Близките на пребития с лопати бизнесмен: Доживотни присъди!

В ромската махала на село Розино пък ги е страх от отмъщение
11 яну 2016 17:14,
51
Близките на пребития с лопати бизнесмен: Доживотни присъди!
Снимка: Dnes.bg

Фалстарт на делото за убийството на бизнесмена от Розино Георги Рогачев. Причината - единият от двамата обвинени в зверското покушение има нов адвокат.

Още по темата

Бизнесменът беше пребит до смърт от роми с лопати в селото през септември 2014-а. Той се скарал с тях заради 20 лева на газстанцията, която притежавал.

Близките искат доживотни наказания за убийците, а жителите на махалата се притесняват от евентуално отмъщение. В съдебната зала днес дойдоха синът и дъщеря му.

"Обяснение нямам - чакаме справедливост и това е", заяви пред Dnes.bg дъщерята на Рогачев Марияна Костадинова.

В газстанцията в Розино колата си зареждат Николай Сребрев с прякор Чичото и неговия племенник. Заради неплатена сметка от газ за 20 лева избухва скандал между тях и собственикът на обекта Георги Рогачев. В спора за неплатената сметка се намесва и братът на Рогачев, който удря един от клиентите с юмрук.

Самият Рогачев вади пушка и стреля във въздуха. Изплашените жители на близката махала се нахвърлят върху Рогачев с лопати, за да му вземат оръжието. Така той изпада в безсъзнание. По-късно в болницата умира.

В ромската махала на Розино още се страхуват от отмъщение след случилото се.

"Ние нямаме за цел да компрометираме цигани срещу българи. Конфликтът е заради едно старо плащане, в което Николай  - единият от подсъдимите е искал, когато налива втория път нафта да му се зачетат тези 20 лева, които са платени предварително", заяви адвокатът на подсъдимия Николай Димитър Будаков.

Близките на убития Георги Рогачев настояват виновните за смъртта му да получат доживотни присъди.

"Осъдителни присъди очакваме, големи осъдителни присъди", съобщи синът на покойния мъж Николай Рогачев.

Делото за убийството на бизнесмена от Розино беше отложено за края на февруари. Тогава ще бъдат призовани всички 26 свидетели на случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
5
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
всички станохме бизнесмени
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BG sad.... e edna GOLIAAAAMA SHEGA, za kokoshka niama proshka, i za milioni niama zakoni . i Evropa... i koito i da doide.. s korumpiranite ni politici, niaaama upravia
2
1
 
51
 
! Отговори
МЕСТЕН преди 8 години
И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ РОЛЯТА НА КМЕТА И ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ ТЯХНАТА РОЛЯ НЕ Е ЗАБРАВЕНА ..............
1
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Осъдителни присъди очакваме, големи осъдителни присъди", съобщи синът на покойния мъж Николай Рогачев.---Ще си останете с чакането за съжаление. "Съда" е подигравка.