"Разследват" кражбата на 4 лева... в затвора

Прокуратурата проверява затворник, свил вещ от килията на друг
22 яну 2016 15:44,
7
"Разследват" кражбата на 4 лева... в затвора
Снимка: Reuters, архив

Затворник с 9 присъди за кражби продължава "занаята" си и зад решетките.

Мартин Петров, който изтърпява поредна присъда в Бобов дол, бил уличен в кражба на дребна лична вещ, на стойност 4 лв., от килията на осъдения за убийство Алберто Йорданов, пише "24 часа".

Йорданов открил липсата и подал сигнал до надзирателите. Извършителят на деянието бил установен посредством извършена видео-техническа експертиза. Крадецът Мартин бил разпознат на записа на камерите от охранител в затвора.

Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за кражбата поради незначителност на деянието и е прекратила разследването.

Затворникът Йорданов обаче подал жалба против прокурорското постановление. Изненадващо Районният съд в Дупница уважил искането му да бъде продължено наказателното преследване срещу крадеца.

"Действително пазарната стойност на отнетата вещ е незначителна, но деецът е многократно осъждан. Има изключително негативни характеристични данни от предходни осъждания. Налице е висока обществена опасност на личността му. Демонстрирана е престъпна упоритост при реализиране на неправомерната дейност, още повече, че по този начин се нагнетяват от отношенията между лишените от свобода и обстановката в самия затвор", мотивира се съдът в Дупница и отменя постановлението за прекратяване на наказателното производство за кражбата.

Делото е върнато на прокуратурата за продължаване на разследването. Определението на съда в Дупница подлежи на обжалване и протестиране пред Кюстендилския окръжен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
охо преди 8 години
Ц.Ц.Ц.е това е трудна и тежка работа.натоватва психически.така са и ***.нема такава държава
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чета и не вярвам на очите си.......
3
0
 
7
 
! Отговори
Един преди 8 години
Съвсем редно е делото да стигне до ВСС. И без това се занимават само с глупости и станаха за смях и на малките деца. Та в този ред на мисли конкретно това дело ще им дойде дюшеш.
2
1
 
3
 
! Отговори
Ehoo преди 8 години
Alo vestnika, dnes ne e 1vi april. Tova nakakuv vid humor li e? Stiga ste provokirali chitatelite
1
0
 
10
 
! Отговори
bobi преди 8 години
Ето с такива дела обичат прокуратурата да си запълват работния ден, а не с разни убийства и кражби в 100 хиляди левове които им развалят настроението последните може да ги погледнат като им минат срока на давност.Да не им се сърди ме хора са не може да си натоварват всекидневието с проблеми.