12 пазят кмета насилник в съда! Отвън: Ти си злодей!

Стотина души са окупирали коридорите пред съдебната зала
26 яну 2016 17:50,
36
12 пазят кмета насилник в съда! Отвън: Ти си злодей!
Снимка: "24 часа"

12 души от съдебна охрана пазят екскмета на Стрелча Иван Евстатиев на влизане в сградата на Пловдивския окръжен съд. Там ще се гледа искането на бившия градоначалник да бъде пуснат от ареста.

Евстатиев бе задържан с обвинение в изнасилване на 15-годишна ученичка. Кметът призна, че е правил секс с нея, но не я е насилвал. Според прокуратурата обаче има категорични доказателства, че момичето е упоено с алкохол и приведено в безпомощно състояние. Затова обвинението смята, че в никакъв случай не може да се говори за доброволност.

Още по темата
Евстатиев отмина с мълчание въпросите на журналистите и остана в залата с наведена глава, съобщи "24 часа". Той се появи в съдебната зала с плетена блуза и долнище на анцуг.

Председателят на Пловдивския окръжен съд Веселин Хаджиев постанови разглеждането на мярката за неотклонение на Евстатиев да бъде при закрити врати. Причината е да не се разгласяват подробности от интимния живот на жертвата, която в конкретния случай е непълнолетна.

Докато съдът решава дали да освободи Евстатиев, жителите на Стрелча са окупирали коридорите в очакване на решението.

Близо стотина души пътуваха от Стрелча в Пловдив, за да настояват за справедливост. Искането на екскмета за промяна на мярката се гледа в града под тепетата, защото съдиите в Пазарджик си направиха самоотвод, за да няма съмнение в безпристрастността им. Евстатиев е бил районен прокурор в града.

Лозунг "Д-р Евстатиев - ти си злодей. Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие", издигнаха хората.

Сред тях бе и сестрата на прабабата на насиленото момиче. "Трябва да го осъдят, за да се стреснат малко престъпниците като него. Този народ трябва да има доверие на съда", каза 85-годишната Гана Иванова.

Тя нарече изнасиленото момиче златно дете. "Красиво цвете, а той отиде и го откъсна", оплака съдбата му баба Гана. Възрастната жена познавала Евстатиев от малък, като бил кмет му занесла тутманик тъй като оправил улицата й. "Сега ще му занеса тутманик само на свиждане в затвора", разстроена е пенсионерката.

Протестиращите от Стрелча настояват Евстатиев да остане за постоянно под ключ и заплашват да го линчуват, ако се върне в града им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 777Не е важноВие не разбрахте ли че чичко кмет е бил близък на семейството " Неината майка е била негова дългогодишна служителка освен това момичето го познава от малка. Злоупоторебил е бок.лука със властта си
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива самозабравили се комунисти трябва да бъдат линчувани от народа. Стрелча са потоммци на на будни революционери
23
4
 
3
 
! Отговори
777Не е важно преди 8 години
Този тип е ***,но никой не е накарал момичето да иде насила в хотела.Може да го е подлъгал с нещо,но там тя е употребила алкохол.Трябвало е лампичката й да й светне!Все пак ,той е виновникът,но и момичето носи известна отговорност за собствените си постъпки!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мда, щото малкото кифле самичко е отишло да го почеше точно тоя красавец, затова го пазят сума полицаи от разярените хора отвън. Като е толкова невинен и чист, защо трябва да го пазят и защо хората са настръхнали срещу него?!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след секс, винаги на жена ако не се плати достатъчно става изнасилена.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този на снимката е показателна причина защо по някога трябва се прибягва до пари за да се стигне до секс.....някои мъже са толкова зле че дори и с пари нем огат си намери жена ,та стигат до изнасивлане... на този специално му пожелавам много затворници от братята роми да го обичат в затвора...
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
има възрастни/,стари /мъже от типа на Брад Пит ,които са си запазили привлекателността..но този грозил на снимката никога не е бил привлекателен мъж .Дебел ,грозен, типчна мутра на ненадерталец ,с такава отвратителна външност е 100 % сигурно че е изнасилвач/Такъв дебел игрозен дъртак дори и платените жрици трябва да траят гнусното му тяло с помощта на алкохол.Голяма гнусотия
18
11
 
8
 
! Отговори
Главен редактор преди 8 години
До Анонимен 11Виж брат, влез в някоя дискотека и се огледай на колко са посетителите. Голяма част от тях са на по 15-16 години, виж как са облечени и как се вихрят. 95% от тези малките на по 15-16 се блъскат като диви и за последно, така че недей да ми казваш че била малка - НЕ Е МАЛКА, НЕ Е. Тия малките се джаскат повече от мен и теб взети заедно, така че не ми говори че била дете. Брат, влез в реалноста.....
17
14
 
9
 
! Отговори
Главен редактор преди 8 години
До справедливИ аз това се чудя??? Що тая малката мълчи? Нека да излезе и да каже - "Да, разбрахме се да се видим, да пийнем и тези три неща, какво толкова е станало?"Човека й направил кефа, тя мълчи щото й е гот а роднините й понеже научили и искат да смъкнат некой лев от човека, понеже е кмет и дай сега с брадвата... аааа не така, не. Първо роднините да си поговорят с девойчето и после да тръгват да съдят човека. Никой не я е завлякъл насила в хотела, никой. Тя си е отишла доброволно, на крак
16
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен11Аз питам ТЯ К'ВО Е ТЪРСИЛА ТАМ а не на колко е. Те и тъмносините са на 14-16, непълнолетни ама раждат и никой нищо не казва, нали? Така че аз питам тя какво прави там, някой насила ли я замъкна, отвлечели я... не нали? Тя сама е отишла там и е знаела за какво отива, кво се прави на две и половина сега?
15
4
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
ами най много да стане Властелинът на халката
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали е разкършил като варена кокошка или само е шпакловал?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да видим и слушаме заседанията на съда. Може да стане интересно.
12
6
 
20
 
! Отговори
Аман от примати! преди 8 години
Детето си е дете и "човекът" е отговорен за стореното от него. Що за човек ще се нахвърли върху дете, което може да му е внучка?! А на тия, дето я наричат *** и упорито блеят, че сама е отишла, дано съдбата не им сервира същото с тяхна близка, че да осъзнаят от първа ръка кой крив и кой прав. Най-редовно всякакви *** се измъкват от съд за изнасилвания заради схващането, че жертвата си била крива.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
специален поздрав за 16г. мома с парчето "боли ме гъ..."
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Главен редактор-на 16 е,и я водят дете,непълнолетна,независимо ,че е напълнило пазвата и шортите
9
13
 
20
 
! Отговори
Главен редактор преди 8 години
Не разбирам. Тя отишла сама в хотела, значи знае за какво отива. Седнала да пие яко, никой не й е наливал в устата, значи съзнателно се е начаткала като казак и накрая... човека ви е виновен. Тя майка си ли търси в хотела, а? Ама понеже се разчу и вече дайте ще кажем че е изнaсилена. Е не е...
8
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво прави тази малка *** с този чичко Същото квото оня Тошко с бокс срещу двама пешеходци
7
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 8 години
12 пазят кмета насилник в съда!-даже Чикатило,убил и изял 56 човека, не го пазеха толкова .По селата хората ги избиват и няма кьорав милиционер, а тук 11 излишни.Така беше и с Вальо Топлото и след 2 месеца цъкаше тенис на котровете.
6
3
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Ей такива хора ни управляват.Този е представителна извадка.