Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"

Братята са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди
Обновена: 15 яну 2016 18:42 | 15 яну 2016 18:41, Камелия Цветанова
194
Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"
Снимка: Булфото, архив

Мярката за неотклонение "домашен арест" бе определена от окръжния съд във Враца за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, задържани за убийството на Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Още по темата

Защитата им поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка.

Според адвокатите на двамата братя, събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

Прокуратурата пък поиска "задържане под стража".

Иван и Десислав Дамянови са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна“, каза по-рано днес пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
5
 
! Отговори
фен преди 8 години
И спрете да пишете глупости за платени коментари, само хибридна война пропускате и руснаците, предполагам те плащат. Очаквам няой да ми плати затова че си изказвам мнението по криминален случай.
62
2
 
13
 
! Отговори
Васил преди 8 години
До АнонименИ кво им е толко криминално миналото единия е чист,а другия карал пиян.Да караш пил е нещо наистина лошо,но с ръка на сърцето едва ли са много мъжете които могат да се закълнат че не са го правили.
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 97Защо двамата братя които са се защитавали трябва да влизат в пандиза? Заради криминалното си минало?
60
1
 
13
 
! Отговори
Devil-Jin преди 8 години
Това е Американският закон на любимата на всички Българи САЩ.Щом ти е застрашен живота имаш право да убиваш независимо по какъв начин с голи ръце или с оръжие,повтарям щом ти е застрашен живота.А на братята живота е бил във опастност.И те си защитават живота.
59
0
 
12
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Жалките медий ни натискат и убеждават да станеме като тъпите немци които пуснаха милиони бежанци които бият хората по улиците изнасилват жените им а Германия и Европа иска търпимост и разбиране сори *** не става така.Кво искате да ни убедите че някой ще слезне да ме налага със железен бокс и аз трябва да търпя и да се моля на Бог да няправи чудо и да оцелея.
58
0
 
18
 
! Отговори
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ преди 8 години
...И НА МЕНЕ ДА МИ ИЗВАДЯТ БОКС , НОЖ ИЛИ БУХАЛКА........ПУКАМ НА МЕСО!От Пандела се излиза --от "Интензивното" и гроб ..никога!
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
diavola e ***
56
4
 
12
 
! Отговори
Devil-Jin преди 8 години
Този каратист с бокса тръгва да напада без причина бокса е хладно оръжие и много опасно с което се убива и осакатява,брятята си защитават живота.
55
1
 
24
 
! Отговори
Васил преди 8 години
Това обвинение няма да издържи по никакъв повод в съда.Ясно е че момчето е провокирало скандала и е нападнал братята с бокс,после идва и нелепия инцидент,но по никакъв повод няма да ги осъдят за умишлено убийство.Ако не беше обществения натиск и всичко се гледаше реално и справедливо щяха да ги пуснат и дори оправдаят.При положение че те нападат с хладно оръжие всеки има право да защити собствения си живот.
54
2
 
2
 
! Отговори
Penka преди 8 години
Deza strashno e e veche za vas v BG
53
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..НЯМАМ ДУМИ
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В един перфектен свят никой нямаше да е починал и и тримата щяха да са в пандиза
51
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше вместо бокс да носи макаров и готово . С такива *** като т.н. понички няма друг начин .
50
5
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е ИСТИНАТА: преди 8 години
КОЙТО ВАДИ БОКС , ДРУГИМУ ---ОТ БОКС УМИРА!!!Тодорчо си го е търсил.... И СИ ГО Е НАМЕРИЛ!Мир на праха му....!ЖИВИТЕ ---ДА СИ ПРАВЯТ ИЗВОДИ.....!МНОГО Е ПОЛЕЗНО!!!!!!!!!!!!!!!!
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета коментарите все повече се убеждавам, че повечето си заслужавате този живот!двама срещу единсложили му бокс в ръкатаще бягат в чужбинаСамо с ядене и висене пред телевизора не става!!!Иска се добро образование, упорит труд и непрестанно постоянство.Вие не сте годни за това обаче...
48
1
 
9
 
! Отговори
фен преди 8 години
На мен ми се струва че момчето с бокса е попрекалило в фитнес залите с зоб (хормони и незнам още какво). Ако попрочетете миналата година имаше няколко случая хлапета фитнес маниаци да умират от инфаркт и инсулт. А що се отнася до братята изглеждат нормални хора, селянчета не мутри. Аутопсията ще покаже кой е виновен.
47
5
 
19
 
! Отговори
Селянина преди 8 години
НЕВИННИ!!!Действали са при неизбежна самоотбрана и с право. Покойникът ги е предизвикал и им е налетял с бокс.Всеки здравомислещ човек би се защитил пред такава проява на агресия.Изобщо младежите са станали много нагли, но ще плащат за грешките и глупостта си. За съжаление в случая каратистчето плати за глупостта си с живота си.Бог да го прости!
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С едно изречение - И двамата вътре.
45
0
 
6
 
! Отговори
аз преди 8 години
Крайно време е някой да потърси отговорност от журналистите за безотговорните им писания,неграмотни изказвания и подкупни коментари.Куцо и сакато станало журналист.Аман от некадърници.
44
4
 
2
 
! Отговори
.... преди 8 години
Do jivoten zatvor za dvamata !!!