съберат не могат така да те наредят !
3
0
 
9
 
! Отговори
_ преди 8 години
Тя глупостта не ходи по гората...
2
2
 
7
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Имало е бомба , но той я е отделил в тоалетната като е разбрал , че ако няма кинти българската прокуратура не се шегува !
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
таман се пенсионирал и хоп-терористако беше работил доживот нямаше да го обвинят в нищо