Оставиха в ареста "ракиджията" Тайфи

Неговата ракия причини смъртта на петима души
12 яну 2016 14:52,
3
Оставиха в ареста "ракиджията" Тайфи
Снимка: Булфото, ахрив

Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" на Тайфи Мекльов за продажбата на алкохол, причинил смъртта на пет души в Якоруда.

Обвиненият за търговия с опаснo за здравето питие не се яви в съда. Според прокуратурата от събраните доказателства са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано заключение, че обвиняемият може да извърши ново престъпление или да окаже натиск върху ключови свидетели, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение, затова обвинението настоя за налагане на най-тежка мярка за неотклонение.

Още по темата

Защитата заяви, че няма достатъчно доказателства, че Мекльов е извършител на деянието. Според обвинението Мекльов е продал ракията ан Младен Биков, причинила смъртта на пет души.

Адвокатът на обвиняемия обаче бе категоричен, че в показанията на Биков е посочено, че той не е купувал алкохол от Мекльов. По думите на адвоката, в протокола пише, че Юсуф Менчов, който е посочен като източник на алкохолното питие от Мекльов, е казал на компанията да пият от тяхната ракия, ако искат.

Към момента тече събиране на доказателства и изземване на вещи, но въпреки позицията на защитата, че няма достатъчно доказателства за акт на продажба, съдът реши, че може да се направи заключението, че Мекльов е автор на престъпно деяние.

Според съда подлежи на изясняване дали алкохолът е бил продаден или не, но това не може да доведе до отпадане на наказателния характер на делото.

Съдът реши, че има реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление или да се укрие и това налага потвърждаване на мярката за неотклонение "задържане под стража".

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отровната му ракия се произвежда горе-долу от същите суровини, които се използват за направата на ракия-менте в лицензираните винзаводи. Най-безопасна е домашната ракия, но как да познаеш домашна ракия ли е или менте произведено в винзавод или от "цар Киро"?