Свидетел №2: Братята биха Тодор! В главата го удряха...

Така основната защита на обвиняемите за убийството става спорна
22 яну 2016 14:00,
225
Свидетел №2: Братята биха Тодор! В главата го удряха...
Снимка: bTV

Нови разкрития около смъртта на 18-годишния Тодор, който почина миналата седмица във Враца след свада на пътя с братята Иван и Десислав Дамянови.

Часове след твърденията на Мариан Иванов, служител от Общински паркинги и гаражи обяви, че Тодор е бил бит жестоко от братята Иван и Десислав Дамянови, след като момчето е излязло срещу тях с бокс.

"Удари ги някъде четири-пет пъти двамата, те обаче повече го биха. И в главата го удряха с плесници, ритаха го, в задното стъкло му удариха главата. По-слабият брат с крак удари лявото странично огледало", спомня си  очевидецът Цветелин Милов пред bTV.

Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, става спорна. "Те го биха повече", категоричен е свидетелят.

Още по темата

По-рано днес Мариян Иванов, който оказал първа помощ на момчето след свадата каза, че не е видял братята да го бият, но е видял как познат на момчето слязъл от такси и взел бокса от ръката на Тодор.

"Към момента, в който аз пристигам тук, виждам следната ситуация - Десислав със затворено, посинено око, след минута-две вече имаше оток, Иван беше с разбита уста, Тодор в средата стоеше, беше му доста забавно", твърди Мариан.

Той твърди още, че когато майката на Тодор пристигнала, започнала да се кара на сина си, че за пореден път проявява агресия.

Тези думи на свидетеля, както и твърдението му, че майката го е възпряла в първия момент на помощта, защото Тодор имал здравословни проблеми, предизвикаха разочарованието на близките.

"Аз никога не съм му се карала, защото просто нямаше за какво да му се скарам. Скарах се на Десислав да се помести от момчето ми и го попитах защо го преби”, казва майката на Тодор Цецка Йорданова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че Тодор има навика да налита на бой, го знам и от дурги при това независими източници.Подозирам, че е потренирал малко, натупал е няколко хлапета из махалата и си е повярвал, че може да набие двама 100 килограмови мъже наведнъж. Хем да се направи на мъж пред кифлата.Само че с какъв акъл тръгваш да се биеш срещу двама, при положение че имаш и здравословни проблеми.Братята също имат вина. Можеше просто да го обезвредят, да го ошамарят 2 пъти и да се свърши, но явно са се увлекли.
127
8
 
16
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Тодор малко се е надценил... Бойните изкуства нали учат да запазваш самообладание. И колко спецове по бойни изкуства казват, ако можеш да избягаш от влизане в бой вече си победител. Явно е тренирал за да си прави кефа да размазва другите ама си е намерил майстора.Братята може да изглеждат мутри и т.н. но в случая е ясно че Тодор е подстрекателят.
126
6
 
6
 
! Отговори
aszxw преди 8 години
"Така основното твърдение на защитата и на задържаните за убийството на Тодор, че те не са го удряли, а само са се отбранявали, става спорна. "Те го биха повече", категоричен е свидетелят."ей сега е монета поничките да си бият дуспата в чужбина...На бас че ще стане.
125
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека съда да реши.Въпреки всички опити да се дискредитира съд.система в България има добри съдии, добри прокурори. Оставете ги да решат и НЕКА ИСТИНАТА ДА ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ, НЕКА НАКАЗАНИЕТО БЪДЕ СЪОБРАЗНО ИЗВЪРШЕНОТО ДЕЯНИЕ.
124
5
 
7
 
! Отговори
dp преди 8 години
Явно братята са ченгесарски контингент и сега целият апарат се е юрнал да потулва станалото.Че тоя с бокса не е бил цвете също е очевидно разбира се, в крайна сметка изглежда той е почнал цялата работа.
123
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешникът Мариан, който цяла Враца го знае като Маркас, се разпознава лесно, когато лъже - отваря си устата. Лично съм го виждал с Иван, който "не познава". И медиите се връзват и пишат и те глупости...
122
5
 
