Захариева към ВСС: Вземете се здраво в ръце!

Министърът отказа да влиза в полемиката за оставки
23
Захариева към ВСС: Вземете се здраво в ръце!
Снимка: БТА

Оставката е морален акт, сам вземаш решението дали да я подадеш. Така правосъдният министър Екатерина Захариева отговори на въпрос дали изпълнението на част от препоръките в мониторинговия доклад на ЕК минава през оставки във ВСС.

Все пак тя отбеляза, че голяма част от критиките в доклада са към Съвета.

Още по темата

"Политическите партии в парламента вече направиха своите декларации и оценка, нашата работа като правителство е да свършим работата и да предложим следващите стъпки", коментира министърът.

Захариева каза, че със сигурност ВСС трябва да се "вземе здраво в ръце" и да започне да работи по препоръките на Брюксел, както правителството е направило своя план.

Министърът напомни, че кадровиците на Темида вече изказаха позиция, че не приемат призивите на партиите за оставки.

"Призиви от нас не сте чули за това, нашити призиви и моите лично са за конструктивна работа", уточни Захариева. Вчера обаче вицепремиерът Меглена Кунева, която също участва в днешния брифинг след обявяването на доклада, първа призова за оставки във ВСС.

Захариева пък апелира да не се занимаваме с ежедневни скандали и разправии.

"Неслучайно дадох за пример електронното правосъдие и първият проект беше блокиран заради някакви недоразумения и лични напрежения между двете институции, няма да допусна това", зарече се министърът.

Тя посочи, че няколко пъти е призовала ВСС да спазват приетия от тях кодекс за поведението на магистратите.

"Нека да си набележим план за действие и да започнем да работим. Като министър на правосъдието ще работя с който и да е ВСС и там се надявам също да погледнат доклада, както го четем и ние - има много работа за вършене", допълни министърът на правосъдието.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък съобщи, че на срещата на представителите на правителството с десетте смесени търговски камари е било изрично уточнено, че общата им позиция в подкрепа на съдебната реформа няма връзка с казуса с "Химко" – Враца.

Преди дни американски инвеститор обяви, че му е искан подкуп, за да се осъществи сделка за продажбата на фалиралия торов завод. Впоследствие премиерът Бойко Борисов поиска разследване на случая от ДАНС и прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Тази чаровна дама да не им дава съвети от подобно естество.Ръцете на много от тях здраво са вземали при този тотален срив на ценностната им система.За това съдебната система и правораз давене са на това дередже! Преди години имах една позната от въпросната система.Сега е дръп- нала много напред.Та тя питаше:"Кой те изпраща и какво ми носиш?"А според отговора и матери -алното му изражение често допълваше:"Вас Законът ще ви защити!"Носеше името на едно нежно цвете,като например.......
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пак им се помоли ***
15
0
 
2
 
! Отговори
Сасаров преди 8 години
ЮРИСТКОНСУЛТ !!! Те това е тая !!! Трета класа юрист !!! Ако не я назначат с връзки в някое ведомство -умира от глад !!! Да сте прочели някъде юристконсулт да е спечелил дело...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В отговор на призива за оставка на ВСС отговорът на ВСС трябва да е призив за оставка на парламента и правителството!Каквото повикало,такова трябва и да се обади!А иначе- всичките са престъпна еврокомунистическа *** и са за Белене и Скравена,барабар с журнАНАЛИЗЦИТЕ! Нали и те са четвърта власт- или девета дупка на... те си знаят на какво и за какво!От 9 млн в България останахме под 5 млн!Важното е да бъдат окошарени преди да успеят да избягат!
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гн Цветанов иска оставката на ВСС,Захариева казва хващайтесе здраво за работа.Дойде ни до гуша от танцйорки и артисти,преструвате се на оправляващи.Един няма професор или завършим магистър.Нарочно такива не слага гн Борисов да нему подлеят вода.Утре вечер дави няма изчезвайте.Народните представители казали на Бойко даси гледа работата и дае спокоен.Ми кой сте вие штеве запалим когато сте вътре,и няма даве пуснем никога мишйоци.Ние сме ви сложили там.
12
2
 
10
 
! Отговори
за нищо не става преди 8 години
Когато от някой нищо не става, той става правосъден министър!
11
1
 
3
 
! Отговори
Учуден преди 8 години
Дем, Есил Дюран кога я направиха министър бе...
10
2
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Доклада е негативен заради членовете на Висшия съдебен съвет!!!!толко ли не може да се светне народа че проблема не е Борисов и правителството!!!!хората ни ги намериха и показаха виновниците а Българина пак спи и блеее!!!!
9
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
На тая връзкарка не и ли е недобно да дава акъл,като тя няма грам юридическа компетенция.Както каза Т.Дончева ако стане адвокат 2 лв не може да си изработи.Смешни,жалки и некадърни -такива хора управляват сега България,и ще затрият и последното ценно нещо което е останало .Докога ще ги търпим.
8
0
 
3
 
! Отговори
Corektiv преди 8 години
Опичайте си акъла!
7
0
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Подай си оставката Захариева. След поредния негативен доклад от европейския мониторинг това ще бъде морален акт. Дай първо ти пример, а тогава искай от другите.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно тази госпожа каза преди референдума "Не се страхувайте от подмяна на електронния вот, защото могат да се подменят и чувалите".
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За ВСС не знам, ама управляващите депутатите кога ще се вземат в ръце?
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
8 милиарда откраднати от фискалния резерв, 8 милиарда нов дълг генериран от крадливата свинска *** герб = 16 милиарда и + крадене от бюджета + крадене от еврофондовете + дюни превърнати в гори. Замразени заплати, пенсии, намалени средства за образование, наука, здравеопазване и много други. Парите от здравните осигуровки откраднати, от сребърния фонд също. Това е герб, а боко кюмбето да си ръси кретенизмите, *** бол, които му верват
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оттук идва и връзката на Захариева с Плевнелиев. Освен че са семейни приятели, според информация в една медия през 2007 г. семейство Захариеви купува от Плевнелиеви парцел от 599 кв. м в столичния кв. Малинова долина. Стойността на сделката е подозрително ниска - 18 евро на квадрат
2
1
 
17
 
! Отговори
Шеф на водопад преди 8 години
Тази на какво точно е министър? Имаше един, който искаше промяна и му приеха оставката. Тази е там за да слуша, не да ръководи. То съдебна власт няма има власт на ДПС и Пеевски и Цацаров и ВСС. Това е.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На кой му пука за папагалката Калинка Бойкова ?