Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече

Експертите: Има данни за брутално насилие над ученичката
Обновена: 22 яну 2016 05:11 | 21 яну 2016 22:48,
130
Ще искат 10 г. затвор за Евстатиев… може и повече
Снимка: "24 часа"

Прокуратурата ще поиска за бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев максималното наказание, предвидено по закон – 10 години затвор. Обвинението обяви, че са събрани категорични доказателства за вината на бившия градоначалник.

Още по темата
Евстатиев е в ареста заради изнасилване на 16-годишна ученичка. Възможно е на по-късно обвинението му да се смени с по-тежко. Данните по делото сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт, съобщи bTV.

"В рамките на около час-час и половина е изпила голямо количество и това я е довело до състояние, в което да не може да се защитава. Била е абсолютно неадекватна. Не е имала елементарна способност да се съпротивлява", обясни прокурор Румяна Арнаудова.

В медицинските документи и заключенията на експертите има данни за брутално насилие, упражнено над момичето.

Евстатиев обаче не признава вината си. "Твърди, че се касае за доброволен контакт. Което е категорично опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване", изтъкна Арнаудова.

В Стрелча подозират, че случаят с ученичката не е единствен за бившия кмет. „Хората ги е страх. Все още изпитват страх да споделят всичко, което се е случвало с тях и с други случаи”, заяви Димитър Кунчев.

От прокуратурата призоваха хората в Стрелча да сигнализират, ако имат информация и за други пострадали момичета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, в една килия с Владо Кузов! На обмяна на опит. Дъртия пезевенк заслужава и кастрация.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белнейски
26
2
 
2
 
! Отговори
Владо Кузов преди 8 години
дайте ми Волен млатши и аз съм атакист и руски гражданин ще го отворя за света на комунизма
25
2
 
4
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Samo ne razbrah kak taka ustanowiha s tochnost kolko grama vodka e izpila sled kato sa minali dni, a na momcheto ot Vraca ne mojaha dori da ustanowqt prichinata za smyrta? M? A?nEma takawa dyrjawa!!!
24
1
 
4
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
На 16 годишните в България продават ли алкохол законно?
23
4
 
8
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Като повечето управляващи ни, нищо не може да ни изненада вече. Терминал2, няма друг изход.
22
2
 
14
 
! Отговори
Колю преди 8 години
Действията са му напълно умишлени като е знаел и на колко е години е момичето.... Мислел е че ще му се размине 100%... Притеснява ме това че тя го е познавала добре и му е имала доверие, а той се е възползвал ...300 грама алкохол чист е изпила без да разбере не са открити наркотици и други субстанций ... Това са пълни глупости че не е усетила той си я викнал да пинат и тя е приела .... Да разправя че е отишла на по сок стига бре ... За нещата после си е виновен де....
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako mu implantirat silikoneni bubi, neka mu gi zasiat na garba 4e koto mine parvata svatba, soprugat ne da di klatne i obrna za califka da drji pravo kltiurakisa u da ime ninki silikanki pred zerkelite si, a dano si nameri drugar v jivota
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наличните камери край училището са заснели, че момичето е било на единия тротоар, когато е извикано от ексградоначалника на другия. Отиват в хотела, където според думите на момичето, то е пило само сок. След случилото се, 16-годишното момиче е коментирало пред разследващите полицаи, че вероятно в напитката е имало нещо, защото след изпиването му, то не си спомня нищо.Медицинският преглед е установил, че по тялото на момичето е имало синини, а челюстта му е била наранена."
19
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 21Наивна, наивна, но още на 14 години участвала в изборния щаб на тоя вепър. Как става това? Нали малолетни и непълнолетни - деца демек, е забранено да се използват за политически цели. Като как тогава е била в щаба?! Майчето ли я е наредила, т.е. подпъхнала, отрано да се учи, че с политика се живее добре. Пък то взело та избързало в политиката и ... сега уф, та леле.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, за нещо, което е станало на закрито, без свидетели, доказателства се събраха за ден-два, а за момчето Тодор от Враца вече 2 седмици се "чудят" т.е. закриват от какво е умряло след като са открили 28 насядания от ударите на убийците по тялото. Сега кой знае, какво правят, за да затрият следите. А е ясно - cмъpттa е резултат от побоя. Дали сърцето е спряло, мозъкът или дишането - то е от побоя. Че то и при обесването не се умира от въжето, а от спиране на дишането. Мафия!
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гол през града по светло.
16
2
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
При Крумовите закони, какво ли щяха да му отрежат?
15
10
 
8
 
! Отговори
Дори преди 8 години
Възрастните като него са опитни и знаят как. Не са като хлапетиите. Аз си имам гадже но постоянно го мамя с улегнал мъж като Евстатиев. И парите са пари и оная работа си е като хората.
14
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я значи детето отишло при този перверзник да четат стихотворения а той да вземе да и налива в устата алкохол а после и други мръснишки неща да прави с нея. Знаех си аз че четенето на стихотворения не води към добро.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човека е свикнал да живее безнаказано. Затова е извършил и това деяние. Не вярвам да му е първото такова, но идиотското в случая че това е дете.
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е вероятно този нерез да е правил и други такива посегателства (това казват и хората от Стрелча) върху жени, но в такова малко градче срама разбираемо надделява и те едва ли ще излязат да кажат...
11
0
 
8
 
! Отговори
22 преди 8 години
До до 21Съмняваме да е било само алкохол,сигурно е имало и друго в питието.300 грама водка са много сериозно количество и за мен,а аз мога да държа на алкохол,не съм и на 16 години..
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как може да познаеш човек наивен ли е от една снимка? А пък и сложил и алкохол в сокчето? Звучи като приказка за добрата Червена Шапчица и злия Кумчо Вълчо. Истината за мен е някъде по средата.
9
0
 
0
 
! Отговори
ойее преди 8 години
До Отвратендааа по мама ойеее