Проблемите в правосъдието не се решават, а се прикриват

Съдиите се оплакаха на ЕК: Няма независима съдебна система
14
Проблемите в правосъдието не се решават, а се прикриват
Снимка: Булфото, архив

Дълго дефинираният проблем за слабостите в съдебната реформа, борбата срещу корупцията и организираната престъпност бива прикриван и остава все така нерешен. Това се посочва в отворено писмо на Съюза на съдиите в България до Европейската комисия.

Още по темата
Съдийската организация призовава ЕК да постави акцент при изготвянето на препоръки към действието на българските управляващи от политика на предприетите действия да преминат към политика на постигнатите резултати.

Утвърдилата се липса на работеща независима съдебна система в интерес на българските граждани крие опасността да надмине вътрешните за страната проблеми като застраши изграждането на единен пазар, гарантирането на конкуренцията, изпълнението на заложените от ЕС цели, финансирани със средства от европейските фондове, пишат от съдийската организация.

Според магистратите ерозията на държавността в страната засилва ерозията на европейските ценности и превръща една част от границата на ЕС в несигурно пространство за икономиката, свободната стопанска инициатива, сигурността и човешките права.

Незаявяването на проблемите в областта на правосъдието и неналагането на дължимите и справедливи санкции създава риск за утвърждаването на политики във вреда на европейските граждани и европейската демокрация и затвърждава евроскептицизма и в новоприетите държави-членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Който работи в системата няма как да е независим от нея.
6
2
 
10
 
! Отговори
то хубаво, ама преди 8 години
Ако бяха зависими само от управляващите - да излезем и да им помогнем, ама като са зависими от собствената си алчност как да помогнем? Колко процента от лошите резултати се дължат на едната и съответно на другата причина? Нека не се мятаме от една крайност в друга, ами да си ги кажем нещата, каквито са! Ако ме съдят и си платя/не си платя на този и онзи как ще се развият нещата? Все пак, не сме от вчера на тази територия!
5
3
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До ПАРТИЯ = МАФИЯВ съда и в прокуратурата няма честни хора. За да бъдат назначени там, значи са с някакви протекции и връзки.
4
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Крайно време ЕК да престане с тези нищонезначещи доклади! Българските управляващи разбират САМО от САНКЦИИ директно адресирани към тях! Очевидно Б.Борисов и върхушката около него нямат никакво намерения да променят статуквото - олигархията/мафията да контролира държавата изцяло, като извършат Съдебна реформа.Всевъзможните оправдания на Б.Борисов са единствено с цел запазване ролята му на координатор на различните клонове на мафията.
3
3
 
11
 
! Отговори
sport преди 8 години
До АнонименЗа съжаление, ние си го заслужаваме!
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е кво да направят ЕК, като вие си избрахте тиквата да ви управлява? Да ни окупират с армия и да ни сложат тяхно правителство ли? Това е то демокрацията.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на съдиите!