Подкупни митничари от Свиленград отиват в ареста

12 от бандата са заплашени със затвор от 3 до 10 години
12
Подкупни митничари от Свиленград отиват в ареста
Снимка: Булфото, архив

След протест на Специализираната прокуратура 12 митничари от Свиленград, които бяха задържани в средата на декември с подкупи, остават в ареста.

Още по темата

Преди две седмици Специализираният наказателен съд ги пусна от ареста под "парична гаранция".

Днес обаче Апелативният специализиран съд реши, че митничарите от ГКПП "Капитан Андреево", обвинени в участие в престъпна група с цел вземане на подкупи, ще бъдат задържани под стража.

В ареста остават Атанас Стойчев, Георги Райковски, Цветомир Петров, Стоян Чолаков, Георги Грамелов, Стоян Кръстев, Николай Колев, Атанас Атанасов, Димитър Костов, Димитър Лилянов, Коста Костадинов и Адонов Стефанов.

На Петко Айръков съдът определи мярка за неотклонение "домашен арест, а спрямо Стефан Крумов не е наложена мярка за процесуална принуда.

Според Апелативния съд митничарите могат да извършат и друго престъпление и заради това трябва да останат в ареста.

За обвинението на митничарите според Наказателния кодекс се предвижда затвор от свобода от 3 до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NIKOI I NIKOGA NYAMA DA BADE OSADEN--ZA SLUCAYA LESOVO SI SPOMNYM.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да отиват какво се мотате.докато аз работя чесно и се чудя как да разпределя последните 5лв в семейството.те ще вземат по 5 евро на минута да си живеят охолно.
10
0
 
6
 
! Отговори
Българско правосъдие преди 8 години
Крадците да крадат повече за да има и за нас !
9
5
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Ми кво стана с по предните групи митничари задържани митничари и полицаи на капитана и Лесово.Групата задържани вече ги забравихме от по колко души бяха и на нито една не е приключило делот въпреки че са на свобода. Чакат по подобие на делото Цветанов да мине давности се приключат поради изтичане на срока.За придобитото недвижимо и движимо имущество е е всичко на показ а отделно на имоти със собственици по морето и из страната са деца и внуци също и поставени близки .Правосъдието да се задейст
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този случай е събирателен образ на всички държавни чиновници. Просто това в България е гордост да крадеш . На крадците им викат тарикати , а на честните балъци . Е и сега какво ще правим другари наследници на бай Тошо .., който казваше : - В България имам 8 милиона факири , аз им давам по 100 лв. заплата , а те харчат по 300 лв. Ето това е наследството от БКП , никакъв морал .
7
1
 
3
 
! Отговори
K1 преди 8 години
Zatui zabraniavaha s kameri da snimame. :-):-):-)
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат скрити пари за девет поколения на зад , трябваше някой малко даги стресне , и сега да се сърдят на себе си
5
0
 
8
 
! Отговори
1221 преди 8 години
прибират ги в ареста здрави връщат ги болни
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом и общинските съветници вкупом са в защита на митницата значи работата е много дебела в този град. Всички са на хранилката .
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имат нужда от "почивка" и ще им бъде осигурена.Иначе не разбирам мотивацията на съда че можели да извършат друго престъпление при положение че вече не са митничари.Това е още едно потвърждение че ПРАВОсъдие в Бг НЯМА а има някаква форма на медийно правораздаване.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЛАТЕ И ВИШТЕ ПАЛАТИ ТИ ИМ , И ПО КОЛКО МАГАЗИНА ИМАТ КУПЕНИ , ВСИЧКО СЕ ДАВА ПОД НАЕМ, КОЛИ ВСЯКАКВИ , ОТДЕЛНО ПО МОРЕТА И БАЛКАНИ АПАРТАМЕНТИ ЗА ЗИМНО И ЛЯТНО ЛЕТУВАНЕ , НЕКА СИ ДОКАЖАТ ПАРИТЕ НА ИМОТИТЕ , ТЕ ЦЯЛЖИВОТ ОТ ЗАТВОРА НЯМА ДА ИЗЛЯЗАТ , НО НЕ САМО ТОВА , КОНФИСКАЦИЯ НА ИМОТИТЕ , ТРЯБВА
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"затвор от свобода"