Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло

Доказано е, че са разменени удари между братята и Тодор
Обновена: 26 яну 2016 11:10 | 26 яну 2016 11:09, Камелия Цветанова
174
Пуснаха Поничките – по 2 бона и са си вкъщи, на топло
Снимка: Булфото, архив

Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, известни с прякора Поничките, които са обвинени за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца в началото на януари.

Досега те бяха с мярка домашен арест, от която обаче нито защитата, нито обвинението бяха доволни.

Събраните доказателства показват, че са били разменени взаимни удари между Тодор и братята. Не е доказана причинната връзка между ударите и смъртта на 18-годишния младеж, мотивираха се днес от Софийския апелативен съд.

Още по темата

Засега е налице само първата предпоставка за задържане под стража. Другите две по принцип са, че ще извършат друга престъпление или ще се укрият.

Адвокатът на двамата братя Росен Бончев поиска по-лека мярка от наложената, например подписка или парична гаранция. Защитата остана пред съда само 30 секунди с обяснението, че всичко е написано в жалбата.

Братята не се явиха пред съда днес, въпреки че те имат право на това. Обвинението настоя братята Иван и Десислав Дамянови да получат най-тежката мярка за неотклонение, защото съдебно-медицинската експертиза за смъртта на 18-годишния Тодор не е готова и обвинените може да се укрият.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Установено е, че двамата са нанесли множество удари по тялото и тила на Тодор. От прокуратурата съобщиха, че Тодор в носел бокс в дясната си ръка. Затова е свидетелствала и приятелката му Грета пред разследващите.

След побоя Тодор изпуснал бокса на земята и друг свидетел го е взел и го е изхвърлил. Боксът не е намерен.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 8Дреме и на кифлата.Сигурно вече е в колата на новия.
6
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakvo mu trqbvashe na Toshko, da se isfuka pred gajdeto si?! İ na kraq, priqtelkata mu nai nahalno go isporti za Boxa! Lapeshka rabota...
5
49
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЖЕЕ къде живея Боже...двама бабаити ме срещат,гледам ги лошо или им казвам да побързат..А ТЕ МЕ УБИВАТ!И СИ ОТИВАТ В КЪЩИ..ПАЗИ НИ БОЖЕ,НЯМА КОЙ ДРУГ,цяла Германия се вдигна да каже,че жените ще си ходят с късите поли ,а ТУКА УБИХА ЧОВЕК И НЯМА КОЙ ДА СЕ ВЪЗМУТИ...
4
19
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обществото трябва да натиска за присъди когато селски тарикати убиват деца на пешеходни зони, когато карат с превшена скорост и полицаите им махат за поздрав "Здрасти, Батка". Това е което смачква народа. В случая, Тодор да не е налитал на бой! Други са точките където медиите трабва да следят и да не изпускат от поглед.
3
20
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боксът не е намерен...моля...моля....хайде сега приятелчетата там на Тодор дето са били на селската свада един по-един в РПУ-то докато боксът се намери. То много е смело да искаш справедливост, а дефакто да не и разрешаваш да се случи.Протести, смяна на показания.... Не защитавам Поничките, обаче става въпрос за присъда за убийство, и с всеки изминал ден си мисля, че такава не заслужават. Да ги вкараме в затвора, защото тълпата е нервна. Браво Цацаров! Браво!
2
47
 
52
 
! Отговори
Bit преди 8 години
Някой да очаквал друго развитие, м?Сега спокойно си отиват в къщи, спретват по един куфар с дрежки и фуийл....дим да ги няма.Туй то.
1
23
 
97
 
! Отговори
Таня Гачева преди 8 години
Най после! Това е надежда, че имаме справедлив съд!