Адвокатът на акушерката: Не съм гледал записите!

Бил гледал само тези в интернет, не знаел дали са автентични
22 дек 2015 11:00,
12
Адвокатът на акушерката: Не съм гледал записите!
Снимка: Булфото, ахрив

Гледал съм записи в интернет, но не знам дали са автентични с тези, с които раполага държавното обвинение, обяви адвокат Владислав Янев, който представлява акушерката Емилия Ковачева, обвинена за побой над новородено.

По думите му защитата е оставена "на тъмно" по отношение на основното доказателство.

Адв. Янев посочи пред bTV, че по време на т.нар. предявяване, когато би трябвало да има достъп до материалите по делото, е видял дискове в пликове, които не са били отворени с обяснението, че са запечатани от вещи лица. По думите му разследването е "необективно и изцяло едностранчиво".

Още по темата

Адвокатът посочи, че не е разследвано какво се е случило с битото от Ковачева бебе от нанасянето на последния удар (около 3:15 часа на 18 април) до установяването на състоянието му 12 часа по-късно. Той отбеляза, че две смени медици не са констатирали оттоци и кръвонасядания и чак на третия преглед е станало ясно, че състоянието на новороденото е много тежко.

Пред защитника си Ковачева не е споделяла дали действително е била детето. "За конкретната нощ тя казва, че е била съсипана психически и физически от стреса, от натоварването, от тази изключително отговорна работа – ако я вършиш много продължително време без да спиш", каза Янев. По думите му клиентката му, която е под домашен арест, преживява случилото се тежко: "Състоянието й е на човек, на когото животът е изцяло съсипан".

"За пръв път от падането на тоталитаризма в България се създаде ситуация, при която публично изтече доказателствен материал, който би следвало да бъде съхраняван единствено от прокуратурата. Въз основа на това незаконно изтичане се създаде един недопустим медиен натиск. За пръв път в България открито се призовава за линч, предлагат се какви ли не специалитети за трепане, колене, бесене от какви ли не хора. Дори са се включили някакви македонски пенюги, които предлагат някакви балкански или ориенталски методи за садистична саморазправа", заяви Янев.

Адвокатът отбеляза, че в случая има нарушени текстове на Кодекса на труда, както и незаконен граждански договор, който Ковачева не е подписвала.

Двамата не са обсъждали подробно новите обвинения за други бити деца, но според него става дума за новородени с увреждания, получени при раждането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DEZATA SA MNOGO NEVAZPITANI I ZATOVA AKUSHERKITE GI SAVETVAT DA SA PO-TIHI.
10
3
 
5
 
! Отговори
Една майка преди 8 години
До Владислав ЯневКак може да защитавате такъв ***, това не е акушерка, нито пък жена дори човек не е това.Преди малко имах смелостта да изгледам пълния запис и направо сърцето ми се къса.Пътят на този *** е към АДА и то по най мъчителен начин.Аз също имам дете, но това дете от записа ако беше мое, вече щях да съм зад решетките.Господи това са беззащитни, без грях едни малки ангелчета.Господа УПРАВНИЦИ моля Ви, нека ПСИХОДИСПАНСЕРИТЕ да функционират за каквото са предназначени.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ъ,а-ха,заради изтичането на лош доказателствен материал в интернет портал цял ден се гониха племеник и вуйчо кой щял кой нещял интернет да зяпа та медсестрата го отнесе.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая крава е за бесене, затвора й е малко наказание! То бива садизъм, ама срещу няколкодневни бебета такивабудари по главата си е върха на садизма! Тази е българския вариант на д-р Менгеле!
7
1
 
13
 
! Отговори
nina преди 8 години
Как не го е срам!!!Ами гледай записите бе,***!И останалите 4 бити деца били "увредени "от раждането??!!Баси наглия лъжец!Само за месец тази е била 5 бебета!!!А какво остава за 20 годишната й практика?Колко е пребила и колко е увредила?Колко деца не са оцелели?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Адвокатеееее аз ли да ги изгледам ?
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз гледах записа и никога няма да го забравя! Що се отнася до адвоката - да не ми обяснява чий живот бил съсипан, защото нищо не може да компенсира ужаса, който родителите на пребитото бебе са изживели и гоните напред, през които ще се страхуват за здравето и развитието му. Ясно е, че всеки има право на защита, но да изопачаваш истината в името на собствения си успех е неморално и недостойно.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичко гореизброено как променя факта,че бебето е пребито?
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, не са автентични. Има таен център и световна конспирация за фалшифициране на записи на акушерки и бебета с цел... ъъъъ.. абе вие си знаете
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това бебе със сигурност не се е наранило само.Другото много странно нещо е защо родителите не са повдигнали обвинение, те същност много крещящо липсват.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за човек трябва да си за да станеш адвокат на този маларичен плазмодий и да се опиташ да го изкараш невинна ? Ако това не е някакъв сценарий, този не е никакъв адвокат. Лично мнение.