Бързи обвинения за шамара на ученичката в София

Четирима са заплашени със затвор до пет години
22
Бързи обвинения за шамара на ученичката в София
Снимка: 17-то СОУ

Софийската районна прокуратура повдигна обвинения срещу четирима, решили да се саморазправят с ученичка от столичното 17-то СОУ.

Още по темата

Обвинението реагира бързо на случая от вчера, при който баща на ученик, заедно със свои близки, нахлу в училището и ошамари момиче от XI клас.

Сега като обвиняеми са привлечени Илиян Лепоев на 41 години, баща на момчето, което се е оплакало от тормоз, Гинка Лепоева на 39 години, Аделина Сърбинска на 45 години и непълнолетния А.К., който е в основата на всичко. 

Обвинението е  за хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм. За това престъпление предвиденото наказание е до 5 години затвор.

Илиян Лепоев ще бъде в ареста до 24 януари, когато ще се изправи пред състав на Софийския районен съд, който трябва да реши да го остави за по-дълго "под стража".

Останалите трима обвиняемия са с определени по-леки мерки за неотклонение: "гаранция” в размер на 500 лв.  за обвиняемите Лепоева и Сърбинска и "надзор на инспектор при детската педагогическа стая" спрямо ученика.

Съученици на момичето споделиха днес, че са в шок и разказаха за случката.

"С мой съученик закъснявахме за час и пред кабинета по биология видяхме четирима възрастни и въпросния десетокласник (за когото се твърди, че е тормозен, бел.ред.), които крещяха и бутаха учителка и наши съученички", разказа пред bTV Моника. Скандалът се заформил, защото групата търсела определен ученик, който в този ден отсъствал.

"Затова са започнали с момичетата – намерили са познато лице и една от жените е започнала да дърпа ученичката с репликата: "Ела да видиш какво ще ти се случи", разказа още момичето.

По думите й няколко момичета от класа опитали да защитят нападнатата си съученичка, но и те получили съответно шамар, "тупаник в лицето" и душене. Последвало меле пред дъската, а учителката по биология се опитвала да ги разтърве, пристигнала и директорката.

"Беше ужасен шок. Нямате представа какво е да го видиш с очите си", разказа Моника.

Момчета от училището допълниха, че веднага уведомили охранителя, но той им отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Охранителят - да се назначи за баш граничар на южната граница веднага!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неам думи . А това дете, дето са го тормозили и родителите са се опитали да го защитят, как ли ще му се отрази всичко това? Трябва да го преместят в друго училище....
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди десет години пак бешестанало нещо подобно охранителят отново осъстваше пр инцидента прекият му началник го накара да направи писмени обяснения защо гоенямало там и тои написа следното сраф и не видяф и товаго спаси от уволнение защото прекия му началник го беше срам да даде обяснението си на големият шеф
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
охранителят е новият Гюро Михайлов от пловдив
14
2
 
5
 
! Отговори
Развеселена преди 8 години
Дори условна няма да получат!
13
0
 
8
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Най-железен от всички се оказа охранителя, поста си не оставя за нищо на света.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледам че някакви хора смятат, че да държиш някой с преметната фанела на главата, докато другия го удря с крака и ръце в главата, докато го убие е убийство по непредпазливост, му пожелавам да се случи на негов близък и да усети съда в пълната му сила. Явно трябва да страдате за да се научите нещастници! Вие не сте хора бе!!!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да хванеш някакъв, който лови риба незаконно на язовир и съдията да го оправдае, защото може рибата да не е истинска. При това положение мен не ме бройте Българин! Сега плащам данъци, но скоро ще имигрирам и когато всички го направят няма да има България, а ***! Почти е изчезнал вече нашият народ. И това е основно заради съдии, прокурори, полицаи. Жалко е Българин да унищожава България, за която е умрял дядо му. Точно заради това ще се пържат в ада, изчадията!!!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малки боклуц.и, ученици ми били
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиха от бой момче на центъра на Враца, бяха пуснати под дом. арест и им готовеха условни. Какво да кажа за съда, освен - ще горите в ада за несправедливостта, която творите, изчадия долнопробни!!!
8
5
 
11
 
! Отговори
56161 преди 8 години
Да я беше сгазил с кола на пешеходната пътека, щяха да му вземат само книжката за 6 месеца...а за един шамар - ще лежи ефективно до 5 години :)
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123 "Моля ви се-свидетелките ЗАКЪСНЕЛИ за часа!?Къде ли са били!Порнография,а не училище" В хотел.Играли са шах с дядо си.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Илиянчо е сбъркал подхода.Трябвало е да покани ученичката в хотел на бутилка водка да обсъдят житейските ценности.Момата щеше да се съгласи.
5
6
 
18
 
! Отговори
123 преди 8 години
Моля ви се-свидетелките ЗАКЪСНЕЛИ за часа!?Къде ли са били!Порнография,а не училище!
4
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за шамар -затвор ,а за ПОНИЧКИТЕ -свобода ,така ли ?
3
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчета от училището допълниха, че веднага уведомили охранителя, но той им отговорил, че няма как да остави поста си и да отиде да ги разтървава.хахаха
2
4
 
57
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Бреееей, за тези кокошкари какво светкавично правосъдие имало, тц-тц-тц. За един шамар 5 години пандела, а Масларова невинна. Браво!
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия ще спасят разкриваемоста на милицията и отчетността на прокуратура и съд. Че ако ще се разчита да търсят стрелците от последния месец - загубена кауза.