Прокуратурата има още въпроси за смъртта на Тодор

Тя ще коментира утре съдебно-медицинската експертиза
7 фев 2016 15:28, Анисия Иванова
59
Прокуратурата има още въпроси за смъртта на Тодор
Снимка: архив Булфото

Прокуратурата възнамерява да възложи допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18-годишния Тодор от Враца, съобщи БНТ.

Целта е да се изясни дали побоят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност. Дали напрежението при конфликта с двамата братя може да се е отразило на общото състояние на Тодор.

Още по темата

В огласената в петък експертиза съдебните медици твърдят, че нанесените травми по тялото на момчето не са причина за фаталния край.

Като причина за смъртта на Тодор е посочено сърдечно заболяване. Прокуратурата ще коментира съдебно-медицинската експертиза в понеделник. Очаква се и отговор на въпроса дали ще бъде преформулирано обвинението.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НовиниКриминални10 февруари, 20:28 935 3Опасна дрога: Деца пушат "чай", после посягат с нож на близкиСамо за последната година на софийското летище са хванати 100 000 дози на обща стойност 5 милиона леваОпасна дрога: Деца пушат "чай", после посягат с нож на близки Нова дрога хит сред учениците. В Русе осем младежи са настанени в психиатрия с тежки разстройства и агресивни прояви, след като са пушили от опасния чай.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Темида е с болно сърце и в най-скоро време ще издаде багажа.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия съдебни медици са за съд и присъда. Дано тях да ги млатят така, но те да умрат от друго.
38
1
 
2
 
! Отговори
неам думи преди 8 години
До 37А ти правиш ли разлика между ТЕЛК Експертиза и Патологична Експертиза? Да ти изясня, че на жив човек, може да не му се открият много неща, но на мъртвец всичко може да се открие, особено ако се търси от 6 патолози. А тази глупост: "А интересите на съда са, че правото винаги на страната на силния", просто кърти мивки. ... Интересите на съда са, да се изясни ситуацията с факти, а не от емоциите и желанията на заинтересованите страни.
37
3
 
2
 
! Отговори
да бе да преди 8 години
До тежко боленБоя не е допринесъл за смъртта му, толкова ли не можете да разберете какво означава НЕ НАСИЛСТВЕНА смърт. Ако боя /леките телесни повреди/ бяха причина, само си се сетил, че щеше да умре и по време на тренировки. Смъртта е настъпила от превъзбуда. Майка му идва и се кара, полицай идва и чакат патрулка, двамата братя с рани по лицата, той няма нищо ... осъзнал е, че яко е загазил, вдигнал е пулса над 130 и сърцето е издало багажа.
36
4
 
9
 
! Отговори
Предизвикателство преди 8 години
Прокуратурата може и да попита още как се отразило напрежението върху общото му състояние: от караницата на майката, от очакваното идване на полицията и наличието на бокс, от срама, че са го натупали пред гаджето му... Трябва да попита. Още повече, че всички тези вълнения са се случили непосредствено преди прилошаването. Това обаче не са факти, а предположения.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години един унгарец футболист тупна на терена и умря в Португалия независимо че всеки ден ги преглеждат докторите и им правят кардиограми.
34
9
 
6
 
! Отговори
тежко болен преди 8 години
Че отгоре на всичко и спортува с това тежко болно сърце! И вместо да падне и трупяса в залата, той се качва в колата и си джитка най-спокойно. Брей какви чудеса има по тоя свят! Хем болен, хем неболен. За тренировките здрав, когато го пердашат и пребиват изведнъж става болен. А ние пък сме маймуни. Или някой ни смята за такива? Сега уверихте ли се че теорията на Дарвин е вярна?
33
13
 
6
 
! Отговори
тежко болен преди 8 години
Много ми е интересно! ЩОМ ТОДОР Е ИМАЛ БОЛНО СЪРЦЕ, как така спокойно си кара колата? как с това болно сърце излиза да разговаря с убийците. Че сърдечно болен човек не може да направи 2-3 крачки без да се задъха и без нитроглицерина си под езика. А тоя Тодор уж ТЕЖКО БОЛЕН, Излиза от колата за което очевидно ТЕЖКОТО ЗАБОЛЯВАНЕ не му е попречило. Но щом започва побоя изведнъж се обажда БОЛНОТО МУ СЪРЦЕ.Бреей каква случайност, брей какви чудеса по тоя свят. А с това болно сърце и спортува. Тцъ-тцъ
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересите на съда са да докаже обективната истина и вината на всеки от участниците. За това, че в България се случва нещо друго, има доста отговорни. В това число сме и ние - медиите, обществото, българите, врачаните...Правото на силата води до това, което се е случило с Тодор. И ако има Божия справедливост, то в този случай тя е раздадена незабавно. Насилието ражда насилие.
31
9
 
9
 
! Отговори
Някой преди 8 години
А, значи признават че е имало следи от побой?Нали щото отначало уж с пръст не го били пипнали?Според мен може побоят наистина да провокира заболяването.А може и да не го провокира.Остава на съвестта на прокурорите да преценят.А моят въпрос е: Възможно ли е било момчето да тренира таекуондо без да се прояви заболявянето му?
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За протокола ДО 32: Петорна съдебно-медицинска експертиза - така добре ли е?
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕЛК-ът не е задължителен. Задължително обаче е спазването на лекарското предписание. Което и е направено - момчето е спряло активна спортна дейност и е станало треньор.Тодор за съжаление е жертва на собственото си поведение. Лошото е, че няма да е единствената.
28
6
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
Медицинска епикриза докато е бил жив няма нищо общо с експертиза направена на труп.Скенерите дават опредена информация но вероятностно и затова при лечение се работи с вероятности.При труп се отваря и се установява точно защо е така,а това че някой е предполагал нещо дори предишния лекар докато е бил жив, тях не ги интересува защото те имат реално наблюдение а той е предполагал.
27
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тодор е имал медицинска епикриза с диагноза и предписание да води спокоен живот, без натоварване и активен спорт. И си прав, дори да не беше натупан, пак щеше да е същият изход някой ден - в кревата да речем, с гаджето. Само мъртвият не може да промени мнението си. Живите и разумните приемат истината и продължават напред. С повече знания за света. Умният се учи от грешките на другите.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето излезе от колата, направи 10 крачки, получи незначителни 28 удара и почина от болно сърце? Ако не беше натупан, пак щеше да е същия изход?абсолютно правилно си прочел,експертизата, разбираш от медицински терминологии.
25
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Момчето излезе от колата, направи 10 крачки, получи незначителни 28 удара и почина от болно сърце? Ако не беше натупан, пак щеше да е същия изход?
24
9
 
10
 
! Отговори
До анонимен 18 преди 8 години
Ей приятел ,не става въпрос за неумишлено убийство, а за нещастен случай.С твоето необмислено обвинение ще вкараш поничките в затвора за 10 години.Я се паправи!
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокуратурата възнамерява да възложи допълнителни въпроси ......в други медии писха малко по-другоПрокуратурата възнамерява да възложи допълнителни ОТГОВОРИ ...
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От всички факти излиза, че това дори не е убийство. Задължение на прокуратурата не е само да обвинява, но и да събира факти и доказателства, които са в полза на обвинения. Това нашите герои отдавна не го практикуват, въпреки презумпцията за невинност. Жалка работа. Българската Темида си е направо инвалид...