Осъдиха двама партийни активисти от Исперих

Те удряли и блъскали кандидат-кмет на Яким Груево
22 яну 2016 20:05, Анисия Иванова
2
Осъдиха двама партийни активисти от Исперих
Архив: Булфото

Районният съд в Исперих осъди партийни активисти за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на кандидат-кмет.

Районният съд в Исперих осъди двама партийни активисти за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на службата му, съобщават от съдебната институция.

Подсъдимите Метин Тахир и Бейхан Мехмед са сключили споразумение с прокуратурата и се признали за виновни в това, че на 8 октомври миналата година в съучастие като извършители са отправяли обидни думи към кандидатката за кмет на село Яким Груево Анифе Мехмед, също така са я удряли и я блъскали.

С решение на съда 40-годишният Бейхан Мехмед е осъден на "лишаване от свобода" за срок от три месеца, което да изтърпи ефективно при първоначален строг режим в затвор.

На 30-годишния подсъдим Метин Тахир е наложена "пробация", включваща задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца с периодичност два пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 180 часа.

Той получава и наказание "обществено порицание", което ще се изпълни чрез поставяне на определението на съда на таблото за обяви в сградата на Община Исперих.

Решението на Исперихския районен съд не подлежи на обжалване и протест.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като си си дал задните части под наем ще търпиш докрай
1
0
 
13
 
! Отговори
турчин преди 2 години
А човек който ги е изпратил, какво правим с него.