До края на 2015 ясни виновните за атентата в Бургас

Те ще бъдат обвинени, но задочно - още не са задържани
Обновена: 25 ное 2015 17:56 | 25 ное 2015 17:23,
14
До края на 2015 ясни виновните за атентата в Бургас
Снимка: архив Булфото

Двама или трима души ще бъдат обвинени за атентата в Бургас от 2012 година. Те обаче ще бъдат привлечени задочно, тъй като все още не са задържани.

Обвинителният акт се очаква да бъде внесен в съда до края на годината, прогнозира директорът на Националното следствие Евгени Диков, цитиран от БТА.

Още по темата

Процедурата се бави заради нуждата от извършване на действия в чужбина като предявяването на материалите от разследването на пострадалите израелски граждани.

При атентата на летище Сарафово на 18 юли 2012 г. бе взривен автобус с 40 израелски туристи. Тогава загинаха седем души, а над 30 бяха ранени. Сред загиналите бе и шофьорът на автобуса, българинът Мустафа Кьосов.

До края на годината се очаква да приключи и разследването за взрива в Горни Лом. Скоро ще бъде готова експертиза на БАН, която да покаже причината за взрива и това дали са спазени всички инструкции за утилизация.

Евгени Диков прогнозира, че по това дело ще има трима или четирима обвиняеми. Експертизата на БАН ще даде отговор на въпроса дали сред тях ще е собственикът на завода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
1
 
! Отговори
дРАКОНА преди 8 години
И да уточня , понеже всички медии се бъркате не летище Сарафово , а летище Бургас ,което се намира в квартал Сарафово ! ;)
6
2
 
1
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
ТОВА ГО СЛУШАМЕ ВЕЧЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ...
5
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ха ,ха ....егати супер ченгетата на България!! Пази ни Боже от тях, ние от терористите сами ще се пазим!! Спомняте ли си оная откачалка дето им разказа играта с ловна пушка? Леле, леле, каква потресаваща некадърност от министър до редови полицай! Тогава за нея платиха с човещки живот но акъла им не дойде!
4
3
 
14
 
! Отговори
българин преди 8 години
В париж за три дни разгадаха атентата, при нас след три години. браво
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Виновните" ще ги разберем към 2035 година.........Вие у ред ли сте?Тая забатачена държава с тоя *** премиер и опростачен електурат не може да си намери дупката отзад щели да намерят терористите.Вие сте пълни клоуни!!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bb.. i cc SHOW !!!
1
3
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Виновни след операция на чужди секретни служби?Смех.