Пак искат стража за Волен и Чуколов: Опасни са!

Според прокуратурата двамата демонстрирали грубо властта си
20 ное 2015 16:46,
108
Пак искат стража за Волен и Чуколов: Опасни са!
Снимка: архив БТА

Софийската градска прокуратура протестира освобождаването на лидера на "Атака" Волен Сидеров и депутата му Десислав Чуколов от ареста.

Двамата националисти бяха задържани във вторник заради нахлуването им в сградата на НАТФИЗ на 25 октомври. Арестът бе поискан от главния прокурор Сотир Цацаров и разрешен от депутатите в парламента. Преди това Сидеров и Чуколов се отказаха доброволно от имунитетите си по казуса.

Още по темата

Няколко часа по-късно Софийския градски съд ги освободи. Мотивът на съдия Веселина Ставрева бе, че задържането на Сидеров и Чуколов е било незаконосъобразно, тъй като е нямало никаква опасност те да се укрият или да извършат друго престъпление.

Днес обаче от прокуратурата обявиха, че освобождаването на двамата депутати е било незаконосъобразно.

Обвинението настоява националистите отново да бъдат задържани под стража. Според прокуратурата е доказана не хипотетична, а реална опасност националистите да извършат друго престъпление.

"Обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани", убедени са от обвинението. Оттам смятат още, че след като народен представител не е успял и не успява да формира поведението си съобразно закона, нещо което е длъжен да прави много по-добре от останалите граждани, то неговата обществена опасност е изключително висока.

"Двамата обвиняеми демонстрират усещане за безнаказаност, като се опитват да омаловажат извършените от тях деяния и се представят като жертви на политически натиск”, се казва още в позицията на държавното обвинение. То определя поведението на Сидеров и Чуколов като груба демонстрация на власт и привилегии. ”В действията им се наблюдава градация, която преминава от хулиганство към деяния срещу личността, като те стават все по-неудържими", добавят от прокуратурата, цитирани от БТА.

Разглеждането на протеста е насрочено за 24 ноември пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да се се.ра в устенцето на власта
80
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Опасни са тази мафиотско -олигархична политическа прослойка , ограбвала народа 26 години! Те са затвора !
79
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Волен е евтин мошеник.
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКогато портиерът не те пуска пък ти го изблъскваш и влизаш е нахлувне.От кога началническото пиянство е форма на ексцентричност? Това е някакъв новоезик.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, вие, уж нормалните хора - демократите и правозащитниците. Я обяснете на простия народ (май си го заслужаваме, като чета злобните до побърканост коментари срещу двама ексцентрични, но по същество прави, народни представители) ЩО Е ТУЙ - "Н А Х Л У В А Н Е"? Щото аз си го представям като поне 20-30, озъбени, потни, натъпкани с анаболи верзили, размахващи палки, тичащи, помитащи всичко пред и около себе си. Пък то обратното виждам, ама около тях - неизвестни оцъклени "актьорчета" и удушвачи.
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбира се че прокуратурата ще опровергава решението на съда. Защото, в противен случай, тя трябва да бъде осъдена и може да плати огромно обезщетение за неправомерното си решение, или най-малкото - да се извини за увредите над Сидеров и Чуколов. А да сте видели прокурор да е осъден (или прокурорски син, убил с кола двама души на тротоар) или да се извинява, даже ако някой поумре по негово грешно насочване?!? НЕма, не е имАло и нЕма и да има. Хеле па "(не)зависима" прокуратура като нашата.
75
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 86Твоят мозък е промит. Ако попрочетеш малко повече и се позамислиш, ще разбереш, че Волен казва и се бори за истината.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая държава е пълна пародия! Управляват е мутри и агенти на ДС , а прокурорите и съдиите са техни лакеи! Не знам кой е опасен, но съм сигурен вече кой е корумпиран!
73
0
 
6
 
! Отговори
glupatsi преди 8 години
пак се хващате драги ми Смехурко на номера с отвличане на вниманието. Новината от деня е новия собственик на БТК/Виваком. Я се осведомете малко, прочетете и помислете в каква ...дър.жава живеем. После се занимавайте с клоунадите. *** народ, ама много ***!Линка:frognews.bg/news_58424/Stroiteli_na_kapitalizma_Spas_Rusev_%E2%80%93_ot_s_Galabnik_do_London/
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Опасни са?Защото потърсиха сметка на наркопласьорите
71
3
 
16
 
! Отговори
до 80 преди 8 години
С белезници са защото корумпираната прокуратура ска да смаже истината. За нея е по важно да не се пречи на нарко-търговията в ***....ска софия. Наркоманът е безволев безмозъчен индивид, нещо като зомби. каквото му се каже това изпълнява.
70
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По плюсовете и минусите на всеки коментар било то обективен или не се подразбира че тук в този форум е пълно с атакисти.Или с компютърни ,,специалисти,, , които дават приоритет на тези двамата с белезниците.А защо са с белезници?
69
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дежурните атакисти, ... знаем, че сте на работа и така си изкарвате прехраната, но щом нямате претенции откъде идват парите, по-добре идете на магистралата.
68
4
 
22
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Браво на съда! Щом не виждат в тези двамата нарисувани престъпници никаква опасност е повече от ясно, че в същност са пералня за престъпления! Всички по големи престъпници излязоха от съда по чисти от детска сълза. Господа в съдии, вие сте позор за България!
67
11
 
7
 
! Отговори
ОПАСНИ МУЦУНИ преди 8 години
Пак искат стража за Волен и Чуколов: Опасни са!СА ТИЯ ДВАМАТА! РАСПРАЯТ, ЧЕ СА ДРУСАТ И ИМ СТАВАЛО ДРАГО ДА КОНСУМИРАТ ЯК ЛОБУТ! НА ЖУЖЕТО НЕ МУ ПУКА ЗА ТЯХ, ДА СЕ УДОВОЛЕТВОРЯТ!
66
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най добре първо да приберат ,,президента '',военния и външния министър - те са по опасни !
65
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдът пак ще го пусне, прокуратурата пак ще го задържи. Всичко е законно. И така докато се побъркат.
64
10
 
31
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
какви измишльотини, свършиха ли се престъпниците в бг та прокуратурата само с волен се занимава - вече съм убеден че го гонят по поръчка
63
4
 
27
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
Другари и другарки прокурори,А защо никой не направи специално и детайлно проучване и проверка на получения сигнал за пласмент на наркотични вещества в България през съответното магазинче до НАТФИЗ. Имало ли е някога такова нещо, както и дали има ли в момента. Няма ли да се започне разследване. Все пак двама народни представители подадоха този сигнал. Верно е, че сигналът не беше подаден по съответния законовоустановен ред, но все пак сигналът бе записан от съответните национални медии. Е? А? ъ
62
9
 
27
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НАТИСКА НАД ПРОКУРАТУРАТА Е ОГРОМЕН.ЩОМ ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ ОТ МУХАТА СЛОН ЯВНО ЧЕ АТАКА Е МНОГО НЕУДОБНА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ- ИСТИНСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ 25Г. В ЛИЦЕТО НА СИДЕРОВ ВИЖДАМ НАШИЯТ ОРБАН.ДА ГО ПОДКРЕПИМ.