Три години затвор за кражба на 1,40 лв.

Жената е с начално образование, безработна, осъждана
70
Три години затвор за кражба на 1,40 лв.
Снимка: Булфото, архив

Районният съд в Плевен осъди жена с начално образование, безработна, осъждана - 2 условни присъди, на три години затвор заради това, че на 10 август 2015 г. е направила опит да открадне сумата от 1,40 лв. като употребила за това сила и заплашване.

Жената е осъдена на лишаване от свобода в размер на 4 години и 6 месеца, като съдът е намалил определеното наказание с 1/3.

Така тя ще лежи 3 години, като присъдата трябва да се изтърпи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип или затвор.

Осъдената ще плати и направените деловодни разноски в полза на ОД на МВР – Плевен в размер на 1398 лв.

 


70
Още по темата: Плевензатворкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
8
 
6
 
! Отговори
до 57 преди 2 години
Оги, а в същото време тия дето окрадоха милиарди от държавата не само не отиват в затвора, а са уважавани личности. Пък за 1.40 лева - 3 години затвор. Но както се казва "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка.
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това добре,ама как ще ги плати тия 1400 лв.разходи?Може би ще я пуснат на магистралата с гривна на крака за да ги заработи.Само че с един случай не се решава проблема.Хиляди възрастни хора и не само,са пребивани до смърт и ограбвани ежедневно,много от тях са на свобода защото прокуратурата "не можела да докаже престъплението".Когато всички бъдат осъдени по бързата процедура,тогава ще повярваме,че има правосъдие.
47
10
 
16
 
! Отговори
Огнян преди 2 години
Със сила и заплашване си е чист грабеж и има и две условни присъди...значи даже й са малко 3 години...
46
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подвеждаща статия, никъде не пише за какво са били условните присъди. По скоро тази е наложена за порицание, два пъти са и направили компромис, тя не спира.
45
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е на кого са тези 1.40лв,както и как се е стигнало до дело?
44
8
 
9
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 2 години
ГРАБЕЖЬТ Е ЕДНО КРАЖБАТА ДУГО.ЕДНОТО Е 3-10 А ДРУГОТО 1-10 ГОДИНИ.АКО ВАШАТА САМОТНО ЖИВЕЕЩА БАБА НА СЕЛО Е ВЬРЗАНА БИТА ИЗМЬЧВАНА И КЛАНА С ТЬП КУХНЕНСКИ НОЖ И СА И ТЬРСЕНИ 5000 ЛЕВА А СА НАМЕРЕНИ САМО 1.40 КАКТО Е В ТОЗИ СЛУЧАЙ КАКВА ДА Е ПРИСЬДАТА! БРАВО НА СЬДА ПОНЕ В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЕ НИ Е СРАМ ОТ НЕГО.ДОБРЕ ПОНЕ ЧЕ СТАРИЦАТА Е ОСТАНАЛА ЖИВА ЗА ДА ЧУЕ ПРИСЬДАТА!!!
43
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше откраднала 4 милиарда от КТБ нямаше (масларова-11 мил.хр. бисеров....и много други честни хора) нямаше да я осъдят!
42
11
 
2
 
! Отговори
Гошу преди 2 години
Ето че имаме строга и безкомпромисна съдебна система. Дори за такива дреболии не прощава и не си затваря очите. Какво мрънкате всички, не знам
41
9
 
8
 
! Отговори
36711 преди 2 години
Това е рецедивист. Ако е първо провинение да мине леко, но като е рецидив какво значение дали е 1000000 или 1,40? Съвсем отделен е въпросът, че у нас тия дето краднаха 10 пъти по молион си гледат кефа.
40
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провокативно заглавие
Грабежът няма оцщо с размера на откраднатото
Може и за цизпари да те убият, да те мъчат и да ти изкарат акъла
39
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Америка щяха да и дадат петнайска.
38
15
 
13
 
! Отговори
аник преди 2 години
Браво на правосъдието.Така де ако всеки почне да краде по 1,40лв кво става.Ами като ще краде да краде като депутатите и тогава няма затвор и официално ще бъде обявена за невинна.Боже боже просто оставаш без думи.......
37
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е строг и справедлив съд. Току виж утре обрала някой с още 50 стотинки.
36
10
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Браво на правосъдието
35
22
 
18
 
! Отговори
0 преди 2 години
Боже господи,тия имат ли акъл,някои окрадоха и изнесоха държавата и пак са на свобода. Така е като няма как да се защити и да бутне сухо,няма оправия в тази наша държава.Ни съд ,ни управници се наядоха,да се задавят дано.
34
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом не е батко и братко,масларова,христо бисеров, да гние в панделата.
33
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама този съд нормален ли е?! Каква е тази политика за минимални глупости да се дават максимални присъди?! отделно сега народа ще плаща 500-600лв на месец издръжка, вместо обществено -полезен труд да извършва, макар, че за 1,40 не го считам въобще за коментар
32
12
 
8
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Тази несправедливост би могла да се заличи в известна степен ако хонорарите на адвокатите се изравнят под формата на такса за услугите им и се направят достъпни за всеки. Така мнозинството от хората ще има възможност на добра защита в съда. Това обаче не бива да води до липса на присъди особено за случаи свързани с източване на огромни суми пари във вреда на хората.
31
13
 
10
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Това е показателен случай как съдебната система не работи правилно. Като направим паралел и сравнителен анализ на различни известни дела виждаме, че хора които са причинили на практика почти никакви щети са съдени сурово а тези които са присвоили огромни суми се измъкват безнаказано. Добрите адвокати на които се плаща с откраднатите пари водят до това да се извращава правосъдието тоест на практика не всички са равни пред закона защото тези с добри адвокати имат твърде голямо преимущество в съда.
30
12
 
18
 
! Отговори
Христо Бисерофф преди 2 години
Малко и е! 30 години трябваше да лежи!