15
 
! Отговори
Съдът да каже преди 8 години
Редно е, каквото и да си диплим тука, съдът да каже кой е виновен. Има доста противоречиви твърдения и доста пристрастни също. Разбирам мъката на близките, но не разбирам как така момчето на 18 години кара Ауди, а те нямат пари за погребение! Загубата им е голяма, изгубиха дете, но някак не ми се връзват реакцийте им... За пари ли става дума или за непрежалима загуба?
121
2
 
18
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Всеки чул-недочул, видял-невидял, всеки коментира. Медиите отдавна не ги имам за източник на достоверна информация, очаквам съдът да определи фактите, част от които е и резултата от съдебно-медицинска експертиза. От тази статия нищо не ми се изясни, че да коментирам случая....
120
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственото сигурно до момента е че единия от двамата свидетели лъже
119
1
 
3
 
! Отговори
Дими преди 8 години
"На лъжата краката са къси " но пък и "шило в торба не стои , все ще се покаже някъде" !Хора успокойте се и стига се обиждате едни на други ! Ако не вярваме на следствените , охранителните и съдебните органи по добре да се разпуснат и да възтържествува закона на джунглата ! Но запомнете че "Давид е успял да победи Голиат" въпреки разликата в ръста им !
118
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Онва лайне с бокса си го получи. Сега остава и братята да си го получат - доживотен. И всичко си е ОК. Това е най правилнот което трябва да се направи.
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
136, кои амфети взимаш, брат? якоооо, летииииш
116
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Галя Нащърбена и Лора Крумова лично да се извинят на братята, семейството им и обществото! Кога ще има закон за медийна лустрация в тая *** Бг????
115
5
 
14
 
! Отговори
Преди и сега преди 8 години
Преди боя момчето е било живо, а след боя е умряло. Кой крив , кой прав- резултатът е трагичен.
114
5
 
26
 
! Отговори
-10 преди 8 години
E, какво спорна. На свидетел 1 от Реджо ди Калабрия ли да вярваме. Чичката от градската мобилност казва съвсем друго.-------------Напротив, не им се разминават сидетелствата. Първият каза, че като е пристигнал боят бил приключил и че видял насиненото око на единя брат и сцепената устна на другия. Чичето казва, че Тодор ги е ударил 4-3 пъти. Къде е разминаването?
113
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, наистина, много, много жалко затова младо и хубаво момче! Може би най големите виновници за случилото са родителите му! Аз виждам арогантно поведение и в брат му. Сложно е да си родител и да успееш да възпиташ детето си, без да го тормозиш, ако се окаже твърдоглаво и глупаво хлапе! Не знам!
112
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господ е велик! Прибра Тодор, преди да убие! Щяхме да имаме 2 трупа, вместо един! И, да, майката и брат му нямаше да станат медийни звезди, мх
111
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 128Това как изглежда един човек и това какво казва и колко истина има в думите му нямат ама нищо общо. Вие в планина ходили ли сте? Или не сте виждали планински спасители с брада?Какво не му харесвате на показанията това което се казва в тях или това как изглежда?А и какво несъвпадение когато единия казва аз боя не го видях а другия казва тия го биха? Двамата говорят за различно време.
110
7
 
26
 
! Отговори
ДооПИпи преди 8 години
Госпожо това дали "горилите" имат предимство или нямат пред 18 годишен младеж няма никакво значение след като той сам слиза да им налита с бокс. Това дали са по големи и какви са му шансовете с двамата трябвало е да мине през неговата глава преди да слезе от колата не след като. Съжалявам за младия живот но младостта не е порок и не винаги е права. Само защото е по-млад на години не значи, че е по-невинен или по-виновен. Лошо стечение на обстоятелствата но не осъждайте други преди съда.
109
0
 
15
 
! Отговори
Китов преди 8 години
Реформа в прокуратурата!