Свидетел №2: Братята биха Тодор! В главата го удряха...

Така основната защита на обвиняемите за убийството става спорна
22 яну 2016 14:00,
225
Свидетел №2: Братята биха Тодор! В главата го удряха...
Снимка: bTV

Нови разкрития около смъртта на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови.

Часове след твърденията на Мариан Иванов, служител от Общински паркинги и гаражи обяви, че Тодор е бил бит жестоко от братята Иван и Десислав Дамянови, след като момчето е излязло срещу тях с бокс.

"Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те обаче повече го биха. И в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало", спомня си  очевидецът Цветелин Милов пред bTV.

Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, става спорна. "Те го биха повече", категоричен е свидетелят.

Още по темата

По-рано днес Мариян Иванов, който оказал първа помощ на момчето след свадата каза, че не е видял братята да го бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор.

"Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно", твърди Мариан.

Той твърди още, че когато майката на Тодор пристигнала, започнала да се кара на сина си, че за пореден път проявява агресия.

Тези думи на свидетеля, както и твърдението му, че майката го е възпряла в първия момент на помощта, защото Тодор имал здравословни проблеми, предизвикаха разочарованието на близките.

"Аз никога не съм му се карала, защото просто нямаше за какво да му се скарам. Скарах се на Десислав да се помести от момчето ми и го попитах защо го преби”, казва майката на Тодор Цецка Йорданова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този свидетел потвърждава думите на перхидрола, че са го напсували, като ги е освирил на пешеходната пътека, спрял е и ги е атакувал. Огледалото е счупено при последвалата размяна на удари. Не е имало причина да излиза от колата, като добавим че и първи е нападнал и то с оръжие, силно се съмнявам, че и дело ще има, освен ако съдебната експертиза не докаже връзка между охлузванията и причина за смъртта.
147
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има видеоматериали, снимки. Искам едно клипче в ЗАБАВЕН КАДАНС. След което, който е лъжесвидетелствувал - под съд, независимо "за" или "против" официалната (засега!) теза. Някой явно си въобразява, че може да мотае цял народ! Жална му ***!
146
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джинката с бокса си отиде, заради пустото счупено огледало и кртитиката от собствената му майка заради побоя над "двете 100 кг. понички".
145
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спасителят Мариян лъже като царицата на цар Киро!
144
7
 
5
 
! Отговори
joro преди 8 години
srtiga veche s tozi Todor ,i tezi ponichki che veche pochna da vtrusva !
143
11
 
22
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Много хора бъркат принципното си мнение за някого с това дали е виновен в конкретен случай. Казах - никой от тримата не е гордост на нацията, но понеже братята имат лоша слава (сигурно основателно!) или поне по-лоша от тази на жертвата, обществото отказва да повярва, че Поничките са се защитавали и че не техните удари са причинили смъртта на Тодор. Просто отказва.
142
9
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Да довърша... За мен това са два ОТДЕЛНИ СЛУЧАЯ. 1) Спречкване по повод на евентуална опасност от ПТП в графата дребно хулиганство с основен виновник Тодор. 2) Внезапно настъпила смърт заради отдавна регистрирано заболяване. Ако се вярва на експертизата, между двете НЯМА ВРЪЗКАл Това е, мили мои. Българинът обаче винаги търси виновен. Не защитавам никой - никой от тях не е светец или гордост на нацията. Това са голите факти.
141
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тоя чичка, щом е видял всичко отначало, защо не се е обадил за полиция и линейка?
140
2
 
4
 
! Отговори
П преди 8 години
В крайна сметка разбра ли се нещо от съдебно-медицинската експертиза? То това е най-важно.
139
15
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Безпристрастен съм към случая. И все пак - виновен е този, който ПЪРВИ ПРИБЯГВА ДО САМОРАЗПРАВА. Това е Тодор. Когато срещу теб тръгне агресивен спортяга с БОКС, какво ще правиш? Те отговарят на ударите му, но до момента нито той, нито те са сериозно нараненил Това е безспорно. Последвалата смърт е вследствие на заболяването на Тодор - можело е да се случи и в друг от боевете му или пък на тренировка, но се е случило там. Оттук веднага следва - "Те са виновни". Вината им е, че са били там.
138
0
 
