Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"

Братята са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди
Обновена: 15 яну 2016 18:42 | 15 яну 2016 18:41, Камелия Цветанова
194
Съдът пусна биячите на Тодор под "домашен арест"
Снимка: Булфото, архив

Мярката за неотклонение "домашен арест" бе определена от окръжния съд във Враца за двамата братя Десислав и Иван Дамянови, задържани за убийството на Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Още по темата

Защитата им поиска да им бъде наложена по-лека мярка - домашен арест, парична гаранция или подписка.

Според адвокатите на двамата братя, събраните доказателства до момента не дават основание за обосновано предположение, че те са извършители на престъплението, за което са обвинени.

Прокуратурата пък поиска "задържане под стража".

Иван и Десислав Дамянови са обвинени в причиняване на умишлена смърт по хулигански подбуди.

По закон братята могат да получат наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор без право на замяна.

"Не съжалявам. Не съжалявам, защото нищо не съм направил, той ни нападна“, каза по-рано днес пред Нова телевизия един от двамата братя, задържани за убийството на Тодор от Враца.

В града пристигнаха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура. Те ще помагат на местните обвинители при разследването.

На този етап двамата братя, известни в града с прякора си Поничките, отказват да дават обяснения пред разследващите.

Междувременно мненията в града за вината на братята за разделиха на две, защото прокурорите от София бяха категорични, че Тодор е имал бокс в ръката.

А нови свидетелски разкази допълват картината от фаталния ден.

На 10 метра от мястото на престъплението има знак за пешеходна пътека. Двамата братя пресичали на нея. За съжаление обаче маркировката се е изтъркала. Мнозина смятат, че ако боята е била налице, агресията и от двете страни е можело да се избегне.

Според свидетел Тодор е ритнал единия от братята. След това двамата мъже го хващат, като се опитват да извадят бокса от ръката му. Свидетелят твърди още, че един от братята е бил ударен с бокса, защото веждата му била сцепена, а от устата му течала кръв.

Първоначално на братята беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на лека телесна повреда.

Вчера обаче Сотир Цацаров изпрати в града екип от Върховна касационна прокуратура и обвинението беше променено на съучастие в предумишлено убийство по хулигански подбуди.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 8 години
Не съжалявам, той ни нападна" думи на убиеца ! Кой убиец съжалява за жертвата си ? Едно слабо момче , ще нападне две горили и те " възмутени" взели та го убили!
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123-Аз виждам много празноти.нормално е да изчакаш пешеходци на пешеходна пътека,а не да им подсвиркваш;ритнали му колата и той излиза с бокс в ръка/не знаел какво ще му направят/,ами логично е да си стои в колата,а не да хуква да се бие;през това време майката и приятелката гледат от колата,вместо да се обадят за помощ или да се намесят.Интересно?! Коя майка ще стои като пън, като вижда накъде отиват нещата.
101
2
 
4
 
! Отговори
един преди 8 години
струва ми се че тодор не е чак толкова невинен ако първо е скочил с бокс си е заслужил боя и на мен да ми скочат с бокс и аз ще удрям докато падне
100
2
 
3
 
! Отговори
Я гледай.... преди 8 години
Както казва Веса поетеса , какво да праиш,съдба?
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продажници!!!
98
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати държавата и народа в нея ....
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..как да го кажа ..хм,АБЕ ТУКА ИМА КОМПЛЕКСАРИ ЗА ЗАТВОРА,АМАН ОТ ТАЯ ***,АМАН ОТ ТОВА МУТРЕНСКО МИСЛЕНЕ,КАК ЩЕ ВИКАТЕ БРАВО,ЧЕ СА ГИ ПУСНАЛИ???ЕГАТИ ПОМИЯРСКАТА ДЪРЖАВА,САМО *** ОСТАНАХТЕ В ТАЯ БГ
96
0
 
