Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско

Нападателите - баща и син, били въоръжени с метални тръби и боксове
10 фев 2016 12:14, Анисия Иванова
64
Обвинение за фермерите, убили апаша в Пловдивско
Архив: Булфото

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения по делото за убийство на крадец във ферма в близост до село Устина.

Установена е самоличността на нападателите - баща и син от пазарджишко село, на 51 и 27 години. Бащата е бил осъждан вече за убийство и въоръжен грабеж. Нападателите проникнали във фермата около 06:00 часа на 8 февруари, като били въоръжени с метални тръби и боксове и носели качулки на главите си.

Още по темата

При физическия сблъсък с престъпниците един от фермерите стрелял два пъти с пистолет и улучил нападателите. На последните бил нанесен и побой, в резултат на който синът починал, а бащата бил приет в болница в тежко състояние, където е и към момента.

На двамата фермери Георги и Димитър са повдигнати обвинения за убийство в състояние на силно раздразнение /афект/, предизвикано от крадците.

Спрямо обвиняемите са взети мерки за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5 000 лева за Димитър К. и 10 000 за Георги К.

Разследва се версията, че нападателите са били наети срещу заплащане от трето лице за нанасяне на побой на двамата фермери. При извършено претърсване в дома на крадците са били открити и иззети пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А крадците няма ли да ги съдят нещо опит за убийство крабеж ала бала ? Или те са невинни ?