Панов призова Борисов да каже кой му прати SMS-a

Според шефа на ВКС въпросът е свързан с независимостта на съда
20
Панов призова Борисов да каже кой му прати SMS-a
Снимка: БТА, архив

Председателят на ВКС Лозан Панов призова премиера Бойко Борисов да разкрие цялата истина кой му е изпратил SMS-а на заседанието на ВСС по "Яневагейт".

Текстът на съобщението гласеше: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записа с двете каки, не го приехме".

Още по темата

Панов посочи, че по този начин Борисов ще покаже, че държи на независимостта на съдебната система и авторитета на институциите. Според Панов разкриването на факта кой е изпратил SMS-а до премиера и поемането на отговорност от страна на този човек засяга независимостта на съдебната система.

Председателят на ВКС посочи, че независимостта на съдебната система зависи от това дали има член на ВСС, който при важни решения се отчита пред политици и се възползва от познанството си с политици.

След изказването му Светла Петкова от ВСС заяви, че Лозан Панов отново говори политически и го призова да даде отчет за свършеното от него като председател на ВКС, предаде БТА.

Бившият представляващ съвета Соня Найденова коментира, че не трябва да се влага лош смисъл в думата политика, защото според нея членовете на Съвета трябва да вършат политика по управлението на Съдебната власт и защитата на нейната независимост.

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че според закона председателят на ВКС не дължи отчет по този начин, но добави, че отказва да участва в този цирк, който според него е въпросът за изпратения до премиера SMS.

Членовете на ВСС решиха, че ще продължат с дебатите едва след приключване на работата си по точките от дневния ред.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: ВССЛозан Панов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Не е важна "независимостта" на съда,а дали си върши работата да вкара в затвора убийците,мафиотите и наркотрафикантите. Съдът не е чужда държава в тетиторията на България,за да иска "независимост" от нашето правителство,а е слуга на народа и държавата. Това означава,че занимавайки се с Бойко,Панов си губи времето да се занимава с неща,които не са му работа и мястото му съответно не е във висшата власт.
13
0
 
1
 
! Отговори
ех Лозанее преди 8 години
Поредния циркаджия заемащ висш пост в съдебната ни система, купен от мафията и изпълняващ нейните поръчки вместо да седне и да си гледа работата, че вече N-ти доклад на ЕС ни казва че съдебната ни система не работи работи и за да има резултати престъпниците трябва да бъдат вкарвани в затвора!!! А тоя *** един месец вече как ни занимава с някакъв SMS, то това му е проблема! А излезе една статия със снимки какви апартаменти им в София, по морето за милиони, а заплатата му е била обикновена,
12
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 8 години
Казвай #КОЙ? КОЙ.., БОКООО
11
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 8 години
А някой ше каже ли защо в сметка, платена на М-тел, след сумата в лева има изписване на сумата и в ЕВРО????? Не е ли това подготовка за въвеждане на еврото у нас? Спомням си че в края на 2002 г. и във Франция беше така във всички касови бонове отгоре беше сумата във франкове, а отдолу в евро, а 2003-та беше обратното отгоре беше евро, а отдолу сумата във франкове.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пано в, мислиш че някой те брои за нещо!
9
1
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Най-накрай вепроса има правилен адресат. Б.Б. трябва да каже кой му донася и за какво? А във ВСС има само един свестен човек и това е Лозан Панов. Знам,че статуквото и тук се проявява пишейки: "не му вярвайте, всички са маскари". Това е удобна теория за тях! Ако повярваш че битката е изгубена още преди да си я почнал, то тя наистина е загубена.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо му викат хидра на тоя мазен ???
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Групировката Кумовете
6
0
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Анонимен 8 - Защото ако искаме да разберем какво става, първо трябва да се говори за проблема. Сега стана ли ти ясно?
5
1
 
17
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Посочете един честен човек от ВСС освен Лозан Панов?Някой друг да издигна глас за зависимостите в съдебната система!?
4
6
 
4
 
! Отговори
Младши преди 8 години
Абе, Лозан Панов, защо раздухва тази отломка? Ще лумне и ще му изстине креслото. Той сам си каза, че няма нищо случайно, и това сега той не го прави случайно. Защо се опитва да се изкара най-чистия от всички там, загрижен бил? Отдавна няма нищо случайно никъде, а нагло и безпрецедентно прокарване на всякакви закони облагодетелстващи който трябва и както трябва и това той го знае много добре. Ако тихо и кротко си стегне съдиите да отсъждат по съвест и убеждение ще е най-добре.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mnogo pravilno a i zAzarov da dokaje ksk Jena mu e milionerka i kak eksotika semi sa jalti stotinli Smah i resil Jane da e savetnik na boiko Ami da savetnik sa da. Mal4i Jane ina4e schte Topi na red politizite ot vs partii saschto deloto na zz ot plovdiv se prehvarliv Sofia i zAzarov Stana gl Prok. Saschto
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За Панов и гражданското любопитство по случая Братята и кмета правят независим съда.Хора престанете да се интересувате какво прави съда защото му отнемате независимостта.
1
1
 
32
 
! Отговори
boc преди 8 години
А в съседна Румъния се подават оставки, за много по-малки гафове и се влиза в затвора!!!Това нашето не е държава, това е БОЙКОЛАНДИЯ!Вчера чувам трима старци да си говорят на една пейка:- сега ще чакаме увеличение на пенсиите, след като Дядото заработи поне един милиард за внука си - Бойко Младши!!!