"Топлофикация" осъди жена за дълг от… 3 лева

Сега тя трябва да плати на дружеството 350 лв.
Обновена: 15 яну 2016 18:04 | 15 яну 2016 17:39,
47
"Топлофикация" осъди жена за дълг от… 3 лева
Снимка: архив Булфото

”Топлофикация” масово води дела за суми под 300 лева. Има случай дори на осъдена жена за дълг към дружеството от 3 лева.

Това твърдят юристи, цитирани от bTV. От ”Топлофикация” пък контрират, че дела не се водят преди шест просрочени сметки.

Още по темата
Юристите напомнят, че преди имаше праг и дружеството не даваше абонати на съд за дълг от над 1 000 лева. Сега масово съдът се занимава с далеч по-малки годишни дългове.

Жената, осъдена за задължението си от 3 лева например, ще трябва да плати сто пъти повече с лихвите и таксите по делото.

”Тази жена в момента не може да ги плати тези пари. Ако я бяха потърсили за тези 3 лв., тя щеше да ги плати, но сега трябва да им плати 350. Аз не съм поел тази защита, защото да водя дело за три лева, е смешно и срамно”, коментира адвокат Светлин Георгиев.

Според адвоката „Топлофикация” вече не иска да губи нито лев заради изтекла тригодишна давност. Такъв е случаят на друга жена, която е натрупала дълг от 1400 лева, но е свалила радиаторите преди четири години, защото не може да плаща. Въпреки че дългът й е с изтекла давност , тя е получила известие от съдия-изпълнител.

От столичната „Топлофикация” обясниха, че около 34 хиляди от абонатите им са нередовни.

Започват да ги преследват след шестата неплатена сметка - най-напред се опитвали да се свържат с тях по телефона, с писма и посещения. Ако няма резултат, ги дават на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Samo taka,za лошия материал.
37
1
 
3
 
! Отговори
1-n преди 8 години
бърз фалит за тези нагли крадци
36
0
 
5
 
! Отговори
Колио преди 8 години
В софия са сьбрани всички бальци и топлофикация е техния пеорок
35
0
 
6
 
! Отговори
стига вече преди 8 години
Топлофикация е най- мафиотската организация - крадът народа , написали са си едни големи заплати и плащай народе! Народяа е беден неще услугата им , но пак трябва да им плаща т. н. сградна инсталация , която е с надути цифри пак за сметка на потърпевшите!
34
0
 
10
 
! Отговори
Smog преди 8 години
Глупости, за една забавена две седмици сметка ми звъняха на вратата да питат кога ще платя...
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Топлофикация! Така трябва се скубе народеца прости! И да се благодарят, че засега само с 347лв ще се разминат, защото ББ каза от догодина да му се начисляват повече разноски, заради съдебната реформа и повишаването на цените на сидиите в страната...
32
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 36Най-фрапантния случай!Задължение от 8 лева към Топлофикация София на физическо лице настава на 1000 лева след всичките му такси от заведеното дело за техните правилни "юрист-адвокатчета" от Мафията!Микеле Плачидо наистина трябва да плаче от нашата мафия, а не от италианската.
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки трябва да си плаща,но за 3лв да те осъдят за 350лв си е чисто отмъщение и заплашване,едва ли има човек,който да не плати такава сметка,която най-вероятно е от някакво изравняване неизвестно на клиента.Тези от топлото са по-страшни от италианската мафия и не зная защо ги пазят със закони,явно кихат проценти на политиците
30
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
do 29Откачай! Докато има такива балъци като теб да си внасят здравните осигуровки, ще има и лечение за ! Внасяй...до гроб внасяй! Нямаш проблем!
29
1
 
10
 
! Отговори
Представям си преди 8 години
Винаги ме вбесяват обясненията за т.нар. сградна инсталация. Обяснението е, че независимо дали ползваш услугата, таксата следва да се заплаща, защото стоката все пак идва до нас. Питам се, ако целият блок се откаже, дали няма да начисляват такса, че тръбите минават покрай блока ни, за да стигнат до съседния?
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..а да си оправите грешката, защото една баба ако беше видяла сумата от 98 лева щеше да получи инфаркт . и оня: Ама моля ви се...и го прекъсвам няма какво да ми се молите- оправете си грешката. Ба.хти произвола!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 27 Ти им дължиш 16 лева. Хубаво. аз им дължа 30 лева сградна инсталация по принцип, защото не ползвам парно. Но днес за декември ми идва сметка 98 лева. и се обаждам аз на Топлофикация и един чичак вика ами имате начислени единици на топломера. Викам му: Г- не я пак? Аз не ползвам парно. Кой номер е абоната ви? оня вика ...0789. Аз му викам: г-не, моя номер на топломера е 0896. Г-не, какво правим? Подадох сигнал на колега случая- ми каза! Аз не искам да го проверявате, а да си оправите .
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатния социализЪм свършва - време е тарикатите да си платят!Който не му харесва чемадан - вокзал - Масква.
25
0
 
11
 
! Отговори
сс преди 8 години
До АнонименДа - искат да те съдят, защото така ще им платиш и 300 лева "такса юрисконсулт", както наричат обявените техни разноски по делото. От този печелят доста.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора бях 3 месеца без работа и трябваше да си внасям здравните ,но не ги внасях на пук и ето ДНЕС ги внесох с лихвите за 9 месеца обаче се оказа ,че трябвало да подам Декларация 7 преди това и сега въпреки ,че съм ги внесал не ми се води платено а трябва да отида да подам тази декларация да ме глобят 1000 лв. защото не съм я подал навреме и тогава ще ми възстановят правата. ОТКАЧАМ и утре да не се чудите защо хората се взривянат.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дължа им 16 лева и ме заплашват със съд.Не искат да им ги платя,искат да ме съдят.А аз ще ги осъдя в Страсбург за рекета и психическия тормоз на който са ме подложили.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ли трябва хората да излязат и да започнат да се самозапалват за да им светне на управляващите,че не могат да изнудват хората за суми,които не дължат.Да си организират служителите да отчитат уредите всеки месец и който не си плаща да му премахнат радиаторите,а сградната инсталация да се поеме от дружеството.След което да ви изпращат ясни сметки за да знаете за какво точно плащате.Тогава и хората ще бъдат по-коректни и дружеството ще си прибира дължимите суми.
21
0
 
3
 
! Отговори
BG BEZHABERNICI преди 8 години
V INDUSTRIALNA ZONA RUSE SA ZAKUPENI PATI6TATA I ZA DA VLEZE6 V DADEN ZAVOD TRIABVA DA SI PLATI6.VINETKA LI E TOVA ILI......
20
0
 
10
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Адвокат Светлин Георгиев е доказателство за това, че на юриста не му пука за правдата а за парите!
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управляващите са ни ясни.Те ще ни съдерат по десет кожи за да си харчат охолно и безконтролно.Но защо така наречената опозиция мълчи.Защо не защитят интересите на хората,които са ги избрали.Или щом стъпят в народното събрание,забравят за тези,които са ги избрали.Но идват нови избори и тогава пак на нас ще разчитат.Не гласувайте за тези хора.Те не засужават вашия глас.