Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно

Ако паднат визите за страната, това ще е само за туризма
20 яну 2016 20:13, Анисия Иванова
114
Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно
Снимка: Reuters, архив

Между 6 и 8 хил. български студенти заминават на бригада в САЩ всяка година. Тези данни представи Борислав Милков, мениджър обмен на програми САЩ, пред национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Случаите на отказани визи на студенти са изключително малко - около 2 - 5%, допълни той. По думите му Американският държавен департамент е много добре настроен към студентските програми за работа.

Още по темата

Условията към студентите са да са записани в редовна форма на обучение и да поддържат успеха си, тъй като това също влияе на решението на визовия офицер, поясни Милков. "Това е най-лесният и уреден път нашите млади хора да се докоснат до американската мечта", каза той.

В същото време е широко разпространено заблуждението, че евентуалното отпадане на визите за САЩ, ще улесни достъпа до работните места там, каза от своя страна Методи Методиев, управител на фирма за работа в чужбина.

"Много често българите мислят, че ако визите бъдат свалени, те ще могат да работят в САЩ. Всъщност единственото ограничение, което отпада, е за пътуване", обясни Методиев.

Коментарът му беше предизвикан от вчерашната визита на зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, с която беше отворена темата за възможностите за отпадане на визите между двете страни.

Разговорът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 78 а активите на краварите 100 милиарда милиарда милиарда долара, за това и им кредит за това и имат дълг защото имат гигантски компании които дават работа на един милиард велосипедисти от китай, технологиите на руските свинари как да си добиват собствения газ и петрол...ясно ли ти е ?
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки постоянните бомбандировки в сирия и българските медии от дежурни *** колко било зле в Америка броят на руснаците играещи тотото за зелена карта за Щатите постоянно се увеличава какво пише тукаAlmost 100,000 more Russians took part in the 2015 U.S. green card lottery than in the 2012 lottery, according to U.S. Embassy spokesman Will Stevens. ltogether, 265,086 Russians took their chances, as compared to 167,600 three years earlier. U.S. State Department statistics show...
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 77 И мамка им Рушка ,вдигат им пенсиите .И то 2 пъти тази година.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен Междувременно дългът на краварите - над 18 800 000 000 000 ТРИЛИОНА .
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По долу някой пише че руснаците не подавали за лотарията за зелена карта, може би вече нямат толкова рубли да си купят билет в долари или евро вече
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В младите е бъдещето
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СВЕЖИ МОЗЪЧЕТА ЗА МАНИПУЛАЦИЙЙса туй СТУДЕНТИТЕТа затова и визите са толкова многоууууххххххх резилили с вас резили
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупави ли са студентите ?
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Русия колко заминават сигурно 8 на ваканция при бабите си ?
35
1
 
1
 
! Отговори
До 36 от Вегас преди 8 години
До ХАХАХАХАХАХАХАДо 36Днес руснаците се облизват от всичко, високи доходи, липса на инфлация, стабилна рубла, пресни чушки и домати, хубави курорти, а тези в крим даже се облизват и като видят светеща електрическа крушка, а ако видят какво е във Вегас...По светло от през деня е през нощта в Лас Вегас
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНашето левче вече е 45 тоалетни хартийки с лошо качество и станиол вътре наречени рубли за едно наше левче
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Хамбург
32
0
 
2
 
! Отговори
Хамбург преди 8 години
Аз имам и немско граждансво и мога да пътувам без виза за САЩ.
31
0
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Аз имам български паспорт с десетгодишна виза и немски с Visa Waiver Program. Вски път се чудя с кой да пътувам. :)))
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен54 ако знаеш колко взима един шофьор на тир веднага ще оставиш клавиатурата и ще се молиш от сутрин до вечер пред американското посолство да ти дадат виза, ама не дават, мераклии има от цял свят, най вече ръшанс
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
междувременно, петрола--26-$/барел...
28
1
 
4
 
! Отговори
ЕДИН ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ преди 8 години
Преди време имаше консервен комбинат в Бойчиновци , който правеше консерви от "голубци" и лютеница , за износ за СССР.Там ползваха бригадири /студентии ученици/..за безплатно роботна ръка всяка есен!Един ден някакви юнаци от тех , се напили и.. хванали и се изтропали в танка с готовата лютеница!Разчу се и стана голям скандал в ДКМС..даже и на национално ниво.От тогава ---престанаха и бригаодите в Комбината....който после фалира и го разтуриха!
27
2
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЙСКА РУБЛА преди 8 години
ГУРБЕТЧИЙСКАТА РУБЛА ------СТАВА САМО ЗА РУСКИТЕ ***!ЗА "ИСТИНСКИТЕ СТОКИ" ОТ ЕС И САЩ-----СЕ ИСКАТ ..."истински пари"..ха,ха,хааааааааааа....ЗАТОВА ЛЯТОТО ---НОСЕТЕ СИ ....$ и ?...ха,ха,хааааааааа...!И ..ДА СМЕ НАЯСНО-----ЗА ДУПЕ ---НИЩО НЕ ДАВАМЕ....!!!!
26
4
 
8
 
! Отговори
За 42... преди 8 години
Москвич--никога не съм искал!Купих си Фиат-полски...само да не е руски автомобила и чаках 10-г за него.Панелката продадох , веднага след Промените 89-г.----ТОВА Е ЗАТВОР..А НЕ ЖИЛИЩЕ!ЗАТВОР---ЗА "КРЕПОСТНИЦИ" НА .... ТОПЛОФИКАЦИЯ , ЕНЕРГО И ВиК....!Сега имам къща, коли ... и бачкам навън!!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен41 путин няма да фалира той е милиардер в зелено в гънвор, но путинията му руслямската *** ще я пишат в учебниците по история като ссср 2 само дето този път ще върнат само крим, а ссср върна цяла Украйна