Акушерката биячка на съд за опит за убийство

Разследват Емилия Ковачева и за побой над още четири бебета
Обновена: 21 дек 2015 10:58 | 21 дек 2015 10:37, Камелия Цветанова
17
Акушерката биячка на съд за опит за убийство
Снимка: Булфото, архив

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу акушерката Емилия Ковачева, която едва не уби 4-дневната Никол Димитрова в болница "Софиямед" на 18 април.

Още по темата

Акушерката е обвинена в опит за умишлено убийство - Ковачева е нанесла множество силни удари с ръка и стъклено шише за хранене по главата и тялото на детето, задушавала го е с ръце в областта на врата му, пише в обвинителния акт, информират от ррокуратурата.

Вследствие на ударите е имало опасност за живота на бебето. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалото бебе начин и с особена жестокост.

От обвинението са категорични, че малката Никол не е починала само заради намесата на лекарите от болница "Токуда", където е била транспортирана.

След извършените медицински прегледи е установено, че детето е със счупена дясна париетална кост на главата. Констатирани били множеството кръвоизливи на срещуположната лява страна на мозъка.

Установено било, че детето е душено и категорично била отхвърлена версията уврежданията да са получени от изпускане на детето, а се касае за синдрома на малтретираното дете.

След изследвания била констатирана тежка черепно мозъчна травма, мозъчен оток и кръвоизлив - състояния, реално застрашаващи живота.

Вещите лица, изготвили заключението на изготвената по делото тройна съдебно-медицинска експертиза са изразили категоричното становище, че без оказана своевременна медицинска намеса би настъпила смъртта на новороденото дете.

От прокуратурата съобщиха още, че тече разследване срещу акушерката за побой и на още четири бебета.

Тя е посегнала на новородените по време на нощните си дежурства на 18 и 24 март, на 16 и на 18 април. При тези случаи тя отново е блъскала и удряла бебетата.

Емилия Ковачева е с ярка за неотклонение "Домашен арест".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
златка Главчева преди 7 години
ДА ЗАМИНАВА В СЛИВЕН.СТИГА РАЗКАРВАНЕ НА ТОПКАТА ТОВА БЪРКА НА БЪЛГАРИТЕ В ДЖОБА.ВИНОВНА Е И 10 ГОДИНИ И ПРИЛЯГАТ -ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ СЛЕД 8 ГОДИНИ И ЩЕ БЪДЕ ЗА ПРИМЕР НА КОЛЕЖКИТЕ И ОТ ДЕТСКИ ЯСЛИ И БОЛНИЦИ
13
2
 
0
 
! Отговори
Светла преди 8 години
До АнонименМного смешно...... забавляваш ли се с тази трагедия?!
12
1
 
13
 
! Отговори
моля се преди 8 години
Дано бебчето е расте здраво и родителите му да му се радват без да се страхуват.Дано децата на тази изперкала жена да преодолеят ужаса от постъпката й и да станат добри хора.Дано медицинските работници скоро да получат адекватно заплащане за труда си, за да работят спокойно и никога да не изпадат в състояние, застрашаващо живота на пациентите.Дано работещите и честни българи да започнат да се уважават един друг и заедно да преборят алчността и беззаконието в тази държава.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога ще съдят тези, които карат персонала да работи без почивка ?!
10
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕМА ДА ЗАКАЧАТЕ ШИШЕБЕБЕБОЙ, ЧЕ ЩЕ СЕЗИРАМ ХЕЛЗИНГСКИЯ КОМИТЕТ!
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТРЯБВА ДА И ИЗМИСЛИМ ХУБАВ ПРЯКОР НА ТАЯ :DШЕШЕБЕБОБОЙ :D
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pak li taq chalnatata oshte ne e na elektri4eskiqt stol
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А "екипът" в отделението, където това е станало няма ли вина?Тя е пряк извършител на деянието, но в качеството си на служител нейните колеги и началници е трябвало да видят и да се намесят навреме. Тя да си понесе лично отговорност за престъплението, но болницата, в лицето на преките и началници също са виновни, заради крайно занижен контрол върху служителите си и проява на колективна безотговорност.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми хубу! Да я съдят и да я вкарват в затвора. Всяко дело ли трябва да го правите на новина?!? По принцип това е работата и на прокуратурата и на съдилищата: ДА ОСЪЖДАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ! Ама те отдавна не работят тези институции, за това и когато решат да си свършат работата с някоя кокошка без милиони и правим новина от това. Вече е нещо невероятно.
5
1
 
34
 
! Отговори
no name преди 8 години
И защо обвиняемата е под Домашен арест, а не е задържана в следствения арест??? Защо й промениха мярката за неотклонение???Що за човек е това..... оставяш си новороденото във вещите ръце на лекари, сестри, акушерки и знаеш, че то е добре. И в един момент се оказва, че нямаш идея какво правят с детето ти, докато те се възстановяваш от раждането.....тази мисъл е ужасяваща!!! Няма извинение за подобни действия. И трябва да бъдат наказани най-строго. Дано децата нямат увреждания и бъдат здрави.....
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е "периатална", а "париетална" кост. Когато копи-пействате от други сайтове, копирате и грешките им.
3
1
 
33
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Каквото и да е наказанието - малко е - да прекършиш един млад невинен живот, още преди да е започнал - що за човек би направил такова нещо? Човек ли е изобщо?
2
1
 
37
 
! Отговори
Бо преди 8 години
Просто нямам думи! В тая държава на беззаконие дори изперкала акушерка е решава, че може да прави каквото и скимне и то с новородено ...
1
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доживотен затвор!