Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!

БСП сне доверието си от Евстатиев, прокуратурата иска постоянен арест
Обновена: 25 яну 2016 13:24 | 19 яну 2016 12:30,
426
Екскметът призна: Правихме секс, но не съм я насилвал!
Снимка: Община Стрелча

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната ученичка, която по-рано го обвини в изнасилване. По думите му обаче това се е случило напълно доброволно от нейна страна.

По-рано експертиза установи наличието на негов биологичен материал по момичето. Освен това в кръвта на ученичката е открит алкохол. По неофициална информация количеството, изпито от 9-класничката Ирина, е около 300 грама алкохол, съобщи Нова тв.

Районната прокуратура в Стрелча поиска Иван Евстатиев да бъде задържан за постоянно в ареста. Мярката му се гледа в момента при закрити врати.

Евстатиев е обвинен за сексуално посегателство срещу ученичката, след като я примамил в хотел в града, сипал й водка и се възползвал от нея.

Още по темата

Скандалната история взриви градчето, жителите на което излязоха на улицата, искайки справедлив процес за бившия градоначалник.

Междувременно приятели и роднини на момичето разказаха нови шокиращи подробности за състоянието на тийнейджърката.

"Устата на момичето е била сцепена и тя цялата е била в кръв", каза роднина.

Нейна приятелка пък разказа, че когато я видяла, Ирина изглеждала много зле и не си спомняла нищо. "Много е тежко. Не мога да повярвам, че това се случи при положение, че тя му се доверяваше много", заяви приятелката.

Днес БСП в Стрелча обяви, че снема доверието си от екскмета и поиска той да подаде оставка като общински съветник.

На свое заседание социалистите порицали съпартиеца си и определили стореното от него като недопустимо и неморално.Те приели и решение, с което снемат доверието си от Евстатиев като председател и член на Общинския съвет на БСП и общинар от групата на левите.

БСП в Стрелча обяви, че подкрепя искането на хората и призова за отнемане на званието почетен гражданин на Евстатиев.

"Както всички стрелчани очакваме пълна прозрачност по случая и обективни действия на правораздавателните органи", се казва в декларация на БСП.

Областното ръководство на социалистите в Пазарджик също порица Евстатиев и поиска компетентните органи да извършат необходимите действия.

В същото време bTV съобщи, че с постановление на главния прокурор наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог.

По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ок, не си я насилвал. Няма проблеми. Ама хайде сега в затвора за 20 годинки за педофилия и забрана за заемана на държавен пост до края на живота си. Аман от тъпотии в тази държава. Ама аз не съм я насилвал. Страхотна логика, ами да беше оправил някоя 12 годишна след като няма проблеми. Гениално ***! Ама и тази простотия ще мине пред съда, а овчия народ дори един протест няма да спретне срещу него!
227
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи Бил Клинтън може, а Иван Евстатиев не, така ли? И то при условие че нашето момиче е сто пъти по-хубаво от Моника Люсвински.
226
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъдрия български народ го е казал - *** като си вирне опашката...не винете магарето че скъсало синджира. А тоя човек явно си е еб.лив. Не я е насилвал, това в почти сигурно. Проблемът е в това че е непълнолетна, а той не може да си контролира нагона. Ама ако е някаква сладуранка как да го виниш? В същото време ако случката се беше разиграла в някоя цингонска махала всичко щеше да се потули като етническа особеност. Значи в България има дискриминация.
225
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо бе Иване,защо бе другарю Евстатиев?
224
1
 
19
 
! Отговори
Грую преди 8 години
За да се запитаме дали е виновен или не , нека си зададем въпроса: Кмет е човек за пример-успял, взимащ решения за битуването на хората. Какъв пример дава Евстатиев? Нали ако е невинен някакви побеснели чички ще тръгнат след 15-16 годишни. Нали кмета е за пример. В нашата страна обаче всичко е сбъркано,управляват ни мафиоти и мутри,хора без морал,без ценности, без интелект.На фона на този модел на управление на страната ни, едно такова изнасилване не е кой знае какво. Все пак е виновен.
223
2
 
