Спипаха рецидивист за въоръжения обир в Пазарджик

Издирват се съучастниците му, нападнали офис преди Коледа
4 яну 2016 19:38,
1
Спипаха рецидивист за въоръжения обир в Пазарджик
Снимка: архив Булфото

Рецидивист е арестуван за въоръжения грабеж в Пазарджик, извършен в края на декември. 58-годишният Васил Атанасов от Пловдив е с постоянна мярка "задържане под стража".

Още по темата

Той е привлечен като обвиняем за грабеж, придружен с опит за убийство в условията на опасен рецидив, извършен в съучастие, съобщиха от прокуратурата.

Както Dnes.bg писа въоръжени апаши нападнаха офис в Пазарджик и раниха бизмесмен. След престрелката нападателите избягаха и започна издирването им.

От прокуратурата съобщиха, че Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик, а мярката "задържане под стража" е наложена на 2 януари. Атанасов е осъждан многократно.

До момента е установено, че Атанасов и аверите му са отнели мобилен телефон, златни накити и 20 000 лева от Спас Спасов и от неговия брат - Т.Н., чрез използване на сила. Нападателите са ранили единия от братята в крака, а другия в ръката и крака. След това четиримата се укрили.

От прокуратурата уточняват, че Васил Атанасов е бил задържан на 30 декември 2015 г. в Пазарджик и на 2 януари 2016 г., а мярката "задържане под стража" е наложена на 2 януари. Атанасов е осъждан многократно.

Под ръководството на Окръжната прокуратура-Пазарджик продължават процесуално-следствените действия по делото - назначени са химическа и ДНК-експертизи, разпитани са множество свидетели, иззети са веществени доказателства.

Продължава и издирването на съучастниците на въоръжения грабеж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А австралопитека с автоматичното газово оръжие? Или и за него нищо. Че както каза един лиляф от миширето, по националната телевизия, той цар Киро пере парите от наркотици на държавата, кой ще го пипне. Къде е оная свинкя хамсиев?