10
 
! Отговори
Пробива преди 8 години
Дано Господ ви го върне тъпкано ***!
137
8
 
8
 
! Отговори
Пробива преди 8 години
Изтърканата, т.е. липсващата "пешеходна пътека", когато не е дублирана със знак или не е на определените с поправките в Закона и Правилника места НЕ Е пешеходна пътека. Точно както няма ограничение там, където е откраднат ограничителния знак и няма дублираща пътна маркировка. А ритането на колата е САМОУПРАВСТВО.
136
8
 
22
 
! Отговори
Тук съм преди 8 години
Тези понички са пуснали цяла хайка в нета и медиите в своя защита. Ужас, щом имат възможност да манипулират по този начин общественото мнение кой знае какво ще става в съдебната зала.Жалко само за момчето. Съболезнования на родителите.
135
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ostava da gi bie i posle da ne go ydarqt i bratqta li??? toq parkanhia e baq tap
134
8
 
15
 
! Отговори
до 153 преди 8 години
Въобще не си вдянал какво е станало. Станало е следното:Братята пресичат на изтъркана пешеходна пътека и Тодор не е очаквал това и за малко не ги е блъснал. Тегли им една, обаче единият брат му рита ламарините. Тодор взима бокса изкача от колата и вкарва по 2-3 тупаника на всеки, след което онези се ядосват на макс и го смилат от бой. По всяка вероятност е получил вътрешен кръвоизлив, който не е оказал влияние за момента. Разтърват се, събира се тълпа, пристигат близките му и после се свлича
133
6
 
11
 
! Отговори
Koko преди 8 години
Оххх вече и хората и медиите започнаха малко да се овличат и да пишат ПЪЛНИ глупости - свидетел 1, свиетел 2 кой какво бил видял, кой излъжал, кой не излъгал и т.н. А всъщност всичко е доста просто и се нарича физически доказателства. Ако раните, ако има такива, по тялото на Тодор кореспондират с казаното от свидетелите това ознава, че това което свиделите разказват е истина, и обратното ако "разказа" на определен свидетел, без значение кой, не отговаря на нанасените рани значи ЛЪЖЕ. Елементарно
132
20
 
13
 
! Отговори
Пробива преди 8 години
Истината е следната: Две мутри, пресичайки улица на неразрешено място засичат един автомобил с водач 18 годишно момче. Водачът подава сигнал и мутрите го пребиват за "нахалството". След побоя момчето умира. Всичко друго са глупости. Сега и да пуснат убийците ЦЕЛА ВРАЦА ще зне, че тия двамата са убили човек и че врачанските магистрати са поредните ПРОДАЖНИ ***! А кошаревски свидетели дал Господ. Аз лично очаквам свидетел, че са долетели извънземни и са го пребили, мутрите са го вардили.
131
7
 
26
 
! Отговори
до 148 преди 8 години
Тренирал е бойни изкуства, но въобще не е вдянал философията им, а просто си е решил да става батка.Ладзъ е казал:Добрият войник не е яростен.Добрият боец не е гневен.Добрият победител не е отмъстителен.Победата не е причина за радост.Ако се зарадваш на победата,ще се наслаждаваш на убийството.
130
1
 
5
 
! Отговори
Петрова преди 8 години
Боже, какъв извод, каква мисъл!!!
129
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 146Прав си абсолютно, но ако следствието приключи за десетина дни. Станало е посред бял ден, пред свидетели. Има (мисля) и лекарска експертиза. Истината трябва лесно да се разкрие. За съжаление аз очаквам да почнат безкрайни разследвания, връщания за доразследване, не явяване на свидетели или адвокати, отвод на съдии и безброй други хватки. И тогава нека видим къде са добрите прокурори и съдии. Дано не съм прав, ама надали.