ВАС "уволни" служебния ректор на Академията в Свищов

Съдът осъди просветното министерство да плати 510 лв. разноски
4 яну 2016 20:25,
21
ВАС "уволни" служебния ректор на Академията в Свищов
Снимка: архив Булфото

Върховният административен съд отмени заповедта на просветния министър Тодор Танев, с която беше назначен служебен ректор на Стопанската академия в Свищов. Това стана ясно от решение на съда, публикувано днес на електронната страница на съдебната институция.

Решението на тричленния състав е по жалба на Теодора Димитрова Петрова. Тя е 35-годишната професорка, която наследи скандалния ректор Величко Адамов начело на Стопанската академия.

Съдът осъди и просветното министерство да плати на Петрова 510 лв. за съдебни разноски.

С решението на ВАС се отменя назначаването на проф. Иван Върбанов за служебен ректор.

То подлежи на обжалване в 14-дневен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
1111111 преди 8 години
Някой от коментиращите познава ли фактите и нормативната уредба та така с лекота внушава неистини.Някои говорят за морал и плюят по съда,интересно ми е какво им е мнението за разбиването на врати и "овладяването"на академията по насилствен начин.Също така ми е интересно кой ще е виновен за положените подписи от името на академията за времето от 03.06.2015г. насам.
13
2
 
18
 
! Отговори
Настоящ възпитаник преди 8 години
До Свинян ПеевскиЯ си мери приказките, селски ***. Пий си хапчетата и се скрий от мишата дупка, от която излезе. За разлика от теб боравя с факти. Нито фалшив алкохол пия, нито употребявам наркотици. Аман от *** г*зоблизци. Като ви настъпят и веднага скачате, но колкото и да нападате винаги ще си останете такива. Като се задоволявате с огризките и нямате достойнство и морал, защитавайте си Адамов и Димитрова(даже титлите им няма да напиша - НЕ ГИ ЗАСЛУЖАВАТ)
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо всеки се прави на светец, и всички вие плюете кой бил и кой не мафиот или не ? НЕ защитавам никого, но нима новото правителство не се събира със същите хора или не е свързан с такива каквито се е събрал В. Адамов ли? Нима и вие всички които плюете не се възползвате от познанствата си с такива хора, и не познавате ли? Новото правителство с временни ректори да не би да беше по читаво? Да не би като се настани да не си сложиха поставени лица и техни хора? Отстрани е едно, вътре е друго!
11
1
 
13
 
! Отговори
Алеко преди 8 години
"Друго си е професор да ти прави свир.."-рече бай Лютви и тупна Мариана по дебеличкото д.
10
0
 
24
 
! Отговори
Асистент преди 8 години
До Настоящ възпитаник,Академията е вече срината. В момента копаем дъното.Всеки професор праща асистентите на лекции и упражнение, не му се ходило на работа.А колко лесно станаха професори тея, няма да споря.Знаеш ли, че вземат по 3000 лв професорите, 2000 лв доцентите?Служителите на академията работят за 380 лв. Добре, че вдигнаха минималната и сега вземат по 420. Демек около 350 чисто.Аз лично съм присъствал на един от купоните на Величко. Такъв егоцентрик с толкова малко акъл няма никъд
9
3
 
20
 
! Отговори
Настоящ възпитаник преди 8 години
До *** А аз да ви задам въпроса вие наясно ли сте с това, какви критерии трябва да покрие дадено лице за да има честта да постави пред името си званието ПРОФЕСОР. И, ако отговора е да, мислите ли, че на 35 години г-жа Димитрова с честен труд се е издигнала в йерархията до длъжност РЕКТОР?!?! Хайде моля ви, смешни сте, ВИЕ и всички г*зоблизци, които защитавате тази особа. Продажници! За 2 лева и малко власт и майките си ще продадете. НЯМА да сринете Академията, колкото и да ви се иска!
8
1
 
13
 
! Отговори
Snoop Doggy Dog преди 8 години
До sante_dogТо пък една съдебна система... няма що. С реформите на Пеевски, ДПС и ГРОБ.
7
18
 
5
 
! Отговори
*** преди 8 години
До ВасилВие светил ли сте, присъствал сте на срещи ли? А и да задам въпроса от кога кой с кого спи определя работните качества на някой? Жената е много кадърна и заслужава мястото.Министърът НЯМАШЕ законово правомощие да назначава служебен ректор. Решението на ВАС е напълно правилно и основателно.
6
2
 
24
 
! Отговори
Васил преди 8 години
До sante_dogСамо като добавка - Теодора Петрова е любовница на Величко Адамов, който не може да се кандидатира отново за ректор понеже е минал позволената бройка, в който е бил ректор
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мемоPONEGE VAPROSA EPOSTAVEN OT MEMO CE.RNA--KAZUSA DA GO RESHI MESHERETO.
4
4
 
43
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Теодора Димитрова Петрова e назначена от Величко АдамовВеличко Адамов яде и пие с Красьо ЧернияКрасьо Черния кадрува в съдебната системакакво решение на съде да очакваме относно уволнението на Теодора Димитрова Петрова?
3
2
 
38
 
! Отговори
ВИЖДА СЕ преди 8 години
БЪЛГАРИЯ НЕ ПРАВОВА , А МАФИОТСКА ДЪРЖАВА !!
2
24
 
11
 
! Отговори
мемо преди 8 години
до коментар 1-анонимен -прочетете решението на върховния съд. в него изрично се казва, че заповедта на министъра е незаконна, след като е разпоредила назначаването на служебен ректор,при действащ и избран такъв - теодора димитрова, чийто избор не е отменен от съда. българия не е нито полицейска, нито административна държава. за кошмар на някои - българия е правова държава. няма значение достойнствата на проф.д-р теодора димитрова- само закона има значение и само съда е този който правораздава.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега какво? Връща се големия мафиот начело? Седебна реформо къде си????????????????