Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"

Братята са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди
Обновена: 15 яну 2016 18:42 | 15 яну 2016 18:41, Камелия Цветанова
194
Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"
Снимка: Булфото, архив

Мярката за неотклонение "домашен арест" бе определена от окръжния съд във Враца за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, задържани за убийството на Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Още по темата

Защитата им поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка.

Според адвокатите на двамата братя, събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

Прокуратурата пък поиска "задържане под стража".

Иван и Десислав Дамянови са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна“, каза по-рано днес пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
8
 
! Отговори
Бат Тянко преди 8 години
Гретооо, засъхна ли вече минджата, да дойде Бат Тянко да я накваси?
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
айде сега,боята на пешеходната пътека е виновна.ПИСНА МИ ОТ ТАЯ ДЪРЖАВА БЕ.
1
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на съда оказа ,че "невинния младеж" подсвирква та пешеходна пътека и после скача с бокс на двама по -възрастни като него ,които се оказват и грешните хора за него това е добър урок за младите рамбовци.