9
 
! Отговори
Rambo преди 8 години
Не само че никой не се е намесил, но от толкова зяпачи няма нито един читав свидетел, който с подробности да каже какво точно се е случило. Вероятно говорим за страх, но поне някой от тия които са снимали анонимно да пусне клипчето си в нета, за да се разбере истината от обикновените хора. А за правосъдие - то е ясно че няма да има.
95
1
 
4
 
! Отговори
vinoven преди 8 години
тези душици невинни, какъв е този домашен арест,освободете ги веднага и ги наградете.
94
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРАВИЛ СЕ НА МЪЖ ПРЕД КИФЛАТА С БОКСА ...НИНДЖАТА
93
5
 
28
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Попаднал Тодор на здрави мъже и Тодор се превръщав национална Жертва.А можеше да попадне Тодор на хърбавия отличник Петърчо и сега цяла България щеше да реве за Петърчо и да иска доживотна за Тодор.Няма капка разум, само емоции. Ако се докаже, че Тодор е имал бокс, значи той е бил въоръжен, а братята са се отбранявали.
92
17
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
Не е зле сега бащата на Тодор до им "лее по един куршум" , против уплах...ми те са се уплашили видиш ли ! На всички разбирачи , които подкрепят тези убиици , пожелавам точно такива *** като поничките да ги пребиват , да бъдат снимани докато ги пребиват и след това да четат по форумите за себе си , как биячите са се самозащитавали . ДА
91
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на друг да беше посегнал с бокс пак нямаше да е жив има късмета че не е бил в дискотека с бокса там една гора бой ще яде
90
3
 
2
 
! Отговори
ицо преди 8 години
До АнонименМалките нямат това,нямат онова,а аз като гледам ти нямаш образование-нарочно не написах твоите думи та да се почудиш малко.Като чета и тука не блика много разум и мисъл,нищо че не сме на улицата.
89
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 147. Абе виж,че кара каруца за 3 000 лв.Толкова ли е сложно да разберете : зле възпитано и агресивно хлапе скача с бокс на две мутри. Увереността му показва,че го е правил и друг път и вероятно е тормозил беззащитни хора.Този път е попаднал на "вещи в занаята",които са го смлели от бой.Късмет...
88
1
 
14
 
! Отговори
до 119 преди 8 години
То и сега е забранено да носиш метален бокс, бухалка, лост, нож с острие над определени сантиметри. Самоотбрана е това което можеш да направиш сам с двете си голи ръце или с подръчни материали от заобикалящата те среда - пясък, клон, камък, дамска чанта, ток на обувка, колан, телефон, пазарска чанта и т.н. Носенето на хладно оръжие вкл. и на бокс, дори да не го ползваш се води "с умисъл за престъпление".
87
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на наякой направили ли му впечатление номера на колата на "примерното" спортисче с бокса какъв е? В София тези за тези номера като отидеш в КАТ ти искат много пари. Откъде този ученик има пари за такиви номера? Да не се окаже накрая историята доста по дебела от едно подствиркване и спора с бокса да се окаже заради някакви взаимоотношения, нещо много мътна тази история като цяло... кинти, коли, мутри, спортичета, изчезнали безследно боксове, накрая оная русата ще вземе да проговори и ще лъсне
86
4
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ТЕ , КРЕТЕНЧЕТАТА ---ТОЧНО НА ТОВА РАЗЧИТАТ!!!ДА "СИ ТРАЕТЕ"......КАТО ИЗВАДЯТ , БУХАЛКА, НОЖ ИЛИ БОКС!СЕГА СА БЕСНИ ---------ЗАЩОТО НЕ СИ "ТРАЕТЕ"....... А ИМ ГО ВРЪЩАТЕ "ТЪПКАНО"!!!!МТОГО КОФТИ ЗА ........"ДЪРЖАВАТА " било...ха,ха,хаааааааааааааа
85
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БамбиМоже да те пребият, убият и още куп неща както си седиш мирно. Никой не е застрахован срещу изродитe.
84
8
 
16
 
! Отговори
Бамби преди 8 години
Да беше мирно седяло, не беше чудо видяло!Нещо такова беше, нали?