Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"

Братята са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди
Обновена: 15 яну 2016 18:42 | 15 яну 2016 18:41, Камелия Цветанова
194
Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"
Снимка: Булфото, архив

Мярката за неотклонение "домашен арест" бе определена от окръжния съд във Враца за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, задържани за убийството на Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Още по темата

Защитата им поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка.

Според адвокатите на двамата братя, събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

Прокуратурата пък поиска "задържане под стража".

Иван и Десислав Дамянови са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна“, каза по-рано днес пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде спрете вече с тази глупост "самоотбрана". Момчето е било обезоръжено и обезвредено и ... живо. Починало е след като е било наказано, че си е позволило да нападне двамата братя. Правилния начин на действие е бил да го обезвредят и предадат на полицията. Ама не .. как може пишлемeто да си позволява да напада. Я да го бием 10 минути с бокса му т.к сме застрашени. Чиста доза садизъм.
82
14
 
13
 
! Отговори
СТИГА ГЛУПОСТИ! преди 8 години
....НЕ МИ ПУКА ЗА МАМИН ТОДОРЧО , ДЕТО СЕ НАПРАВИЛ НА МЪЖ......ПО , ГО УТРЕПАЛИ ОТ БОЙ..ХА,ХА,ХАААААААААААААА....!ТАКАВА Е СЪДБАТА НА ВСЕКИ ЧАЛГАР И НАФУКАНА МУТРА...!ДВАМА ЯКИ БЪЛГАРИ-СЕЛЯЦИ --СЛОЖИХА КРАЙ НА "ТРЕНИРАНАТА МУТРИЧКА"..ха,ха,хаааааааааааа!СУЕТАТА НА ПРОСТАКА---ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО....!
81
8
 
17
 
! Отговори
nemepoznavash преди 8 години
100% доза самоотбрана. Това са фактите.
80
6
 
23
 
! Отговори
Справедливост преди 8 години
Жалко за смърта на един млад човек,но не разбирам колко нагъл или безмозъчен трябва да си за да хулиш пешеходци по улиците още по малко че вчера си взел книжка,това е недопустимо.Да не говориме колко самоуверен наглец и за каква мутра и бияч трябва да се имаш за да излезнеш от колата с хладно оръжие и да налиташ да биеш хората по улиците.Днешните младежи напълно са се самозабравили,не знам от какво стана така от евтината дрога с която се друсат или от постоянните мма побоища които гледат в нета
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз знам джудо, карате, таекуондо и други японски думиШо проблем ли видя?Mr.Bean
78
8
 
28
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Не мога да разбера защо виновни трябва да бъдат хората които се опитват да опазят живота си.Всеки има право да защитава живота си като го нападнат престанете с глупостите и кажета най накрая истината в тия жалки медий.Неможе да те нападат с хладно оръжие да застрашават живота ти,и след като при самозащита се стига до нелеп инцидент и смърт да те изкарват тебе чудовището.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
билетчето и терминал 2
76
10
 
17
 
! Отговори
777 преди 8 години
СЕГА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ, ЧЕ УБИТИЯ САМ СИ Е ХВЪРЛИМ СМЪРТОНОСНИЯ БОЙ И ДОРИ Е НАПРАВИЛ ОПИТ ЗА БЯГСТВО, ДВАМАТА БРАТЯ- ПОНИЧКИ СА ГО НАСТИГНАЛИ И СА МУ НАПРАВИЛИ ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ, МАСАЖ НА СЪРЦЕТО, ДЕФИБРИЛАЦИЯ, А С ДРУГАТА РЪКА СА ИЗВИКАЛИ ПОЛИЦИЯ, ЗА ДА СЕ ОПЛАЧАТ ЧЕ НЯКАКЪВ МЛАДЕЖ ГИ Е НАПАДНАЛ И ПРЕБИЛ.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
моя страна, моя България, моя болка и срам, моя любов и омраза...Българи, стига сме спали!
74
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фактите стават все по явни и категорични, едно келешче (от многото по улиците) решило да се прави на мъж подобно на ония в Бургас ,самоче в случая си е намерило майстора ! Нацелил е някакви работари които кой знае по колко дена в годината цепят дърва и не си знаят силата. Съжелявам ,че е умрял, но си го е търсел. Факт е ,че възпитан човек не би търсил търсил конфликт " добро момче" не би налитало на бой с бокс!
73
1
 
31
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
До юрист:Съмнявам се да избягат, просто защото се смятат за невинни, а и май май наистина е така, щом пишлемето им е скочило на бой. Просто има няколко противоположни версии и хората се объркаха вече на кво да вярват и се ориентират по родната картинка, която гласи че такива като Тошето много се ребчат, ама се случва и да си намерят майстора... НО не биваше момчето да си отива, наистина НЕ биваше... лека му пръст...
72
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
що за хора управляват тази глупава държава бее ужас всичко е корупция и простотуция... господа облечени във власт ако беше ваше дете щяхте да го говорите по медиите с месеци щяхте веднага да реагирате както е редно срамувам се че съм Български гражданин не само аз със сигурност се срамуват още стотици хора, знаете ли какво е да не си в Бг и като те питат от къде си да те е срам да кажеш защото всички ни знаят простотиите... няма такава държава чесно съм ...
71
15
 
5
 
! Отговори
юрист преди 8 години
Да много скоро братята Понички ще правят компания на братята Галеви ще се отклонят от мярката домашен арест и ще я заменят с безследно изчезнали. Да благодарим за това отново на Врачанският Съд и слабоумната им прокуратура за решението да пуснат да избягат едни истински убийци.Ако не са вече избягали то се съмнявам понеже тук ги очаква истински доживотен затвор без замяна.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ич ни сан дрън
69
0
 
2
 
! Отговори
Хасковлия преди 8 години
До ВрачанинКой е ?
68
1
 
20
 
! Отговори
Васил преди 8 години
И още нещо братята не са имали нито ножове нито боксове,нито каквото и да било оръжие в тях,това също показва кой всъщност е злодея в случая,и кой обикаля из града въоражен в очакване да го използва.Иначе го изкарват света вода ненапита,а ходи въоражен айде малко спрете се с глупостите,момчето си е било подрастващ вандал,жалко за тежката му участ,но така не бива които търси побоища и насилие в крайна сметка го намира както се вижда.
67
5
 
17
 
! Отговори
Враца преди 8 години
Братята са невинни, има много свидетели, които го потвърждават.Действали са при самоотбрана. Жалко за пишман мачото, който е искал да се покаже пред кифлата. Заплатил е за агресията и глупостта с живота си.Бог да го прости,свобода за братята !
66
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свобода за братя Дамянови.Брата на Тодор каратиста сипе смъртни заплахи във фейсбук ,има ли кой да подведе под отговорност този индивид за закана за убийство ? Какъвто единия такъв и другия,после ще има пак *** то детето не е лошо и някой да го лежи
65
2
 
15
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Колкото и цинично да звучи - всеки тарикат си намира майстора....... Ами ако не бяха тези яки момчета а някой дядо ? Случаят е аналогичен на този в бургаския автобус, просто тук *** е сбъркал номера....
64
6
 
2
 
! Отговори
Х преди 8 години
Някои свидетели трябва да се откажат от показанията си.За това ги пуснаха,да се подготвят за процеса.