Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло

Доказано е, че са разменени удари между братята и Тодор
Обновена: 26 яну 2016 11:10 | 26 яну 2016 11:09, Камелия Цветанова
174
Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца в началото на януари.

Досега те бяха с мярка домашен арест, от която обаче нито защитата, нито обвинението бяха доволни.

Събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж, мотивираха се днес от Софийския апелативен съд.

Още по темата

Засега е налице само първата предпоставка за задържане под стража. Другите две по принцип са, че ще извършат друга престъпление или ще се укрият.

Адвокатът на двамата братя Росен Бончев поиска по-лека мярка от наложената, например подписка или парична гаранция. Защитата остана пред съда само 30 секунди с обяснението, че всичко е написано в жалбата.

Братята не се явиха пред съда днес, въпреки че те имат право на това. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова и обвинените може да се укрият.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката му Грета пред разследващите.

След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
14
 
41
 
! Отговори
Братя Галеви преди 8 години
Много поздрави на братя Понички и братя Маргини. Така се прави бизнес с братя Галеви убийства, изнудвания, пране на пари. Ние всичките братя сме върха на държавата. Съдът е наш. Ще се правим каквото си искаме, а институциите ще ни се подчиняват.
46
21
 
43
 
! Отговори
.... преди 8 години
Наглост страшна. Убийци на свобода. Това е прогнилата България - плащаш си и те изкарват невинен за най-голямото престъпление - убийство на човек. Да почива в мир горкото момче. Пожелавам успокоение на семейството му въпреки невероятното безобразие, което сътвориха подкупните съдии.
45
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България лекарите колят и бесят. Те издават болнични на най-големите престъпници за нула време, а когато трябва да направят експертиза за смърт не ги търси. Има събота и неделя, почивни дни и .тн. Дават го бавничко, тежкарската. 4 милиарда от парите на народа отиват за здравната каса и лекарите на година. Досега нямаме осъден лекар за издаване на фалшиви медицински. Те са единствените, които никога не влизат в затвора, за нищо.
44
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не гледаш внимателно, Кузманов - единият брат - оня, дето изказа съболезнования на семейството, си обърна джуката пред камерите и се видя, че отвътре има язвичка, сега.. от бокс ли е, ухапано ли е, кой знае. Другия сигурно се е крил да не му видят хората посиненото око, но последното пък е видяно от свидетеля планински спасител. Всичко е точно.
43
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова" ето ви държава в действие и тия хора взимат по една шапка пари...
42
21
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките - вкъщи на топло. А Тодор - "в земята, майко, черната".В България злодеите са герои, а жертвите - злодеи.
41
11
 
40
 
! Отговори
Бате Той преди 8 години
Цялата истина няма да излезе никога наяве. Най-вероятно обаче медицинската екпертиза вече е изопачена и то в полза на поничките. Пристигналите следствени органи от София са дошки късно - след първоите 24 часа . А и сигурно няма да компрометират експертизата съставена от колегите им от Враца за да не уронват престижа на институциите.
40
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е българското правосъдие - една окъкана медицинска експертиза, един кошаревски свидетел и 2000 лева.
39
13
 
58
 
! Отговори
Зики преди 8 години
Добре де, ами ако не бяха двама братя по 100 кг, а беше майка с дете на пешеходната пътека? Колко такива келешчета съм засичал из Враца дето бипкат и псуват пешеходците, че ги забавят сякаш бързат за бизнес сделка едва ли не....този обаче наистина е изкарал късата клечка, та сега заради него две фамилии ще са почернени за цял живот.
38
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се умираше от 2 шамара, затворите щяха да са препълнени, та чак да преливат.. очевидно е, че става въпрос за медицински случай.
37
8
 
34
 
! Отговори
Кузманов преди 8 години
До Анонимен 45Това което казваш дори поничките не го твърдят. Така че не си съчинявай истории.
36
13
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди няколко часа в Ситняково един шофьор засича автобус от градския транспорт слиза и отива с бокс и удря шофьора на автобуса с бокса. Не дай бог ако водача го ударил с щангата .... щеше да стане убиец врачански....
35
13
 
36
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
43 ? KATUNAR SI TI !!!!! NAU4I SE DA 4ETE6 LATINICA ! A AZ 6TE PI6A KAKTO SI ISKAM !
34
13
 
41
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Тодор се оказа виновен, само дето няма как да го съдят, защото е мъртъв. Съдиите сами да се съдят и да си го наврат отзад. Поне да си бият 100 тояги на сянката.
33
11
 
49
 
! Отговори
Кузманов преди 8 години
Айде поничките нацианални герои ги изкарахте, че са дали "заслуженото" на едно хлапе. Хлапето може и да е било с агресивен нрав, но той е продукт именно на таквиа като поничките.Аз между другото досега не съм видял доказателства че поничките са пострадали от хлапето. Докато не видя снимки с подути и посинели лица на някой от двамата, няма как да повярвам, дори и сто лекаря да са правили експертиза.
32
17
 
40
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
V TOZI SAIT IMA OKOLO 30 - 40 LAINARA , KOITO NE SA SPRELI DA DRASKAT GNUSOTII , I DA ZA6TITAVAT DVAMATA NEREZA "PONI4KITE" . ZA MEN TEZI SA BUDE6TI POTENCIALNI UBBICIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NAGLI I DOLNI KOPELDACI !
31
11
 
56
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Народът го е казал:"Малките камъчета обръщат колата".И това е същото. Заради някви дреболии- псувни, шутове, тупаници и накрая смърт. Поуката е ясна. Не се ядосвайте излишно и бъдете по-толерантни. Въздух има за всички.
30
28
 
39
 
! Отговори
хмм преди 8 години
Днес стана ясно-човешкият живот в България струва 2000 лева!
29
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 30 Викат им "понички",защото са дебели.Значи ако някой не е красавец по който припадат кифлите,автоматично е виновен.Типичното мислене на кифла.
28
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
еб...л съм ти скапаната държава и скапаното правосъдие,щом убийците си отиват в къщи..