10 г. затвор за мъж, опитал да пренесе дрога за 1 млн.

51-годишният мъж ще плати и глоба от 100 000 лева
13 яну 2016 13:14,
3
10 г. затвор за мъж, опитал да пренесе дрога за 1 млн.
Снимка: Reuters, архив

Бургаският апелативен съд потвърди осъдителна присъда на Окръжен съд–Бургас и определи наказание в размер на 10 години лишаване от свобода на Искрен Стефанов.

Той е осъден за това, че в края на септември 2014-а на ГКПП "Малко Търново", на трасе за обработка на изходящи автомобили от България към Турция, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната екстази с общо тегло, малко над 47 килограма, на обща стойност 1 186 085 лева.

Наркотикът, който е бил опакован в 30 броя пакети, е бил пренасян в лек автомобил.

Предметът на контрабандата е в особено големи размери, а случаят е квалифициран като "особено тежък". Наказанието, което съдът е наложил на 51-годишният мъж, трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора.

Съдът е осъдил роденият в Разград Стефанов да плати и глоба в размер на 100 000 лева. Съдебният акт подлежи на обжалване и протестиране в срок от 15 дни, пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А британеца дето уби младежа с нож с няколко удара в гърдите (при неизбежна отбрана) получи 4 години... Да ви имам държавата...
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко, а спри се вече с тези високи присъди, че всичко е на наш гръб. Един затворник ни излиза 600лв на месец. има и други варианти като обществено -полезен труд в мината или метрото...ако пак давате пример в САЩ, то там ги и питат - в армията или в затвора...така, че нямаме пари да изхранваме само затворници
1
0
 
4
 
! Отговори
tarbuh преди 8 години
"без надлежно разрешително" - моляяяя? Какво разрешително, от шефовете в София дето ни управляват ли?