$5000 за граничар и... минава група от 30 мигранти

Полицаите работили с каналджии на хора от Турция
Обновена: 9 фев 2016 20:36 | 9 фев 2016 19:56, Камелия Цветанова
33
$5000 за граничар и... минава група от 30 мигранти
Снимка: Булфото, архив

Петимата граничари от Елхово, които бяха арестувани вчера, са с повдигнати обвинения от специализираната прокуратура за получаване на подкупи от каналджии, нелегално прекарващи мигранти от Турция към Западна Европа.

Още по темата

Трима от тях заемат ръководни длъжности на граничния пункт, съобщават от прокуратурата.

Обвинение за получен подкуп от 5000 щатски долара за пропускане през границата на група от 30 мигранти е повдигнато на Юлиян Узунов от група "Оперативно-издирвателна дейност" на пункт "Елхово" при ГПУ -Свиленград.

За участие в ръководена от него организирана престъпна група за подкупи, обвинения са повдигнати на Стойчо Димитров - зам.-началник на граничния пункт Елхово, Иван Иванов и Евгени Тишков - началници на смени, както и на граничния полицай Маргарит Гьорчев.

Според събраните до момента доказателства групата е действала поне от юли 2015 г. Тя е "работила" с различни каналджии, като е получавала подкупи не само за пропускане през държавната граница на определени групи мигранти, но и за спиране или задържане на нелегално преминаващи, водени от каналджии-конкуренти.

В процес на установяване е колко групи са били преведени по тази корупционна схема, срещу какви суми и на кого са били разпределяни получените подкупи, се посочва в съобщението на прокуратурата.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура, на Юлиян Узунов е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За него ще бъде поискано от Специализирания наказателен съд "задържане под стража".

Уточнява се на кои от останалите четирима гранични полицаи да бъде поискан постоянен арест, и на кои - мярка за неотклонение "парична гаранция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някога,през омразния ви социализъм,този въпрос беше решен РАДИКАЛНО:1)Граничната войска беше НАБОРНА.2)По отделните гранични райни служеха войници от противоположния край на България,ЗА ДА НЕ СЕ СДУШВАТ С МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ.3)Служещият офицерски състав,периодически се подменяше,като се пращаше в далени райони,по същата причина.4)Освен оградите,имаше построени наблюдателни вишки,с обходни двойки между тях и секретни постове5)При незаконно преминаване на границата,се стреляше на месо!!!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Беше логично че има нещо нередно! Уж ограда по границата, техника, пазачи и въпреки това пак минават! Колко групи бяха засечени случайно по един и същ маршрут?А колко още са минали незабелязано?Хвалим се и показваме на тоя и на оня колко добре се охранява нашата граница, а потокът от бежанци не спира!
15
3
 
4
 
! Отговори
Неа до 24 преди 8 години
Недей забравя , че полицаи са ги хванали ...
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са "доблестните" български полицаи
13
3
 
22
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Национални предатели... срещу жълти стотинки вкарват заплаха в Европа... Те си мислят, че онези не им дреме за България и ще мигрират на запад, но континентът вече прелива. Това и на нас се отразява и тепърва още повече ще се отразява.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До вожд на апачитеНе се тревожи, ще си платят и ще ги освободят. Прокурорите гладни ли да седят...?
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите от специализираната прокуратура ще си вземат прилична комисионна и граничарите ще си ходят в къщи. В България ако не крадеш много ще лежиш в затвора. Там трябва много да се краде за да има за всички песичащи пътя на кражбата и корупцията.
10
2
 
12
 
! Отговори
вожд на апачите преди 8 години
Тези граничари не са от моите,сиреч не си платиха
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мърди на държавна хранилка, във всички сфери, трябва незабавно да бъдат уволнени, а някои осъдени на смърт. Навсякъде е прогнило от корупция. Едва ли има нейде по света такъв пропаднал клозет, населен с жалки, долни твари с власт.
8
2
 
9
 
! Отговори
Скитник преди 8 години
Ох тези Американци ще ни погубят!С тезиТехни долари карат нашите момчета да злоупотребяват! Мръсни кравари! Те са виновни!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 9: "Добре е, че са разкрили схемата."Е, тя схемата е много "сложна" !!!...виж схемата на "Ало - измамниците " е къде каде по-сложна, а и рискована.
6
1
 
2
 
! Отговори
MAKED0N преди 8 години
Abre.... zosto gi sudite.Ami nema da gi pustat niz cela Bugarija za bez pari.Niz... Grcija, Makedonija , Srbija , Hrvatska , Slovenija gi vozat bez pari so voz, a so pari koj ima i so TAXI za 100e.
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
$ 5000 за граничар и... минава група от 30 мигрантиУж отиват в Европа пък са с доларистранна работаАмериканците са пак замесени Знаех си Аз
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, това е да си началник на "Солунската митница" на ЕС !...ако Меркел не искаше бежанците "мизата" щеше да е много мижава.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е ми добра е цената, ако спреш на време ще си напред с матриала. Лошото, е че това не е крайна цена.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОГАТО ГИ ЗАДЪРЖАТЕ И МОМЕНТАЛНО ГИ ВРЪЩАТЕ ТОГАВА ЩЕ ИМАТЕ СОЛИДЕН РЕЙТИНГ А ТОВА ЧЕ НАШИЧКИТЕ СА СМРАДОВЕ СИ ГО ЗНАЕМЕ.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези са направили пачка, съдът ще бъде милостив към тях.Е трябва малко време ,но съдебната система си има система за такива с пачки.