Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно

Ако паднат визите за страната, това ще е само за туризма
20 яну 2016 20:13, Анисия Иванова
114
Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишно
Снимка: Reuters, архив

Между 6 и 8 хил. български студенти заминават на бригада в САЩ всяка година. Тези данни представи Борислав Милков, мениджър обмен на програми САЩ, пред национална телевизия Bulgaria ON AIR.

Случаите на отказани визи на студенти са изключително малко - около 2 - 5%, допълни той. По думите му Американският държавен департамент е много добре настроен към студентските програми за работа.

Още по темата

Условията към студентите са да са записани в редовна форма на обучение и да поддържат успеха си, тъй като това също влияе на решението на визовия офицер, поясни Милков. "Това е най-лесният и уреден път нашите млади хора да се докоснат до американската мечта", каза той.

В същото време е широко разпространено заблуждението, че евентуалното отпадане на визите за САЩ, ще улесни достъпа до работните места там, каза от своя страна Методи Методиев, управител на фирма за работа в чужбина.

"Много често българите мислят, че ако визите бъдат свалени, те ще могат да работят в САЩ. Всъщност единственото ограничение, което отпада, е за пътуване", обясни Методиев.

Коментарът му беше предизвикан от вчерашната визита на зам.-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд, с която беше отворена темата за възможностите за отпадане на визите между двете страни.

Разговорът по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Gost1 преди 8 години
Ало *** в близо гледаите какви номера ви дават емиле блеики стига сте мислили само за любов
63
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
Демакрацията даде възможност на младите хора да работят в САЩ , да искарат някой долар и най важното да видят какво значи развита демокрация.Част от младежите не се връщат веднага , а със спечелените пари си устрайват екскурзии, като посещават колко се може повечеи щтати за да добият максимална представа за най- добрата за живеене във света страна.Всяка педя е боядисана и облагородена.Как ще накараш тези хора да гласуват за БСП ?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХахахахааЯе има ли в България джурналист дето прави разлика между офицер и офис служител?
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази статия обезсмисля като фалшификат съществуването на всякакви русофили в България
60
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен84 Almost 100,000 more Russians took part in the 2015 U.S. green card lottery than in the 2012 lottery, according to U.S. Embassy spokesman Will Stevens.Altogether, 265,086 Russians took their chances, as compared to 167,600 three years earlier. U.S. State Department statistics show that internationally, 15 million people entered the lottery in 2014, 25% more than in 2013
59
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен87 до сега шейховете не са фалирвали, русия фалира, забрави ли как СеСеСеРето се насссра и чак нас оцапа с лай....
58
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен88 има има, престъпници, предатели, данъчни измамници, има има избягали в русия комуниста деПърдю който не иска да си плаща данъците на държавата която с лесен труд го направи милионер, предателя сноудън...
57
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 88:Вярно е , русия е номер две в света по имиграция но имигрантите на русия са азиатци, китайци от пустините на централна Азия а и за сочи си прав че турците им строили олимпиадата , за това и кенефите в хотелите бяха общи без заграждения но поне бяха вътрешни , иначе пияните руснаци и толкова не можеха да построят , те са свикнали до тоалетна на вънка извън сградите
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bolbovЛъжеш, сериозно, познавам много хора, и българи и американците и други имигранти от соц страните, за американците е голяма тайна кой колко прави, голяма тайна, но виж евро бай ганойвците това им е първия въпрос какво работиш и колко взимаш, а американците такива работи не се питат, личи си по големината или годината на SUV(джипът) и колко етажна ти е къщата
55
3
 
3
 
! Отговори
Мияч на кенефи преди 8 години
Просто и завистливо племе , стояло 1000 години в робство на турци , гърци и други от 1300 годишното си съществуване! Но иначе *** и чинии не мият . Ползват ги мръсни, с гордост!
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 12 години съм в Щатите, познавам доста българи, нито един от тях не мие чинии. Свят голям, всеки си търси щастието.
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Близо 8 хил. студенти заминават на бригада в САЩ годишноОправете си досадната грешка. Българските студенти драпат да заминат в Русия а не в презряната Америка, защото по данни на руското посолство в България цитирани от телевизия Алфа 99% от българите обичат до полуда Русия и много силно мразят САЩ.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те затова американци емигрират в Австралия, за да освободят място за българи в Америка
51
5
 
6
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
2009 г.бях в Америка. Хубава и уредена на пръв поглед страна,но за хора работещи до полуда ,които след поздрав питат: Ти колко изкарваш?Ако твоя отговор е малко или нищо чуваш само едно сори и те забравят като човек.Да ви кажа май тука у нашио гьол си най убаво.
50
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе за не знам някой да е избягал в Русия, всички бягат в Америка, а вие?
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При 25$ за барел Русия фалира, а шейховете могат да издържат до 12$!
48
0
 
1
 
! Отговори
интересно преди 8 години
ХМММА Бригадири не търсят ли в САЩ ПО БРИГАДИТЕ
47
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Броят на руснаците подаващи заявления за зелени карти е намалял 7 пъти за последната година.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вдигат им пенсиите на ръшките вече два пъти защото и за тоалетна хартия не им стигат рублите с тази ежегодна двуцифрена инфлацияВ Русия няма да видиш пенсионери да ровят в контейнерите за храна както в евроатлантическа България. Пенсията колкото и да е, стига за достоен живот на пенсионера и покрива всичките му нужди при това има безплатно здравеопазване.
45
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 79 преди 8 години
До АнонименВдигат им пенсиите на ръшките вече два пъти защото и за тоалетна хартия не им стигат рублите с тази ежегодна двуцифрена инфлация