Затворник съди държавата за 500 бона - не бил лекуван

Съдът отхвърли иска, но мъжът обжалва
11 яну 2016 18:00,
12
Затворник съди държавата за 500 бона - не бил лекуван
Снимка: архив Булфото

Затворник съди държавата за половин милион лева заради отказано му лечение зад решетките.

Дончо Пехливанов, който излежава присъда в Бургаския затвор, твърди, че не получил своевременно лечение, когато се разболял от бронхопневмония. Поради това здравословното му състояние се е влошило рязко и по спешност е бил настанен в болница.

След лечението пък не му били осигурени нужните медицински грижи. Затворник настоява, че така било накърнено достойнство му. Той обвинява медиците и служителите на затвора в арогантно и презрително отношение.

Административен съд Бургас е отхвърлил иска за обезщетение като неоснователен и недоказан и е осъдил Дончо Пехливанов да заплати дължими такси и разноски в размер на 7 740 лева.

По делото е поискана и допусната съдебно – медицинска експертиза и е разпитан свидетел, който е изтърпявал наказанието си заедно с ищеца през зимата на 2012 г.

Лишеният от свобода обжалва произнесения съдебен акт във Върховния административен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KOGATO POLIZAITE ZADARGAT EDIN PREDPOLAGAM PRESTAPNIK I GA RITAT V TESTIKULITE EDIN ILI MNOGO PATI I TOI BIVA OSVOBODEN PORADI LIPSA NA DOKAZATELSTVA,NO OSTAVA BEZDETEN T.E ST.NE MOGE DA PRAVI DEZA ZARADI TRAVMITE NANESENI OT POLIZAITE,DARGAVATA NE TRYABVA LIO DA MU ZAPLATI 100 000 000 MLN. EVRO?DARGAVATA V LIZETO MA MVR E PRIELA NA RABOTA POLIZAITE SLED MNOGO PREGLEDI VKLUCITELNI I PRI PSIHOLOG,I COVEKA PREZ TEZI PREGLEDI E PREMINA IZPITA E NAZNACEN ZA POLIZAI BILO TO V MVR ILI V SAD. OHRAN
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OSADENIAT NA ZATVOR --NE E MARTAV--TOI E CAST OT OBSHTESTVOTO,KOETO TRYABVA DA SE GRIGI PRAVILNO I ZDRAVOSLOVNO ZA NEGO.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено е искът да бъде отхвърлен още в предсъдебната фаза като недопустим. Иначе всеки осъден ще си разнообразява живота с поредния съдебен иск. И нищо да не стане, все е нещо, време да минава! Пък ако попадне на неправителствена организация, може и далаверка да се завърти, до Страсбург да се стигне!....
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължение от номер7 *** съдерете и последните кожи от работещия данъкоплатец,щото пандизчията първо го е ограбил, а после му се е тупнал на плещите да го обгрижва.Откъде накъде, бедното общество ще дължи първокласни грижи, на тези които го застрашават?!Къде са човешките права, на потенциалните жертви, още и данъкоплатци?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има нещо много сбъркано.Значи като осъдят престъпник,на него му се полагат в пъти повече привилегии от един работещ данъкоплатец.Щото последния се влачи на работа и никой не му чете Мечо Пух,ако отиде в болница си плаща, като поп и никой не го гали по ***. А пандизчията, извършил общественоопасно деяние, ще бъде лекуван за сметка на същия данъкоплатец и ще му иска и допълнително пари за накърненото му достойнство.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На това му се вика човек да си потърси правата!
3
4
 
6
 
! Отговори
Развеселена преди 8 години
Писна ми от едноклетъчни-не ни е нужен твоят живот!
2
0
 
10
 
! Отговори
ДжиПи преди 8 години
Извинявам се от името на колегите, но на д-р Менгеле му отнеха лиценза!
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
dano da spe4eli v strasburg i da mu dadat milion