Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно

Ако паднат визите за страната, това ще е само за туризма
20 яну 2016 20:13, Анисия Иванова
114
Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно
Снимка: Reuters, архив

Между 6 и 8 хил. български студенти заминават на бригада в САЩ всяка година. Тези данни представи Борислав Милков, мениджър обмен на програми САЩ, пред национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Случаите на отказани визи на студенти са изключително малко - около 2 - 5%, допълни той. По думите му Американският държавен департамент е много добре настроен към студентските програми за работа.

Още по темата

Условията към студентите са да са записани в редовна форма на обучение и да поддържат успеха си, тъй като това също влияе на решението на визовия офицер, поясни Милков. "Това е най-лесният и уреден път нашите млади хора да се докоснат до американската мечта", каза той.

В същото време е широко разпространено заблуждението, че евентуалното отпадане на визите за САЩ, ще улесни достъпа до работните места там, каза от своя страна Методи Методиев, управител на фирма за работа в чужбина.

"Много често българите мислят, че ако визите бъдат свалени, те ще могат да работят в САЩ. Всъщност единственото ограничение, което отпада, е за пътуване", обясни Методиев.

Коментарът му беше предизвикан от вчерашната визита на зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, с която беше отворена темата за възможностите за отпадане на визите между двете страни.

Разговорът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
А ти грееше ли се на евтини въглища от Донбас? Караше ли с евтин бензин от руски нефт? И на кой ,ако не на руснаците можеше да пробутваме нашите зеленчуци,плодове,вина. Стотици консервни предприятия с многохиляден персонал издъхнаха,какво да говорим за тютюна и т.н. след като умниците решиха,че Запада мре за нашата стока и приключиха с Русия. Радвай се,заблудено стадо...
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен43 *** си платен от русия или си в огромна грешка че българите в Америка били чистачи и прочие, може и да има тук таме някой некадърник но масово в Америка българите или учат или започват техни бизнеси или работят за себе си , водопродчици например взимат толкова пари че е смешно но има водопродчици с чисто нови мерцедеси, шофьори, и т.н. питайте някой доста българи има в Чикаго
22
2
 
4
 
! Отговори
За д-р Иванов от 4км преди 8 години
Там на 4-км......ВЯРВАТ ЛИ ТИ КАТО ИМ ГОВОРИШ ЗА "РУСКИЯ -РАЙ"......А...ха,ха,хаааааа...??!!ЩОТО ТУКА ...НЕЩО , НЕМА ТАКИВА..!!!!
21
3
 
8
 
! Отговори
До 22ри преди 8 години
До Анонимен22ри хубаво но защо тази година рекорден брой руснаци са подали за зелена карта лотарията за Америка ? А и съм чувал че в Ню Йорк доста сволочъ е имигрирал включително и на външния министър на Русия Сергей Лавров дъщерята ?
20
5
 
4
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХА преди 8 години
Ти дето ме опонираш вероятно си млад еврогеец но питай родителите ти дали за без пари са бачкали през комунизма , защото масово хората са се сдобивали със жилища в панелките и нов москвич . Кой ще ти ги даде сега тез неща ????
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХАХАХАХАХАХАХА36 сега руснаците се обличат за всичко, но нали си имат водка путинкаа
18
0
 
1
 
! Отговори
ЗА Др.Иванов.ха,хааа преди 8 години
..ДУ.ХАААЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ.......АМА ЯКО!!!!/..по ***../
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ха,ха,хаааааааа...34 днес е същата работаЧети ако не вярваш, всичко е обяснено с договори, цени, такси, акцизи и т.н.istinata.bg/?p=449
16
5
 
11
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 8 години
Студентски бригади в Русия нямаше , както написах така и беше - бригадите бяха в България (земеделие на най високо ниво И МОЩЕН ИЗНОС) Руснаците още се облизват от спомена за нашия Домат ..
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо 25 Възхитен е леко казано за САЩ Те не са само възхитениТе не се връщатИ остават в САЩ За това и не ни пускат без визаИначе кой ще се върне ?
14
4
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Да ,бе....ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗъМА ----БЕШЕ ГОЛЕМ КЕФ , ДА БАЧКАШ "без пари"..ха,ха,хаааааЗА ДА МОГАТ РУСНАЦИТЕ И *** ОТ СССР ---ДА ЯДАТ ЕВТИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ...БЪЛГАРСКИТЕ--- "КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕПОСТНИЦИ"!!!!!!!!!!!!!!АБЕ , ГОЛЕМ КЕФ Е ...ДА РАБОТИШ ЦЕЛ ДЕН--- "без пари"!!!!
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХАХАХАХАХАХАХАА и преди и сега колко студенти се избиваха да работят на студентски бригади в Русия ? Точно нула нали ? Чудно защо ли ? Студентите не са глупави
12
7
 
6
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХА преди 8 години
По време на комунизма бригадите бяха в България - домати, краставици, праскови .. Руснаците ще се избия за тях - износа Вървеше здраво ... а сега във ''светлата'' демокрация плащаш билет и в царевична плантация на майната си
11
3
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЙСКА РУБЛА преди 8 години
..ОТ РУСИЯ ДАВАТ И КАМИОН НА ВРЪЩАНЕ от БРИГАДАТА У СИБИР ---ДА СИ ДОКАРАТЕ РУБЛИТЕ "БАЛИРАНИ"...В КАШОНИ!
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сичкото ром натам да ходи! Ще ги мислят за местни (индианци) и ще си живеят живота ...
9
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не знам мой познат да се е върнал от САЩ и да не е бил възхитен...
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези които са сътрудничели на окупатора един ден ще одат в Белене ..Включително бригадирите и стипендиантите..
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Сам дава работа че неггрите се бунтуват вече не им се седи в памуковите плантации. Напред Народе ! А тука цигганите ще гледат домати и краставици
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който е добър не му трябва да ходи на бригада , на добрите дават стипендии , негадайите одат на бригади..
5
2
 
2
 
! Отговори
за 5.. преди 8 години
..ами да си вземат "двойно поданство " за Русия,бе... ..ха,ха,хааааааааааа..НЕ ВЕРВАМ... ДА ГИ ПРИВИКВАТ ОТ ---ДС/БКП!!!!!!!!!!!!!!!!!