Перачите на пари изтеглили ?2 млн. за часове

Шестима от 9 арестувани остават за постоянно в ареста
12 яну 2016 20:01,
6
Перачите на пари изтеглили ?2 млн. за часове
Снимка: Dnes.bg

Шестима от общо 9 задържани за тегленето на огромни суми пари от чужди фирми остават в ареста. Трима от тях обжалваха днес мярката си за неотклонение пред Пловдивския апелативен съд.

Още по темата

Заседанието започна при закрити врата. Това се наложи, защото по делото са използвани СРС-та.

Спрямо Владислав Кълвачев, Стоян Конджов и Станко Илиев, които са първите арестувани при акцията до бензиностанция в Пловдив,  беше взета мярка за неотклонение "задържане под стража", защото има опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

"В залата поставихме въпроса относно начина, по който е извършено престъплението, как е извършен трансграничния трансфер на парите", заяви след края на съдебното заседание адвокат Недялко Шилев.

Тримата са от групата на арестуваните, които от клонове на различни банки са изтеглили в брой над 2 милиона евро. Мащабната схема беше разкрита при съвместна операция на полицията, ДАНС и прокуратурата.

По време на акция е предотвратено тегленето на други 5 милиона евро. Крупната сума е изтеглена чрез колосална измама от сметките на 10 дружества в 6 европейски държави. Парите са били преведени на дружества, учредени в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е не е пране на пари бе алоооо!!!! Това си е чиста кражба, чрез измама. Или сега ще кажете, че се борите с прането на пари....и вече са постигнати забележителни резултати??
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете заглавието перачите на пари изтеглили и т.н обаче държавата пак не знае кои са те за какво са ни службите за да се возят в бронирани коли застрашени от кого .Изводът е че няма държава и държани служби освен да следят мен и Вас.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патент на мафията БКП-БСП-ДС е да крадат и само да крадат . Навремето техните учители са крали сирене и кашкавал от мандрите , защото толкова са могли. Сега обаче техните наследници обичат банките . Спомнете си през 1977 г. как окрадоха спестяванията на народа чрез банките. И сега се чудят защо никой не ги иска за *** за зеле. Това е другари .