9
 
! Отговори
До 341 преди 8 години
Много бъркаш. На неговите години е пак така, както и на твоите. Защо си мислиш, че знаеш какво е по-важно на неговите години. Когато след доста време ти станеш на неговите години, бъди сигурен, че ще се срамуваш какви си ги плещил сега.
222
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Технически погледнато ,в някой държави няма и да излезе от затвора.У нас даже има съмишленици.
221
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя може и да е дърт любовчия, перверзник и педофил, ама на неговите години действително на такива като него им е по-важно да пийнат, отколкото да го вкарат.Явно малката си го е търсила, може пък да й е било интересно какво намират толкова много жени в него и е решила да провери.
220
3
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Питам се аз къде е тук бащата?Ако таткото беше от тези мустакати мигранти щеше да е приключил и дъщерята и насилника.Ама ние сме друга работа крием се зад бабичките и децата на площада и ние страх да защитим собствената си чест.
219
9
 
14
 
! Отговори
позната преди 8 години
Познавам го и знам че не е опрял до малката. Майка й е била негова секретарка и според мен нещо явно тя не е получила от Евстатиев. Сега постановки. За него по важно е да си пийне...
218
2
 
13
 
! Отговори
baba iaga преди 8 години
черната работа на Петърнейчев, също умира мистериозно... от инфаркт.Говори се, че той е поредната жертва, знаеща за случката. Свидетелят на катастрофата, която Петърнейчев прави пред старчески дом в село Главиница, изчезва ненадейно. Професорът, направил експертизата, се самообесва на катерушка
217
2
 
18
 
! Отговори
baba iaga преди 8 години
Дали той не е останал единствения жив имащ информация за Белнейси и Петърнейчев, по-рано беше прострелян два пъти и го обявиха за опит за самоубийство. Факт е че смъртните случаи на свидетелите по случая Белнейси са 7.Ски учителят Димитър Юруков умира няколко месеца, след като е дал интервю за Би Ти Ви и казва, че е давал ски уроци на сестрите. Димитър работел в хижата на Петърнейчев. Овчарят, намерил телата, също не е жив вече. Частният детектив Енчо Танчев, нает от Фани Белнейска, получава инфаркт, малко след като заявява, че е на верен път в търсенето си. Един който върши черната р
216
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Какво е грях и какво е грехота?Грях е да спиш с 16 годишно момиче. Грехота е да не го направиш."
215
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Допреди три дни Стрелча само можеше да се гордее, че човек с такова образование и богат житейски опит е управлявал града. Определено Иван Евстатиев е забележителна личност. Завършил е право с пълно отличие в СУ "Климент Охридски", защитил докторантура в Москва още по времето на соца, прокурор, дипломат. Зет е на бившия първи секретар на окръжния комитет на БКП в Пазарджик Борис Димитров. Всичко обаче рухна заради "слабия му ангел", коментират хората.
214
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-големи съмнения обаче остави злополучният опит за самоубийство през май 2008 година. Тогава случаят се потули, но в момента стрелчани започват да си спомнят какво се е говорило тогава. Изкараха, че Иван сам се е прострелял, но ние научихме от криминалисти, че го е гръмнал негов много близък човек, коментират в Стрелча. Роднината избухнал, когато Евстатиев обявил, че се развежда и ще се жени за нова изгора, която чака дете от него. Като разбрала за семейната трагедия, дамата на сърцето му махнала бебето и се оттеглила.
213
1
 
13
 
! Отговори
нико преди 8 години
голям резил......
212
4
 
29
 
! Отговори
... преди 8 години
Някой може ли да ми каже в колко литра сок трябва да си налея 300 мл. водка,за да не я усетя?Евстатиев трябва да си получи заслуженото,но това че е дал 300 мл. водка на малката без тя да разбере е тотална глупост.Тя си го е търсила ,а той е трябвало да откаже и е поддал.Сега ще си понесе последствията.
211
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
v parlamenta kolko takiva ima ma imat mnogo pari ne kato toq
210
3
 
3
 
! Отговори
до 304 преди 8 години
До Анонимен не всички ,а тези които искат мъже -искат млади готини мъже до към 20-22 год:))най много -25год,това че гледаш порнофилми и си мечатеш ученички да те харесват е друг въпрос...кво толкова -наемете си *** ,тя ще ви изиграе ролята на ''16год ученичка която си пада п о вас''....
209
3
 
6
 
! Отговори
до 308 преди 8 години
До Анониментехнически погледнато тя е на16 год -непълнолетна /малолетни са до 13 години/,още една подробност -щом на един мъж се налага да напива жената , и после са да я ..ползва -докатое пияна /без възможност д амръдне/голям секс ще д а е ....технически и визуално погледнато -този дъртак не става за секс.На пръв поглед действа като повърня,при докосване технически погледнато сигурно предизвиква отвращение...очевидно няма избор -щом има алкохол иизнасилване...