Картофът "Евстатиев" горещ за съдиите в Пазарджик е

Не искат да гледат мярката му, защото работили с него като кмет
59
Картофът "Евстатиев" горещ за съдиите в Пазарджик е
Снимка: Община Стрелча

15 съдии от Окръжния съд в Пазарджик отказаха да гледат обжалването на мярката "задържане под стража" на бившия кмет на града Иван Евстатиев, обвинен, че е изнасилил 16-годишно момиче.

Още по темата

На 19 януари Районният съд в Панагюрище го остави в ареста, но той обжалва решението.

Евстатиев е работил като прокурор в Пазарджик и после като адвокат в града, бил е и кмет.

Във връзка с работата му през годините магистратите са имали контакти с него, припомниха съдиите.

Отводът им е мотивиран с желанието да изключат всякакви съмнения за наличие на предубеденост.

Останалите 2-ма съдии, които не са си направили отвод, не могат да сформират въззивен състав, така че с разпореждане на председателя на Окръжния съд Елеонора Серафимова делото е прекратено и изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Прокуратурата поиска екскметът на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка, да получи максималната присъда, предвидена от закона - 10 години затвор.

Според обвинението, събраните доказателства категорично доказват вината на Естатиев.

Данните по делото категорично сочат, че момичето е било упоено с алкохол почти до смърт и върху него е упражнено насилие, смята прокуратурата.

Евстатиев обаче не признава вината си и твърди, че се касае за доброволен контакт, което е опровергано от заключението на съдебно-медицинската експертиза, която установява типични травми при изнасилване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
xax преди 8 години
Бивш кмет на Пазарджик и бивш кмет на мегаполиса Стрелча, а никой не иска да го съди. Представете си, ако говорим за човек, който има реална власт, кой и как ще го съди.
37
0
 
1
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
КАКВИ ЧУДЕСНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ИМАМЕ ? БОЖЕ ОПАЗИ !
36
0
 
0
 
! Отговори
Уточнете! преди 8 години
магистратите са имали контакти с него - полови?
35
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 8 години
Гарван гарвану око не вади,а може да им е напълнил гушите.Такива съдии трябва да се уволняват без право да упражняват юридическа професия и да се изпращат на борсата.
34
0
 
2
 
! Отговори
piter преди 8 години
A защо тия така наречени журналисти не се научат първо на елементарен български.Вижте заглавието.Пародиш български а искат от най хубавичт хляб да ядат.Отвращава ме да чета БГ новини от тук
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TO ZELIAT SAD V TATAR PAZARDIK MAHALESE E ZA ZAKRIVANE--POGLEDNETE IM BOGATSTVATA I BANKOVITE SMETKI.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДо всички който защитавате младото момиче това найстина е ужасно.....Дано на всички жените да бъдат като майката на горкото момиче....жалко за бащата рогоносец и за присмех
31
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
toq pak 4akai q o6te 2 godini da stane na 18 spukai q i nqma da ima6 problemi togava naistina 6te ti dade dobrovolno
30
4
 
6
 
! Отговори
до Kiara преди 8 години
Не защитавам нокого, но бъркаш нещо. Секс с непълнолетни е абсолютно ненаказуем. Вероятно си чула-недучула за секс с МАЛОЛЕТНИ.А що се отнася до въпросния екс кмет - да си сърба попарата щом не може да си го държи в гащите.
29
4
 
4
 
! Отговори
Алоооу , съдийте... преди 8 години
....ПРИБЕРЕТЕ ГО Тоя у затвора у Пазарджик.....за да не му събирате чарковете по сметищата...Мернеме ли го по улицата ......Не ни правете ,зорлем убийци...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пълни смешници в този съд - като се разшумя и всеки бяга от отговорност, ако народа не знаеше - да са го изкарали "доброволен" акт. Всички направили си самоотвод трябва да ги уволнят, защото мотивите им са прикритие на истинския страх. Да го вкарат на топло - ще му намерят кавалер в килията. Знаетре как обичат вътре хора, които са посягали на деца, нали?
27
3
 
22
 
! Отговори
Kiara преди 8 години
Само да обясня на "юриста" г-н Евстатиев, че понятието доброволен сексуален акт с НЕПЪЛНОЛЕТНО лице не съществува... От там нататък изобщо няма какво да кометирам
26
0
 
9
 
! Отговори
xaxaxa преди 8 години
Такива ли са ни съдиите ? ХАХАХАХАХАХАХА всичко започва от съдебната система.... МИШКИ !
25
0
 
6
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Това е демократичната съдебна система!! Народът казва : " Гарван гарвану око не вади " Ако някой някъде на публично място напсува въпросния господин - пиши го от 1 до 3 "на топло", но на него даже мярката му за неотклонение не смеят да произнесат! А и знаеш ли го такъв със колко "силно уважаващи морала и законността" персони е контактен! Може някой от контактните да посети съдията и семейството му ..... леле мале ... страх лозе пази !
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
асоциАция ...сори
23
2
 
13
 
! Отговори
Клара Маринова преди 8 години
имаше един много готин български филм ..."Маргарит и Маргарита" с Васил Михайлов и Радко Дишлиев...защо ли правя асоцияция с него ,като наблюдавам ,какви ги е надробил тоя пезевенк
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички които защитават този ***....Дано имате дъщери и на тях да се случи същото.
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдиите си направили отвод . Все едно лекарите да си направят отвод когато лекуват кмета , защото са в конфликт на интереси . Тази тъпотия показва колко е зле съдебната система в България . Просто няма никаква надежда за управия .
20
2
 
11
 
! Отговори
me преди 8 години
Освен това, дори и да се е съгласил, ако в някакъв момент реши, че не иска вече и ти каже да спреш, трябва да спреш. Защото иначе пак е изнасилване. Такива са законите в цивилизованите страни! Женското тяло е неприкосновено. Както и мъжкото. В Турция, Афганистан или Пакистан е друго. Вие си изберете къде искате да живеете и какво искате да се случва на дъщерите и сестрите ви - да ходят спокойно по улицата независимо как изглеждат или да не смеят да излязат сами или да останат насаме с мъж.
19
3
 
18
 
! Отговори
Пазарджийклия преди 8 години
Мен лично не ме интересува наказателния кодекс! Там пише много хубави и пожелателни нещица от типа,че не трябва да се сервира алкохол на непълнолетни, че не трябва да правиш секс със тях и т.н. Много...много....прекрасни нещица, които не се изпълняват напрактика. Ако имаш дъщеря и един дядо я напои хубавичко със алкохол и отнеме девствеността й.......тогава си разлиствай НК. Не ти го пожелавам приятелю никога....