Продължават арестите по акция "Милиони" в Пловдив

Трима са зад решетките, трима с парична гаранция
8 яну 2016 16:07,
2
Продължават арестите по акция "Милиони" в Пловдив
Снимка: архив Bulphoto

Пловдивската окръжна прокуратура внася искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Александър А. на 35 години, Стефан С. на 24 г., Анатолий Х. на 24 г., обвиняеми за опит за изпиране на огромна сума пари.

Това съобщи Боряна Димитрова, говорител на прокуратурата в Пловдив и уточни, че тримата са задържани на 5 януари тази година в Пловдив.

Още по темата

Спрямо други три лица - двама обвиняеми за приготовление за изпиране на пари и един за опит за изпиране на пари, Окръжната прокуратура в Пловдив е взела мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 3 000 лева за всеки от тях.

От събраните доказателства по делото е установено, че техните действия са били свързани само с регистрирането на дружества, след което са упълномощавали останалите обвиняеми с правата по извършването на сделки и финансови операции на фирмите.

Окръжна прокуратура-Пловдив продължава разследването по случая.

Припомняме ви, че вчера прокуратурата в Пловдив започна провеждането на мащабна акция срещу изпиране на пари. Стана ясно, че са изтеглени над 2 млн. евро от банки в страната, а е предотвратено изтеглянето на други пет милиона. Тегленето е станало между октомври и края на декември м.г. Траншовете били от западни компании.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
питанка преди 8 години
Пералнята каква марка е била?