Водка, вулгарност... за сексуалната утеха на Евстатиев

Прелъстил малката Ирина в общински хотел, където държал стаи
19 яну 2016 10:22,
174
 Водка, вулгарност... за сексуалната утеха на Евстатиев
Снимка: Facebook

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е сипал водка в сока на 9-класничката Ирина, след което се е възползвал сексуално от момичето. Това е основната версия, по-която работят разследващите по гаврата, разтърсила малкия град.

От петък насам курортното градче е като буре с барут, откакто стана ясно, че екскметът се е гаврил с дъщерята на бившата си секретарка, като преди това я привел в безпомощно състояние.

Още по темата

"Ако се появи в Стрелча, жив няма да излезе", заканват се хората, а общинарите в града днес решевата да отнемат почетното му гражданство, присъдени му преди години.

Според криминалисти, момичето е било напълно опиянено и въобще не е разбирало какво става с него.

Оказва се, че Евстатиев е близък до семейството на Ирина, познава я от дете, майка й Христина Белухова доскоро беше сред най-доверените му хора - секретарка в общината.

Съучениците на момичето пък не могат да повярват, че това се случило в техния град. "Знаем го кмета, 4 години всеки ден сме го виждали, Ирина му казваше чичо Иван. Категорични сме, Ирина не пие, тя е тиха, доверчива, спокойна, досега не сме я виждали в конфликтна ситуация. Искаме справедливо наказание, а не както стана във Враца", казва пред "Стандарт" приятелка на момичето.

Откакто се върнал като кмет на Стрелча през 2011 година, Евстатиев все в общинския хотел живеел, въпреки че има къща. Там той ползвал 15 стаи срещу скромния наем от 360 лв. на месец, разказват местните.

"Сега разбрахме какви ги върши там. Гъз глава затрива. Този човек си изтри миналото, зачеркна си и бъдещето", гневят се хората от града.

Жителите на Стрелча отправиха и обръщение до главния прокурор Сотир Цацаров с искане делото срещу екскмета да бъде изнесено извън Пазарджик, предвид контактите му с местната съдебна власт.

Районната прокуратура в Панагюрище вече повдигна официално обвинение на Иван Евстатиев. Престъплението е по чл. 152 от НК, за което законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 10 години.

С постановление на прокуратурата арестът му от неделя вечерта е удължен с още 72 часа и той се намира в килия в полицейското управление на Панагюрище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари