По 50 бона месечно вадил подкупният шеф на "Лесово"

7 митничари бяха арестувани за подкупи през ноември 2014-а
5 яну 2016 16:30,
11
По 50 бона месечно вадил подкупният шеф на "Лесово"
Снимка: Булфото, ахрив

7 митничари от пункт "Лесово" отиват на съд за подкупи, съобщават от спецпрокуратурата. Те бяха арестувани на 1 ноември 2014 г. при мащабна акция на ДАНС и МВР.

Бившият шеф на митническия пункт Димитър Колев е обвинен като организатор, пише "24 часа". Участници са началниците на смени Георги Банев и Чавдар Дюлгеров и инспекторите Димитър Шопов, Илия Илиев, Юрий Кузнецов и Йоланта Канчелян-Бозукова.

Още по темата

Началниците на смени събирали и разпределяли подкупите от преминаващите коли и тирове, а инспекторите имали за задача да получават почерпки от чуждите шофьори, за да не плащат глоби за нарушения и извънгабаритни товари.

От чужденците с леки автомобили митничарите вземали средно по 20 лв. в различни валути. От шофьорите на камиони - по 5 долара или евро "за кафе".

При превозване на карго товари таксата за камиони с украинска, руска, молдовска или турска регистрация (от страни извън ЕС) таксата скачала до 400 долара, като по правило шофьорите поставяли парите в документите си за проверка.

Шефът на пункта Димитър Колев получавал средно по 8000-10 000 лв. месечно от една смяна, или от 30 хил. до 50 хил.общо. Банев и Дюлгеров взимали по 10 хил.лв., а останалите участници - около 3 хил. лв.

По случая са използвани СРС. Престъпната дейност на групата се доказва и от показанията на множество свидетели - шофьори, както и от събраните веществени доказателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
хм, ясно било... преди 8 години
До Анонимен - на бостан се е отчитал-много ясноми като се е отчитал, защо ще го арестуват, нали снася златни яйца.
4
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 8 години
ами нормално ще е така докато има закон за 2 кутии цигари макс на човек на месец, стока до 250 евро, 1л алкохол, 200 грама ценнннни метали, и хиляди други глупости ... дали са им храната в рацете и ся ревът не яжте !
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на Калотина е същото ! Докато чакахме да пропуснат нашия автобус на съседната пътека митничаря вземаше от всяка кола, а когато ни забеляза най-невъзмутимо продължи, но караше шофьорите да слагат банкнотите в паспорта за "проверка".
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай боже всеки му, ама да не го хванат
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навсякъде е така, и други да дойдат пак е същото. Още преди десетина години като ходих до Турция бг-митничаря си изпроси две бутилки вино. Турския пък беше един зачервен дебелак който ни мотаеше постоянно а беше страшна жега. Накрая сложих в задграничния паспорт няколко турски лири и му го дадох. Той отговори, че не става така. Прибра парите в чекемджето и ни пожела лек път.