12 пазят кмета насилник в съда! Отвън: Ти си злодей!

Стотина души са окупирали коридорите пред съдебната зала
26 яну 2016 17:50,
36
12 пазят кмета насилник в съда! Отвън: Ти си злодей!
Снимка: "24 часа"

12 души от съдебна охрана пазят екскмета на Стрелча Иван Евстатиев на влизане в сградата на Пловдивския окръжен съд. Там ще се гледа искането на бившия градоначалник да бъде пуснат от ареста.

Евстатиев бе задържан с обвинение в изнасилване на 15-годишна ученичка. Кметът призна, че е правил секс с нея, но не я е насилвал. Според прокуратурата обаче има категорични доказателства, че момичето е упоено с алкохол и приведено в безпомощно състояние. Затова обвинението смята, че в никакъв случай не може да се говори за доброволност.

Още по темата
Евстатиев отмина с мълчание въпросите на журналистите и остана в залата с наведена глава, съобщи "24 часа". Той се появи в съдебната зала с плетена блуза и долнище на анцуг.

Председателят на Пловдивския окръжен съд Веселин Хаджиев постанови разглеждането на мярката за неотклонение на Евстатиев да бъде при закрити врати. Причината е да не се разгласяват подробности от интимния живот на жертвата, която в конкретния случай е непълнолетна.

Докато съдът решава дали да освободи Евстатиев, жителите на Стрелча са окупирали коридорите в очакване на решението.

Близо стотина души пътуваха от Стрелча в Пловдив, за да настояват за справедливост. Искането на екскмета за промяна на мярката се гледа в града под тепетата, защото съдиите в Пазарджик си направиха самоотвод, за да няма съмнение в безпристрастността им. Евстатиев е бил районен прокурор в града.

Лозунг "Д-р Евстатиев - ти си злодей. Законността и Стрелча ще помнят твоето насилие", издигнаха хората.

Сред тях бе и сестрата на прабабата на насиленото момиче. "Трябва да го осъдят, за да се стреснат малко престъпниците като него. Този народ трябва да има доверие на съда", каза 85-годишната Гана Иванова.

Тя нарече изнасиленото момиче златно дете. "Красиво цвете, а той отиде и го откъсна", оплака съдбата му баба Гана. Възрастната жена познавала Евстатиев от малък, като бил кмет му занесла тутманик тъй като оправил улицата й. "Сега ще му занеса тутманик само на свиждане в затвора", разстроена е пенсионерката.

Протестиращите от Стрелча настояват Евстатиев да остане за постоянно под ключ и заплашват да го линчуват, ако се върне в града им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
25
 
! Отговори
Комонизмо му Прилича преди 8 години
Тоя кмет като зет ама до обед!!! Баща му партизанин той изнасилвач... Родна картинка.... Едно време такива като тоя бяха видни партийци изнасилвачи на девойки... Та комонизмо не си тръгвал никога.... За Жалост... А премина в Още по Извратена комонисто демократична уж форма...
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветанов е оправдан окончателно на всички инстанции , а Станишев още не се е явил за кражбите на 8 секретни доклада , които ги даде на мафията . Хайде сега другари да попитате , защо не е в затвора , нали сте много отворени .
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Цетанов и 6-те НЕ-та няма ли да напишете нещо или ви е ЗАВРАНЕНО свише?
1
3
 
12
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
Върви серияла " Последната ерекция " !