Решетки или не за смъртта на Тодор? Съдът решава!

Днес се гледа мярката на братята, обвинени в убийството
26 яну 2016 08:06,
35
Решетки или не за смъртта на Тодор? Съдът решава!
Снимка: архив Булфото

Софийският апелативен съд решава дали да остави за постоянно в ареста братята Иван и Десислав Дамянови, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор от Враца.

И прокуратурата, и защитата не са доволни от наложената мярка домашен ареста на двамата, припомня bTV.

Още по темата
Мярката беше постановена от Окръжния съд във Враца. Днес обаче трябва да стане ясна експертизата за смъртта на момчето, която трябва да осветли случая. От нея зависи дали двамата братя ще останат зад решетките до започване на делото или ще бъдат пуснати срещу подписка или гаранция, каквото е искането на защитниците им.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу Иван и Десислав беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

Стана ясно, че двамата братя са с чисто съдебно минало. В деня, в който се гледаха мерките им, единият от двамата заяви, че не съжалява за случилото се и каза, че Тодор пръв ги нападнал.

След смъртта на момчето във Враца отидоха експерти от Военномедицинската академия, както и прокурори от Върховната касационна прокуратура, които да помагат на местните обвинители при разследването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
"равенства" преди 8 години
Двама срещу един , 200 кг срещу 60 , 2 х30 години срещу 18 и са "нападнати" горкичките ....Те живи ,той не .......И не съжаляват ,поне привидно.Горди са вероятно.Тодор няма да се върне ,но тези ще затрият и други "нападнали ги"
23
2
 
4
 
! Отговори
Нормално ли е? преди 8 години
В деня, в който се гледаха мерките им, единият от двамата заяви, че не съжалява за случилото се и каза, че Тодор пръв ги нападнал. Цитат от горната статияНормално ли е съвестен човек да не съжалява при смърт на една 18 годишен младеж?!?!Нека психолозите си кажат мнението .
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ СЪДЪТ РЕШАВА..НЕ РЕШАВА СЪДА,А ЧИЧКО ПАРИЧКО
21
1
 
5
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
До ИкономовЯвно не схващаш иронията в написаното от мен. Естественно че никой не е видял досега посиненото и затворено око на единия от братята освен свидетеля който го твърди..
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагло и невъзпитано селянче започва да свири на пешеходци,защото с кифлата бързат,вероятно за училище.Двама дегенерирали ***/бивши Тошковци/,му ритат колата и пращат поздрави на майка му.Малката бъдеща поничка,изкача от колата с бокс и ги удря.Загубилите човешки си образ *** го пребиват. Батман получава инфаркт. Опечалените родители ги показват по често от Б.Б по ТВ. Опечалената кифла,поства сърчица във фацебука.Останалите ученички,между две заведения,плачат под съчицата.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПоничките няма да изкарат още дълго. Предполагам ще е нещо от свръх нервно напрежение.Не се притеснявай, нямя да си глътнат езика от страх като някои пишлеменца с боксове.
18
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шопе, гей украински, дай си координатите и ще те направя още по- готин, ***.лоумнико пр.ост!
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поничките няма да изкарат още дълго. Предполагам ще е нещо от свръх нервно напрежение.
16
1
 
7
 
! Отговори
Ставрев преди 8 години
Значи Цацаров прати хора от София само за успокоение на общественото мнение. Каза им да задържат положението някак си докато се поуталожи пушилката и най вече да не компрометират свършеното от коелгите им във Враца, без значение дали е справедливо или не, защото гарван гарвану око не вади.
15
8
 
9
 
! Отговори
Икономов преди 8 години
До Батакист 11Аз лично не съм видял никакви следи от побой върху лицата на тези двамата. Нито по снимки , нито по видео нито по репортажи. Не знам ти къде ги видя. Също не съм видял и момчето да ги е налагало. А колкото до медицинсйата експертиза , не може да им съмнение че лесно може да се манипулира в полза на братята. Това даже вече е направено само се изкаква случая да отшуми преди да се поднесе на достояние.
14
9
 
6
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
До 123456Под всичките пропилени животи момчето и родителите му ли имаш предвид? Защото двамата братя ще продължат да си го живеят както и досега. Може би малко повче ще внимават преди да направят някое изстъпление, поне в началото.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имаше много снимащи на място. Това би трябвало да покаже кой крив, кой прав - дали са го били или не са.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМакар да не ми се иска да го кажа, това е един ''добър'' повод да покажат- има правосъдие и органите работят, заслужават си заплатите, т.е тези братя да станат изкупителна жертва.Да уточня: в никакъв случай не ги защитавам, но според мен това е едно спречкване на пътя, което е погубило живота на момчето.
11
3
 
16
 
! Отговори
123456 преди 8 години
А какво стана с аутопсията - мълчи се, защо не изнесат информация при този интерес?И двете страни са виновни, лошо за младото момче, ама хайде сега- представям си и неговото държание. Истината е по средата. Органите да кажат от какво точно е починал, имал ли е алкохол и други вещества в кръвта. Имал ли е здравословни проблеми.В момента всеки развива теории, а общественият интерес е голям и може да окаже влияения на процеса.Жалко за всичките пропилени животи
10
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-вероятно не са виновни, но все пак да изчакаме резултатите от аутопсията. Интересното в случая е как много бързо изманипулираха общественото мнение кой бил виновен и кой бил невинен.
9
5
 
16
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Всичко е ясно , невинни са. Момчето е умряло само докато ги е биело с бокса, те само са се защитавали. Всички видяхме следите от тежък побой върху лицата им - подуто и посинено око и още какво беше там, нали така? Има и свидетел който твърди че момчето се е хилело докати ги налагало, а другия дето казва че те са го били лъже без съмнение.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18-та заплата за добре свършена работа.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се надяваме на обективност и безпристрастност на съда, не после Европейският съд да ни кара да плащаме всички прегрешенията на съда!Нали затова чиновниците от съдебната система са хората с най-високите заплати в тази държава!
6
6
 
18
 
! Отговори
user преди 8 години
Виновни са двете страни. Няма как някой да ти скочи с бокс, да се прави на каратисче и ти да стоиш и да чакаш да те пребие. Съдебните медици ще решат изхода на делото.
5
4
 
26
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
всъщност това че промениха обвинението на умишлено убийство по хулигански подбуди не е зле. смърт по непредпазливост може да мине, макар че аз бих ги пуснал по живо по здраво, все пак били са се, момчето е умряло. но умишлено убийство, при вече известните факти, това е смешно. това обвинение ще е фрапиращо ако мине, и доста вероятно като ги оправдаят ще е напълно и няма да има никакво наказание, което е добре. хората трябва да знаят, че когато някой те нападне, той си носи последствията